Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024

Υπάρχει ελπίδα: Μαθητές πληρώνουν κρυφά εισιτήριο συμμαθητή τους για θέατρο επειδή δεν είχε τα χρήματα - Η συγκλονιστική ανάρτηση της δασκάλας

«Κυρία, εγώ και ο Πάνος θέλουμε να πληρώσουμε το εισιτήριο για τον Ι...»

28 Νοεμβρίου 2023 14:58
Υπάρχει ελπίδα: Μαθητές πληρώνουν κρυφά εισιτήριο συμμαθητή τους για θέατρο επειδή δεν είχε τα χρήματα - Η συγκλονιστική ανάρτηση της δασκάλας
Από Κυριάκος Μελλίδης

Μάθημα ανθρωπιάς, συμπεριφοράς και αλληλεγγύης παρέδωσαν δύο μαθητές δημοτικού, φαίνεται πώς υπάρχει ελπίδα για την κοινωνία μας.

Η δασκάλα τους μοιράστηκε την σπουδαία τους πράξη γεμάτη συγκίνηση καθώς θέλησαν διακριτικά να πληρώσουν το εισιτήριο του συμμαθητή φίλου τους για να μπορέσει να ακολουθήσει και εκείνος την σχολική εκδρομή στο θέατρο.

Δείτε επίσης: Χανιά: Γιατί μαθητές Δημοτικού κάνουν αποχή από τα Γερμανικά - Το viral σημείωμα που έδωσαν στη δασκάλα τους (photo)

Η συγκλονιστική ανάρτηση της δασκάλας

Με μία συγκλονιστική της ανάρτηση, η δασκάλα τους Ρούλα Καραγιάννη έγραψε για την συγκινητική πράξη των δύο μαθητών της. Ο Γιώργος και ο Πάνος, της έδωσαν κρυφά από πέντε ευρώ παραπάνω από το αντίτιμο του θεάτρου για να μπορέσει να πάει μαζί τους και ένας συμμαθητής τους που η οικογένειά του δεν είχε τη δυνατότητα να πληρώσει ούτε αυτό το μικρό ποσό.

Όπως της είπαν με συνωμοτικό ύφος «Κυρία, ξέρουμε πως δε θα έρθει στην εκδρομή, όχι γιατί ζαλίζεται στο λεωφορείο όπως είπε, αλλά γιατί δεν έχει χρήματα…».

Ανοίγοντας το φάκελο του Γιώργου βρήκα μέσα 5 ευρώ περισσότερα από όσα κοστίζει το εισιτήριο για το θέατρο που θα...

Posted by Ρούλα Καραγιάννη on Monday, December 13, 2021

Ο διάλογος με τους μικρούς μαθητές:

«Ανοίγοντας το φάκελο του Γιώργου βρήκα μέσα 5 ευρώ περισσότερα από όσα κοστίζει το εισιτήριο για το θέατρο που θα πάμε.

-Γιώργο μου, γιατί μου έφερες 5 ευρώ περισσότερα;

Ο Γιώργος με ύφος συνωμοτικό με πλησιάζει και μου λέει στ’ αυτί.

-Κυρία, εγώ και ο Πάνος θέλουμε να πληρώσουμε το εισιτήριο για τον Ι.

Ξέρουμε πως δε θα έρθει στην εκδρομή, όχι γιατί ζαλίζεται στο λεωφορείο όπως είπε, αλλά γιατί δεν έχει χρήματα…. Είχε φέρει και ο Πάνος 5 ευρώ περισσότερα.

Πλησίασε κι εκείνος να τα δώσει… κρυφά.

Έτσι κι αλλιώς είχα φροντίσει για το θέμα. Όμως τα παιδιά δεν το ήξεραν.

Τους έδωσα τα χρήματα πίσω, με ένα κόμπο στο λαιμό συγκίνησης.

Τιμή μου που είμαι η δασκάλα τέτοιων παιδιών. Τιμή μου κι ελπίδα μου!».

 

Viral

Ροή ειδήσεων

Share