Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024

Άπαιχτος μπόμπιρας: Φώναζε «μπράβο μαμά» στην ορκωμοσία της μητέρας του στο πανεπιστήμιο Πατρών και αποθεώθηκε!

Σκόρπισε χαμόγελα σε όλους τους παρευρισκόμενους

22 Νοεμβρίου 2023 21:10
Άπαιχτος μπόμπιρας: Φώναζε «μπράβο μαμά» στην ορκωμοσία της μητέρας του στο πανεπιστήμιο Πατρών και αποθεώθηκε!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένας άπαιχτος μπόμπιρας φώναζε «μπράβο μαμά» στην ορκωμοσία της στο πανεπιστήμιο Πατρών και αποθεώθηκε!

Η γυναίκα, που είναι μητέρα δύο παιδιών, έλαβε το δεύτερο της πτυχίο αυτή την φορά στην Αρχιτεκτονική. Παράλληλα, μητέρα 3 παιδιών νίκησε τον καρκίνο, έδωσε Πανελλήνιες και πέρασε στο πανεπιστήμιο.

Όταν ακούστηκε το όνομα της μητέρας ο γιος της φώναξε δυνατά “Μπράβο Μαμά” κάνοντας όλη την αίθουσα να ξεσπάσει σε χειροκροτήματα.

Δείτε το βίντεο που σκόρπισε χαμόγελα σε όλους τους παρευρισκόμενους:

Τα όνειρα δεν έχουν ημερομηνία λήξης: Μητέρα τριών παιδιών και γιαγιά πήρε πτυχίο στα 60 της από το Πανεπιστήμιο Πατρών

Η Πατρινή Γιώτα Γεωργοπούλου είναι το απόλυτο παράδειγμα για το ρητό που λέει ότι «τα όνειρα δεν έχουν ημερομηνία λήξης». Η ίδια στα 60 της κατάφερε να πάρει πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Πατρών, παρά το γεγονός ότι είναι μητέρα τριών παιδιών, αλλά και γιαγιά.

Από τότε που ήταν παιδί είχε όνειρο να ακολουθήσει τουριστικές σπουδές. Μπορεί να πέρασαν πολλά χρόνια μέχρι να τα καταφέρει όμως πλέον κρατά στα χέρια το πτυχίο από τη σχολή των ονείρων της, το Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού, του πανεπιστημίου Πατρών. Μητέρα τριών παιδιών και γιαγιά, κατάφερε να εργάζεται και παράλληλα να παρακολουθεί τα μαθήματά της έχοντας στο πλευρό της την οικογένεια της.

Η ίδια μίλησε για το κατόρθωμά της στο thebest.gr, αλλά και για τους επόμενους στόχους της. Με την ευκαιρία, αυτά είναι τα δύο αδέρφια που σάρωσαν στις Πανελλαδικές.

Πώς μπήκατε στη σχολή σας;

Το 2011 βρέθηκα στο Γυμνάσιο δεύτερης ευκαιρίας όπου πήγα για δύο χρόνια ενώ πήγα για τέσσερα χρόνια σε νυχτερινό σχολείο. To 2017 έδωσα Πανελλήνιες εξετάσεις για να μπω στη σχολή των ονείρων μου. Ενώ ήταν κλειστή για χρόνια, άνοιξε τη χρονιά που έδινα εξετάσεις. Δε μου φάνηκε καθόλου τυχαίο. Ήταν η διοίκηση τουρισμού και χρειάστηκαν πέντε χρόνια μέχρι να πάρω το πτυχίο μου. Η επιστροφή στο σχολείο ήταν πολύ σημαντική για εμένα. Όταν έγινε, είχα μεγαλώσει πλέον τα παιδιά μου. Και πάντα ήμουν αυστηρή με το διάβασμά τους γιατί είχα καταλάβει πόσο σημαντική είναι η γνώση. Τελικά τα παιδιά μου με διάβαζαν όταν επέστρεψα στο σχολείο, θυμάμαι ο γιος μου με βοηθούσε στα μαθηματικά. Μάλιστα ήμουν πολύ καλή μαθήτρια, υπήρξα και σημαιοφόρος κάποια στιγμή.

Γιώτα Γεωργοπούλου

Τι σας κέντριζε στον τουρισμό;

Από τότε που πήγαινα Γυμνάσιο, μου άρεσε ό,τι είχε να κάνει με τον τουρισμό, η επαφή με τον κόσμο, τα ταξίδια. Στην Ελλάδα άλλωστε ο τουρισμός είναι η μόνη βαριά μας βιομηχανία. Δεν κατάφερα να ασχοληθώ σε μικρότερη ηλικία και ήταν απωθημένο.

Πώς σας φάνηκε τελικά η σχολή;

Παρακολουθούσα κάθε μέρα τα μαθήματα από το πρωί, μέχρι το μεσημέρι. Τα διαδικτυακά μαθήματα μόνο με δυσκόλεψαν γιατί θέλω πάντα την ανθρώπινη επαφή, με τους καθηγητές, με τους συμφοιτητές. Είναι μία φανταστική σχολή στην οποία μπαίνουν κάθε χρόνο περίπου 120 άτομα απ΄ όλη την Ελλάδα.

Πώς ήταν η συνύπαρξη με τους συμφοιτητές σας;

Μπορεί να υπήρχε μία διαφορά ηλικίας αλλά πέρασα υπέροχα μαζί τους. Γνώρισα παιδιά τα οποία τα λάτρεψα, από όλα τα μέρη της Ελλάδας. Ήμουν η «μαμά» του τμήματος.

Υπήρχαν δυσκολίες;

Δεν σταμάτησα να εργάζομαι ως καθαρίστρια σε ένα σχολείο. Ως μητέρα τριών παιδιών, όλα αυτά τα χρόνια που ήμουν στο σχολείο και τη σχολή, είχα πολλές υποχρεώσεις που σίγουρα δυσκόλευαν τα πράγματα. Τα παιδιά μου με βοήθησαν πολύ, όπως και ο σύζυγός μου

Σκέφτεστε να αξιοποιήσετε το πτυχίο σας;

Θέλω να δουλέψω σε ένα ταξιδιωτικό γραφείο, θέλω να οργανώνω εκδρομές. Γνωρίζω αρκετό κόσμο και θα ήθελα όσο περισσότερους μπορώ στο μαγικό κόσμο των ταξιδιών.

Τι άλλο στόχο έχετε;

Να μάθω ξένες γλώσσες. Το πρώτο όνειρό μου πραγματοποιήθηκε. Βέβαια είμαι 60 χρονών πλέον.

 

Viral

Ροή ειδήσεων

Share