Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024

Είναι 101 κι 103 ετών και μόλις γιόρτασαν 82 χρόνια γάμου: «Δεν υπάρχει αφεντικό στη σχέση μας - Το μυστικό για να κρατήσει είναι...»

Μαζί από τον Ιανουάριο του 1941...

7 Δεκεμβρίου 2023 13:24
Είναι 101 κι 103 ετών και μόλις γιόρτασαν 82 χρόνια γάμου: «Δεν υπάρχει αφεντικό στη σχέση μας - Το μυστικό για να κρατήσει είναι...»
Από Κυριάκος Μελλίδης

Κάποτε τους είχαν πει ότι «δεν θα κρατούσε πολύ», σύμφωνα με την κόρη τους αλλά εκείνοι όχι μόνο κράτησαν το γάμο τους αλλά κάθε μέρα αγαπιούνται όλο και περισσότερο. Η ιστορία τους είναι παράδειγμα για όλους τους νεότερους και αγαπάμε να βλέπουμε φωτογραφίες τους. Όπως λένε “στη σχέση μας δεν υπάρχει αφεντικό”.

Δείτε επίσης: 26χρονη ταΐζει τον κατάκοιτο άντρα της στο στόμα: Τον παντρεύτηκε ενώ ήξερε ότι θα τον φροντίζει για μια ζωή!

Η συγκινητική ιστορία

Οι Ron και Joyce Bond, ηλικίας 103 και 101 ετών, που ζουν στο Shenley Wood Retirement Village του Milton Keynes, πιστεύεται πως είναι το πιο μακρά παντρεμένο ζευγάρι της Μεγάλης Βρετανίας.

Παντρεύτηκαν στις 4 Ιανουαρίου 1941. «Τους έλεγαν στο γάμο τους ότι δεν θα διαρκούσε πολύ. Πόσο λάθος το κατάλαβαν;», λέει η κόρη τους, Eileen.

Πέρυσι, το ζευγάρι έλαβε γραπτά συγχαρητήρια από τη βασίλισσα Ελισάβετ για την επέτειό τους. Ο Ron με την Joyce παντρεύτηκαν στο Γενικό Γραφείο Μητρώου -όπου καταγράφονται γεννήσεις, θάνατοι, γάμοι και υιοθεσίες- μια μέρα που είχε σχεδόν δέκα πόντους χιόνι.

ζευγαρι-για-82-χρονια
Μαζί από το 1941

Συγχαρητήρια από τη Βασίλισσα

Πέρυσι έλαβαν συγχαρητήρια επιστολή από τη βασίλισσα Ελισάβετ για την επέτειο 80 χρόνων γάμου.

«Υπήρχαν τεράστιες ουρές ζευγαριών καθώς έστελναν τότε όλη τη σειρά του Ron έξω για να βοηθήσει στον πόλεμο», εξηγεί η σύζυγός του.

Μεταξύ άλλων συμφωνούν ότι ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. «Δεν υπάρχει αφεντικό στη σχέση μας. Και οι δύο δίνουμε και παίρνουμε», λέει η Joyce. «Ποτέ δεν περιμέναμε να φτάσουμε 82 χρόνια γάμου. Ξέρουμε ότι είμαστε πολύ τυχεροί που πετύχαμε αυτόν τον εκπληκτικό στόχο. Νιώθω υπέροχα».

«Μερικές φορές η ζωή είναι σκληρή, αλλά το δουλεύουμε μαζί. Φροντίζουμε ο ένας τον άλλον», προσθέτει ο Ron.

ζευγαρι-για-82-χρονια
Μαζί από το 1941

Μαζί από τον Ιανουάριο του 1941

Το ζευγάρι απέκτησε δύο παιδιά, την Eileen και τον Bill, και σήμερα έχει τρία εγγόνια, έξι δισέγγονα και ένα τρισέγγονο.

Ο Ron Bond εργαζόταν σε πρατήριο καυσίμων πριν συνταξιοδοτηθεί ενώ η σύζυγός του σε σούπερ μάρκετ. Το 2013 αποφάσισαν να μετακομίσουν μαζί σε έναν οίκο ευγηρίας.

Η κόρη τους λέει πως οι γονείς της υπήρξαν ένα «πραγματικά εμπνευσμένο ζευγάρι». «Υπήρχε πάντα ένα θερμό καλωσόρισμα και πολλή αγάπη για όλους», είπε.

«Ο μπαμπάς εργάστηκε σκληρά για να συντηρήσει την οικογένεια, ενώ η μαμά για να κρατήσει το σπίτι και εμάς καθαρά και τακτοποιημένα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να περάσεις λίγο χρόνο μαζί τους για να καταλάβεις ότι αγαπούν και νοιάζονται ο ένας για τον άλλον, ακόμη και μετά από 81 χρόνια γάμου».

Το ζευγάρι απέκτησε δύο παιδιά, την Eileen και τον Bill, και σήμερα έχει τρία εγγόνια, έξι δισέγγονα και ένα τρισέγγονο.

 

Viral

Ροή ειδήσεων

Share