Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024

«Ζήσαμε το θαύμα και προσευχηθήκαμε όλοι μαζί. Το παιδί μας σώθηκε!» - Οι Άγιοι Παΐσιος και Πορφύριος έσωσαν 19χρονο που ήταν σε κώμα

«Είπα το Χριστός Ανέστη, ενώ υπήρχε πλήρης ησυχία, τα μηχανήματα άρχισαν να κάνουν τον γνωστό ήχο. Ένιωσα ένα κάψιμο στην πλάτη, το οποίο δεν το έχω ζήσει ποτέ»

22 Νοεμβρίου 2023 14:35
«Ζήσαμε το θαύμα και προσευχηθήκαμε όλοι μαζί. Το παιδί μας σώθηκε!» - Οι Άγιοι Παΐσιος και Πορφύριος έσωσαν 19χρονο που ήταν σε κώμα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Άγιος Παΐσιος και ο Άγιος Πορφύριος "έσωσαν" έναν 19χρονο, που βρισκόταν για οκτώ ολόκληρες μέρες σε κωματώδη κατάσταση! Συγκλονίζουν τα λόγια από τον πατέρα του 19χρονου, όπως και του ιερέα, ο οποίος ευλόγησε το παιδί τη στιγμή που βρισκόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και προσευχήθηκε γι’ αυτό!

Όλα άρχισαν όταν οι απελπισμένοι γονείς άκουσαν από ένα φιλικό τους ζευγάρι για τον πατέρα Ιωάννη, εφημέριο του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου Κουτσού στην Ξάνθη, που μπορούσε να τους βοηθήσει με το σκουφάκι του αγίου Παϊσίου.

Διαβάστε επίσης: «Είχα μελάνωμα στο στήθος. Έχυνα τα δάκρυά μου πάνω από τον τάφο του ζητώντας θεραπεία. Μετά από ένα χρόνο...» - Ανατριχίλα από μαρτυρία για το θαύμα του Άγιου Ιακώβου Τσαλίκη

«Σκέφτηκα πως ήταν αδύνατον να φέρω τα άμφια του αγίου Παϊσίου, λόγω της μεγάλης απόστασης, καθώς ήταν στην Αλεξανδρούπολη και δεν θα προλάβαινα. Η καλύτερη δυνατή λύση ήταν να παρακαλέσω την ηγουμένη Άννα από την Ιερά Μονή Αγίου Πορφυρίου, που βρίσκεται στον Γέρακα Ξάνθης, να μου παραχωρήσει το ιερό πετραχήλι του αγίου Πορφυρίου. Πήγα, λοιπόν, στην Καβάλα, όπου βρισκόταν το παιδί, και προσευχήθηκα για την υγεία του Δημήτρη. Το αγόρι ήταν παραμορφωμένο» αποκαλύπτει ο πάτερ Ιωάννης.

«Είπα το Χριστός Ανέστη, ενώ υπήρχε πλήρης ησυχία, τα μηχανήματα άρχισαν να κάνουν...»

Κατά τη διάρκεια των προσευχών ρώτησε τις νοσοκόμες και το ιατρικό προσωπικό αν του επέτρεπαν να ακουμπήσει το πετραχήλι στο κεφάλι του μικρού Δημήτρη. Εκείνη τη στιγμή προσεύχονταν όλοι.

«Είπα το Χριστός Ανέστη, καθώς ήταν η περίοδος του Πάσχα, και, ενώ υπήρχε πλήρης ησυχία, τα μηχανήματα άρχισαν να κάνουν τον γνωστό ήχο, δηλαδή σαν να χτυπά συναγερμός, ότι κάτι γίνεται, κάτι συμβαίνει! Ένιωσα ένα κάψιμο στην πλάτη, το οποίο δεν το έχω ζήσει ποτέ όσα χρόνια είμαι ιερέας» περιγράφει με κατάνυξη ο ιερωμένος.

Φεύγοντας υποσχέθηκε στους γονείς να φέρει στον μικρό Δημήτρη και κειμήλια του αγίου Παϊσίου, όπως τον ξυλόγλυπτο σταυρό που είχε φτιάξει μόνος του, ένα κομποσκοίνι που είχε πλέξει, καθώς και τα άμφιά του, μια πετσέτα προσώπου του, τη ζώνη που φορούσε στη μέση, το σκουφάκι και το γιλέκο του, τα οποία είχε κληρονομήσει το πνευματικό παιδί του αγίου, ο Ανέστης Μαυροκέφαλος. Πράγματι, επέστρεψε με τα άμφια στις 30 Απριλίου και του διάβασε ευχές.

«Τηλεφώνησα στον πατέρα να περιμένει το θαύμα. Οι γονείς του δεν ήταν εκεί, καθώς οι γιατροί τούς είχαν πει να πάνε στο σπίτι και να ξεκουραστούν» λέει ο πατέρας Ιωάννης.

Οι Άγιοι Παΐσιος και Πορφύριος έσωσαν 19χρονο που ήταν σε κώμα

«Ζήσαμε το θαύμα και προσευχηθήκαμε όλοι μαζί. Το παιδί μας σώθηκε!»

Την επόμενη μέρα τον κάλεσε συγκινημένος ο πατέρας του παιδιού. Ο ίδιος διηγείται τι ακριβώς του είπε:

«Το θαύμα είχε ήδη γίνει! Το παιδί κουνούσε και τα χέρια και τα πόδια του! Οι γιατροί ομολόγησαν ότι είναι απίστευτο αυτό που έχει συμβεί. Οι ελπίδες που του έδιναν ήταν ελάχιστες, καθώς είχε υποστεί βαρύτατες εγκεφαλικές κακώσεις.

Ο Δημήτρης ξύπνησε πλήρως και είπαν ότι εγκεφαλικά δεν έχει κανένα πρόβλημα. Ζήσαμε το θαύμα και προσευχηθήκαμε όλοι μαζί. Το παιδί μας σώθηκε!» εξομολογείται.

 

Viral

Ροή ειδήσεων

Share