Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024

Τάκης Προεστάκης, ο "φύλακας άγγελος" των ζώων: «Έχω σώσει πάνω από 4.000 σκυλιά. Πούλησα ότι είχα και δεν είχα» (Video)

Το καταφύγιο που στηρίζουν εθελοντές από όλο τον κόσμο - «Για 20 χρόνια δούλευα στη νύχτα, κουράστηκα να μην έχω κάνει 2-3 καλούς φίλους...»

2 Δεκεμβρίου 2023 11:44
Τάκης Προεστάκης, ο
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ας βάλουμε ένα τέλος στα δημοτικά κυνοκομεία που είναι "κολαστήρια" για τα ζώα υποστηρίζει ο Τάκης Προεστάκης δημιουργός και πρόεδρος της στέγης προστασίας αδέσποτων ζώων, ένα εγχείρημα που ξεκίνησε λόγω της μεγάλης του αγάπης για τα ζώα. Ενώ, αυτός είναι ο άνθρωπος που διευκολύνει τις ζωές σκύλων με κινητικά προβλήματα κατασκευάζοντας αναπηρικά αμαξίδια.

«Έχω σώσει πάνω από 4.000 σκυλιά. Πούλησα ότι είχα και δεν είχα»

«Φιλοξενούμε γύρω στα 430 σκυλιά, 80 γάτες, έχουμε και κατσίκια, πουλιά. Τα καταφέρνουμε με πολύ κόπο για να συνυπάρξουν όλα ελεύθερα. Με αγώνα, αυτό που κάνω είναι σχεδόν αδύνατο να γίνει αλλά τα αγαπάω πολύ.

Για 20 χρόνια δούλευα στη νύχτα, κουράστηκα όμως τόσα χρόνια να συναναστρέφομαι με τόσους ανθρώπους και να μην έχω κάνει 2-3 καλούς φίλους, έτυχε να πουλήσω το μαγαζί που είχα. Πήγα στη χωματερή και αυτό που αντίκρισα με τόσα ζώα να ψάχνουν για φαγητό και με τις οικονομίες που είχα τότε αποφάσισα να τους φτιάξω ένα μικρό καταφύγιο», δήλωσε στην εκπομπή Περίμετρος της ΕΡΤ3.

«Έχω σώσει πάνω από 4.000 σκυλιά, έχω βρει στα περισσότερα σπίτια. Οταν ξεκίνησα δεν ήξερα ότι τα ζώα αυτά έχουν τόσο μεγάλες ανάγκες και πούλησα ότι είχα και δεν είχα, ήμουν σε τρομακτική κατάσταση και σώθηκα από ένα…θαύμα. Μια μεγάλη εφημερίδα μου έκανε αφιέρωμα και έτσι σώθηκα.

Στήριξη έχω μόνο από ιδιώτες από όλο τον κόσμο, επειδή βλέπουν καθημερινά μέσα από βίντεο που παρουσιάζω την καθημερινή μου ζωή στα social media. Αυτό είναι το "κλειδί" της επιτυχίας, βλέπουν πόσο πολύ αγαπάω αυτό που κάνω και με έχουν στηρίξει και έτσι μπορώ και συντηρώ αυτό που κάνω. Από διάφορες χώρες στον κόσμο, υπάρχει ενδιαφέρον να έρθουν εθελοντικά να βοηθήσουν τα ζωάκια. Ας βάλουμε ένα τέλος στα δημοτικά κυνοκομεία που είναι "κολαστήρια" για τα ζώα"», είπε μεταξύ άλλων ο φύλακας άγγελος των ζώων ο οποίος καταλήγοντας μετέφερε τη ζοφερή εικόνα των υιοθεσιών στην Ελλάδα.

 

Viral

Ροή ειδήσεων

Share