Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2024

Κινέζος έφτιαξε φονικό όπλο για να απαλλαχθεί από τα κουνούπια (video)

Τα μεγαλύτερα μυαλά έχουν γεννηθεί στη Κίνα

29 Νοεμβρίου 2023 11:17
Κινέζος έφτιαξε φονικό όπλο για να απαλλαχθεί από τα κουνούπια (video)
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Μια καινοτόμος προσπάθεια για να αντιμετωπιστεί το αιώνιο πρόβλημα των κουνουπιών έλαβε χώρα, όταν ένας μηχανικός από την Κίνα επινόησε ένα αντισυμβατικό αλλά αποτελεσματικό σύστημα για να απαλλαγεί από αυτά τα ενοχλητικά έντομα. Αυτή η πρωτοποριακή τεχνολογία συνδυάζει το καλύτερο από την αυτοκινητοβιομηχανία και τον στρατό, προσφέροντας μια νέα προσέγγιση στην καταπολέμηση των ενοχλητικών εντόμων.

Ο μηχανικός, ο οποίος έχει εμπειρία στην αυτοκινητοβιομηχανία, τροποποίησε το σύστημα ραντάρ ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου προκειμένου να ανιχνεύει την παρουσία κουνουπιών. Έτσι, το ραντάρ αυτό, που συνήθως χρησιμοποιείται για την πλοήγηση και την αποφυγή συγκρούσεων σε οχήματα, ανασχεδιάστηκε προκειμένου να εξυπηρετεί ως ένα σύστημα ακριβούς εντοπισμού για τα πετούμενα έντομα.

Διαβάστε με την ευκαιρία: Τσίμπημα κουνουπιού: 2 φυσικά και δραστικά κόλπα για να εξαφανίσετε την φλεγμονή και την φαγούρα στο πι και φι

Για να ενισχύσει τον μηχανισμό ανίχνευσης, ο μηχανικός εξοπλίστηκε με έναν ισχυρό δείκτη λέιζερ. Μόλις ένα κουνούπι εντοπιστεί και απομονωθεί από το ραντάρ, το λέιζερ χρησιμοποιείται για να εξουδετερωθεί το έντομο. Η ακρίβεια του συστήματος αυτού εξασφαλίζει ότι ο στόχος εντοπίζεται και αντιμετωπίζεται με ακρίβεια, ελαχιστοποιώντας τις παράπλευρες απώλειες στο περιβάλλον.

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες πτυχές αυτού του ευρετηρίου είναι η μέθοδος συλλογής. Ο μηχανικός ανέπτυξε ένα ειδικό "σημείωμα θανάτου", ένα μοναδικό ημερολόγιο όπου συλλέγονται τα υπολείμματα των στοχευμένων κουνουπιών. Αυτό χρησιμεύει όχι μόνο ως μέσο απόρριψης αλλά και ως αρχείο της αποτελεσματικότητας του συστήματος, παρέχοντας συγκεκριμένες αποδείξεις για τον αριθμό των παρασίτων που αντιμετωπίστηκαν.

Αυτή η καινοτομία ξεχωρίζει για τη δημιουργική αξιοποίηση της υπάρχουσας τεχνολογίας μέσα σε ένα νέο πλαίσιο. Αξιοποιώντας την ακρίβεια και την αποτελεσματικότητα των συστημάτων ραντάρ αυτοκινήτων και συνδυάζοντας τα με τη θανατηφόρα δράση ενός δείκτη λέιζερ, ο μηχανικός δημιούργησε μια λύση που είναι τεχνολογικά εξελιγμένη και αποτελεσματική.

 

Viral

Ροή ειδήσεων

Share