Κυριακή, 03 Μαρτίου 2024

Η ιστορία που διχάζει το διαδίκτυο: «Μας έλεγαν να μην κάνουμε παιδιά επειδή έχουμε νανισμό..»

Ποια η δική σας άποψη;

5 Οκτωβρίου 2023 16:28
Η ιστορία που διχάζει το διαδίκτυο: «Μας έλεγαν να μην κάνουμε παιδιά επειδή έχουμε νανισμό..»
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Ανδρόγυνο με νανισμό δέχεται έντονες επικρίσεις και από το περίγυρο και από το διαδίκτυο για την απόφαση του να κάνει παιδιά. Εκείνοι αποφάσισαν να προχωρήσουν στη ζωή τους και να φτιάξουν μια όμορφη και ευτυχισμένη οικογένεια.

Η ιστορία της οικογένειας

«Μπορεί να έχουμε όλοι νανισμό όμως οι ζωές μας είναι γεμάτες ευτυχία», λέει το ζευγάρι, καθώς λέει πως κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αποφασίσει ποιος πρέπει να κάνει παιδιά και ποιος όχι.

Η Charlie είναι μία νέα μαμά που έχει νανισμό. Πάσχει από αχονδροπλασία, μια διαταραχή που ανατομικά χαρακτηρίζεται από μεγάλο κεφάλι, μικρά άκρα και χαμηλό ύψος. Ο σύζυγός της Kalen, έχει επίσης νανισμό, αλλά διαφορετικής μορφής.

Παρόλα αυτά, αποφάσισαν να αποκτήσουν οικογένεια, αν και υπήρχε ο κίνδυνος να περάσουν τα γονίδια αυτά στα παιδιά τους. Ήταν ένα ρίσκο που άξιζε να πάρουν, όπως λένε, παρά τις επικρίσεις που δέχτηκαν από το περιβάλλον τους και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η εξομολόγηση της Charlie

«Το 80% των ατόμων με νανισμό γεννιούνται από γονείς μέσου ύψους – ο καθένας μπορεί να αποκτήσει παιδί με νανισμό χωρίς προϋπάρχουσα κατάσταση και αν δεν ήταν οι γενετικοί έλεγχοι, μπορεί καν να μην το γνωρίζατε έως και μήνες μετά τη γέννηση», ανέφερε.

Τα λεγόμενά της επιβεβαιώνει το γεγονός πως τα δύο παιδιά της γεννήθηκαν με διαφορετικές γενετικές διαταραχές: η μεγαλύτερη κόρη της κληρονόμησε την αχονδροπλασία της μαμάς της, ενώ η μικρότερη κληρονόμησε τα γονίδια του μπαμπά της.

Η Charlie αναφέρει ότι στο τέλος της ημέρας, η επιλογή να αποκτήσουν παιδιά ήταν αποκλειστικά δική τους και ελπίζει η ιστορία της να ευαισθητοποιήσει περισσότερους ανθρώπους.

 

Viral

Ροή ειδήσεων

Share