Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024

24χρονη βρήκε την δουλειά των ονείρων της σε... νεκροτομείο: «Βάζω παχύ μακιγιάζ, εφαρμόζει καλύτερα στο παγωμένο δέρμα. Με κερί καλύπτω κενά στο άψυχο σώμα. Κολλάω το στόμα και τα μάτια...»

«Λατρεύω τη δουλειά μου και πιστεύω ότι αυτό ήταν πάντα ό,τι έπρεπε να κάνω! Δέχομαι κομπλιμέντα κοπλιμέντα του στυλ "τον έκανες να μοιάζει όπως ήταν πριν αρρωστήσει και πεθάνει"»

8 Δεκεμβρίου 2023 13:28
24χρονη βρήκε την δουλειά των ονείρων της σε... νεκροτομείο: «Βάζω παχύ μακιγιάζ, εφαρμόζει καλύτερα στο παγωμένο δέρμα. Με κερί καλύπτω κενά στο άψυχο σώμα. Κολλάω το στόμα και τα μάτια...»
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Μια 24χρονη βρήκε την δουλειά των ονείρων της σε ένα ασυνήθιστο επάγγελμα, καθώς εργάζεται ως ταριχεύτρια σε νεκροτομείο, με την υποχρέωση να ετοιμάζει τους νεκρούς για την κηδεία.

Η Isabel Walton που μένει στο Νότιγχαμ σε ηλικία 19 ετών ήρθε σε επαφή με τον χώρο για πρώτη φορά, όταν εργάστηκε σε γραφείο τελετών. Σύμφωνα με την Mirror, το συγκεκριμένο επάγγελμα κέντρισε το ενδιαφέρον της και έτσι έκανε διετή μαθητεία ως ασκούμενη διευθύντρια κηδειών, ενώ σε ηλικία 21 ετών έγινε ταριχεύτρια πλήρους απασχόλησης και τώρα διευθύνει το δικό της τμήμα.

Διαβάστε επίσης: Κτηνωδία: 46χρονος έκανε σ@ξ με πτώμα 79χρονης μέσα σε νεκροτομείο - «Τον είδα να ιδρώνει πολύ και να ενεργεί νευρικά ενώ βρισκόταν μέσα στην κατάψυξη» (Video)

«Κάνω τα πάντα, από το τυπικό μακιγιάζ του νεκρού μέχρι την αποτρίχωση και τις ανακατασκευές. Παρά την αιτία θανάτου, δεν θα αρνιόμουν ποτέ μια δουλειά, καθώς είναι μια από τις τελευταίες ευκαιρίες για μια οικογένεια να δει τον αγαπημένο της», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, για τον τρόπο που ετοιμάζει τους νεκρούς, είπε ότι βάζει παχύ μακιγιάζ νεκροτομείου, επειδή εφαρμόζεται στο παγωμένο δέρμα, σε αντίθεση με το τυπικό που υπάρχει σε κάθε νοικοκυριό. Παράλληλα, με κερί καλύπτει τυχόν κενά πάνω στο άψυχο σώμα, ενώ κολλάει το στόμα και τα μάτια για να μην είναι ανοιχτά στην κηδεία.

«Λατρεύω τη δουλειά μου και πιστεύω ότι αυτό ήταν πάντα ό,τι έπρεπε να κάνω», είπε και σημείωσε ότι πολλές φορές δέχεται συγχαρητήρια από τους συγγενείς του νεκρού, με κοπλιμέντα του στυλ «τον έκανες να μοιάζει όπως ήταν πριν αρρωστήσει και πεθάνει».

Πλέον, ευελπιστεί να παρακολουθήσει μαθήματα στο BIE – British Institute of Embalmers, ώστε να διδάξει άλλους, ειδικά γυναίκες, γιατί υπάρχουν ελάχιστες στο συγκεκριμένο επάγγελμα, με αποτέλεσμα να είναι ανδροκρατούμενο.

 

Viral

Ροή ειδήσεων

Share