Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Μαχητής της ζωής: Mωράκι παλεύει με τον καρκίνο αλλά δεν σταματά να χαμογελά

Η ευχάριστη είδηση της ημέρας

3 Οκτωβρίου 2023 14:39
Μαχητής της ζωής: Mωράκι παλεύει με τον καρκίνο αλλά δεν σταματά να χαμογελά
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Ένα αγοράκι μόλις 4 μηνών με σπάνιο καρκίνο του αίματος δεν το βάζει κάτω και σκορπίζει την ελπίδα με το χαμόγελό του, παρά τις μάχες που δίνει καθημερινά για την υγεία του.

Ο Francis, από το Walton του Λίβερπουλ, πάσχει από οξεία μυελοειδή λευχαιμία, η οποία εμποδίζει τον μυελό των οστών να παράγει υγιή κύτταρα του αίματος.

Παρόλο που η πάθηση είναι πιο συχνή σε άτομα άνω των 75 ετών και προσβάλλει περίπου 3.100 άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο κάθε χρόνο, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ο μυελός των οστών του Francis είχε 80% καρκινικά κύτταρα σε βιοψία φέτος το καλοκαίρι και είπαν στους γονείς του ότι θα χρειαστεί μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων και χημειοθεραπείες.

Ο μικρούλης μόλις ολοκλήρωσε τον δεύτερο γύρο χημειοθεραπείας, ο οποίος ήταν πολύ πιο έντονος από τον πρώτο, σύμφωνα με τους γονείς του. Παρά την εξαντλητική θεραπεία, όμως, ο Francis σκορπίζει την χαρά και την ελπίδα με το χαμόγελο και τα νάζια του.

Το παιδάκι που ταλαιπωρείται απ’ όταν ήταν 6 εβδομάδων έχει δείξει τεράστια δύναμη ψυχής και δεν το βάζει κάτω!

Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί ο κατάλληλος δότης που θα χαρίσει στο αγοράκι μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή, αλλά οι γιατροί είναι αισιόδοξοι ότι «ο σωτήρας του μικρού θα εμφανιστεί από στιγμή σε στιγμή».

Συγκινεί ο 8χρονος Αλέξιος: «Είναι ένα θαύμα, είμαι πολύ χαρούμενος που τώρα θα είμαι σαν τα άλλα παιδάκια»

Συγκινεί ο 8χρονος Αλέξιος, καθώς μετά από μια επιτυχημένη εγχείρηση, είναι χαρούμενος που τώρα θα είναι σαν τα άλλα παιδάκια, ενώ η μητέρα του κάνει λόγο για θαύμα.

Ζωή για 2η φορά του έδωσε η μητέρα του, καθώς έγινε δότρια του νεφρού της για να υποβληθεί σε μεταμόσχευση. Μάλιστα, αυτή δεν είναι η πρώτη μητέρα που κάνει κάτι τέτοιο.

Ο μικρός Αλέξιος βρέθηκε σε νοσοκομείο στο Ισραήλ, όπου πραγματοποιήθηκε επιτυχώς η μεταμόσχευση νεφρού, που του έσωσε τη ζωή. Τη συγκινητική ιστορία της οικογένειας δημοσιεύουν τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

«Είναι ένα θαύμα! Πολλά παιδιά όταν υποφέρουν από κάποια ασθένεια δεν έχουν όρεξη να φάνε. Ο Αλέξιος είχε έντονο φόβο απέναντι στο φαγητό. Μετά την εγχείρηση όμως είδα τη διαφορά», λέει η Νικολέττα, μητέρα του 8χρονου.

חלק ממנה: אלקסיוס בן ה-8 הגיע במיוחד מקפריסין לביה"ח שניידר בישראל כדי לעבור השתלת כליה - אותה תרמה לא אחרת מאשר אמו | כתבתה של רונה לוי >>

חלק ממנה: אלקסיוס בן ה-8 הגיע במיוחד מקפריסין לביה"ח שניידר בישראל כדי לעבור השתלת כליה - אותה תרמה לא אחרת מאשר אמו | כתבתה של רונה לוי >>

Posted by ‎עכשיו 14‎ on Wednesday, December 28, 2022

«Ήταν μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής μου όταν βρισκόμουν στην αναμονή. Η Νικολέττα και ο Αλέξιος είναι η οικογένειά μου. Αν μπορούσα θα έδινα και τους δυο νεφρούς μου στον Αλέξιο», είπε ο πατέρας του μικρού.

Mετά την εγχείρηση, ο μικρός Αλέξιος φώναζε: «Είμαι χαρούμενος, επειδή καταφέραμε να κάνουμε τη μεταμόσχευση και θα είμαι σαν τα άλλα παιδάκια».

Μεγαλείο ψυχής: Δώρισε το νεφρό της στην άρρωστη μητέρα της και της έσωσε τη ζωή

Mια μητέρα 5 παιδιών από την Αμερική, η Jessica Jordan, έχει μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή χάρη στο μεγαλείο της ψυχής της κόρης της, η οποία της έκανε ένα ανεκτίμητο δώρο και δώρισε το νεφρό της στην άρρωστη μαμά της, σώζοντας την.

Η Jordan διαγνώστηκε κοκκιωμάτωση με πολυαγγειίτιδα, μια σπάνια αυτοάνοση ασθένεια, πριν από 12 χρόνια περίπου. Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας, το συγκεκριμένο αυτοάνοσο προκαλεί οίδημα και φλεγμονή των αιμοφόρων αγγείων του σώματος και μπορεί να περιορίσει τη ροή του αίματος σε όργανα όπως οι πνεύμονες και τα νεφρά.

Αυτό συνέβη και στην περίπτωση της Jordan. Τα νεφρά της είχαν υποστεί σοβαρή ζημιά και χρειαζόταν πολύ συχνά αιμοκάθαρση. Έπρεπε, λοιπόν, επειγόντως να βρει συμβατό δότη για να υποβληθεί σε μεταμόσχευση για να ζήσει. Την ίδια ώρα, συγκινεί μια πεθερά που έδωσε το νεφρό στη νύφη της.

Η Jessica Jordan με την κόρη της

Tότε ήταν που η 18χρονη κόρη της προσφέρθηκε να τη βοηθήσει, λέγοντάς της ότι το μόνο που την ένοιαζε ήταν «να ζήσει πολλά και καλά χρόνια». Παρά τις ενστάσεις της Jordan, η Brooke δεν άλλαζε με τίποτα γνώμη.

Τελικά, η Jordan υπέκυψε και δέχτηκε αυτό το πολύτιμο δώρο από την κόρη της.

Η μεταμόσχευση στέφθηκε από επιτυχία και η μητέρα 5 παιδιών απέκτησε μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή και δηλώνει ευγνώμων για την θυσία που έκανε η κόρη της για να γίνει καλά.

 

Viral

Ροή ειδήσεων

Share