Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024

Καλυφθείτε: Εργαλειοθήκη έπεσε από αστροναύτες στο διάστημα και περιφέρεται γύρω από τη Γη με απίθανη ταχύτητα! (video)

Ποιος θα είναι ο άτυχος που θα την «φάει» στο κεφάλι;

29 Νοεμβρίου 2023 11:33
Καλυφθείτε: Εργαλειοθήκη έπεσε από αστροναύτες στο διάστημα και περιφέρεται γύρω από τη Γη με απίθανη ταχύτητα! (video)
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Τα λάθη στον εργασιακό χώρο είναι συχνό φαινόμενο, όπως λέει ο λαός, "είναι ανθρώπινο". Ωστόσο, όταν αυτές είναι σε μεγάλο αριθμό, τότε τα πράγματα γίνονται πιο σοβαρά.

Για παράδειγμα, πριν από λίγες μέρες, ένα τέτοιο λάθος είχε σοβαρό κόστος, ανέρχοντας σε μερικές χιλιάδες δολάρια.

Συγκεκριμένα, στις 2 Νοεμβρίου, δύο αστροναύτες της NASA, η Jasmin Moghbeli και η Loral O'Hara, κατά τη διάρκεια μιας αποστολής στο διάστημα, είχαν ένα ατύχημα.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, μια τσάντα με εργαλεία των αστροναυτών έπεσε στο διάστημα. Αυτό το ατύχημα καταγράφηκε ακόμη και σε ζωντανή μετάδοση, όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο.

Οι δύο αστροναύτες αμέσως κινητοποιήθηκαν αλλά δεν κατάφεραν να βρουν την εργαλειοθήκη. Το λάθος αυτός κόστισε αρκετά στη NASA, αφού το περιεχόμενο της τσάντας ήταν της τάξεως των 100.000 δολαρίων.

Μάλιστα, ερασιτέχνες αστρονόμοι, καθώς και αστροναύτες έχουν εντοπίσει την εργαλειοθήκη να περιφέρεται γύρω από τη Γη με ταχύτητα 17.000 μίλια, σε απόσταση πέντε λεπτών από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Το θέαμα είναι εντυπωσιακό. Καθώς η τσάντα θα πέφτει είναι πολύ πιθανό να διαλυθεί όταν θα φτάσει σε υψόμετρο περίπου 70 μιλίων πάνω από τη Γη.

 

Viral

Ροή ειδήσεων

Share