Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024

Γυναίκα 70 χρоνών γέννnσε δίδυμα μετά από εξωσωματıκή – Πρоσπαθоύσε για 40 χρόνıα

Η 70χρονη κατάφερε να εγκυμονήσει δύο φορές σε μόλις τρία χρόνια, μετά από τέσσερις δεκαετίες άκαρπων προσπαθειών

1 Δεκεμβρίου 2023 10:50
Γυναίκα 70 χρоνών γέννnσε δίδυμα μετά από εξωσωματıκή – Πρоσπαθоύσε για 40 χρόνıα
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Στην Ουγκάντα της Αφρικής καταγράφηκε ένας ιστορικός τοκετός, καθώς μία 70χρονη γυναίκα κατάφερε να μείνει έγκυος μέσω εξωσωματικής και να φέρει στον κόσμο δύο υγιή δίδυμα βρέφη. Αυτό την καθιστά την πιο ηλικιωμένη λεχώνα στην Αφρική.

Η Σαφίνα Ναμουκάγια είναι το όνομά της και πρόσφατα έφερε στον κόσμο δίδυμα, ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι, μετά από έναν μακροσκελή και δύσκολο τοκετό στο νοσοκομείο Women's Hospital International στην Καμπάλα της Ουγκάντας, όπως αναφέρει η εφημερίδα Daily Mail.

Δείτε ακόμα: Είπε «φτάνει πια»: Άντρας από την Ουγκάντα με 102 παιδιά ανακοίνωσε στις 12 συζύγους του ότι δεν θέλει άλλα

Το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου ανέφερε ότι τόσο η μητέρα όσο και τα νεογέννητα είναι σε άριστη υγεία. Αυτή η ιστορία δεν είναι απλά μια ιατρική επιτυχία, αλλά μια ιστορία που αναδεικνύει τη δύναμη και την αντοχή του ανθρώπινου πνεύματος.

What a moment: She gave birth to twins at 70 years

Posted by Women's Hospital International and Fertility Centre on Wednesday, November 29, 2023

Η κα Ναμουκάγια δήλωσε σε τοπικό μέσο πως αυτή ήταν η δεύτερή της κυοφορία, αφού είχε γεννήσει επίσης άλλο ένα κοριτσάκι, τη Σάρα, μόλις 3 χρόνια πριν. Μιλώντας για τη ζωή της, περιέγραψε πως οι δυσκολίες της δεν περιορίστηκαν στις επιπλοκές που αντιμετώπισε κατά τον τοκετό, καθώς ο σύζυγός της την εγκατέλειψε μόλις έμεινε εκ νέου έγκυος.

«Οι άντρες δεν θέλουν να ακούνε για περισσότερα από ένα παιδιά. Ακόμα και μετά τη νοσηλεία μου, ο άντρας μου ήταν άφαντος», είπε η ηλικιωμένη.

Αυτές οι τελευταίες εγκυμοσύνες ήταν η τελευταία ευκαιρία τη κας Ναμουκάγια να βιώσει το θαύμα της μητρότητας. Είχε αποβάλει πολλές φορές στο παρελθόν, και έχασε τον πρώτο της σύζυγο την δεκαετία του 1990, ερχόμενη αντιμέτωπη με το στίγμα της «παρατημένης» και της «στέρφας» που της απέδωσε η τοπική κοινωνία.

«Θυμάμαι μία φορά, ένα μικρό αγόρι μου φώναζε ότι η μητέρα μου με καταράστηκε να πεθάνω χωρίς παιδιά. Πολλοί με έκριναν επειδή με νόμιζαν στείρα, αλλά αποφάσισα να αφήσω τη μοίρα μου στα χέρια του Θεού, και εκείνος επιτέλους απάντησε στις προσευχές μου».

 

Viral

Ροή ειδήσεων

Share