Σάββατο, 02 Δεκεμβρίου 2023

Μόνο ντροπή και αηδία: Ιδιοκτήτρια σπιτιού αρνήθηκε να νοικιάσει σε μητέρα επειδή έχει παιδί με αυτισμό

Εξοργίζει η είδηση που ήρθε στο φως της δημοσιότητας από την Κρήτη

30 Σεπτεμβρίου 2023 18:37
Μόνο ντροπή και αηδία: Ιδιοκτήτρια σπιτιού αρνήθηκε να νοικιάσει σε μητέρα επειδή έχει παιδί με αυτισμό
Από Κυριάκος Μελλίδης

Αδιανόητη η είδηση που μας έρχεται από το Ρέθυμνο της Κρήτης με ιδιοκτήτρια σπιτιού να αρνείται σε μητέρα την ενοικίαση του σπιτιού επειδή το παιδί της έχει αυτισμό.

Παράλληλα, συγκινεί η Χριστίνα Νικολάου: «Δυστυχώς το παιδί με αυτισμό είναι μια "βομβά" που ή θα σκάσει και θα διαλύσει το ζευγάρι ή θα το κάνει πιο δυνατό» (Video)

Φιλοξενείται σε ξενοδοχείο η μητέρα

Την καταγγελία δημοσιοποίησε ο υπεύθυνος έργων και δομών στον Σύλλογο Γονέων Ατόμων με Αυτισμό Ρεθύμνου, Παύλος Μελισσινός. Όπως τονίζεται, η μητέρα με το παιδί βρήκαν σπίτι να μείνουν, έδωσαν προκαταβολή, θα υπέγραφαν συμβόλαιo σε λίγες μέρες κι όταν ξεκίνησαν σιγά σιγά τη μετακόμιση τους, μόλις η ιδιοκτήτρια είδε το παιδί, τους έδωσε τα χρήματα πίσω και τους πέταξε στο δρόμο.

Όπως αναφέρεται στην καταγγελία, η μητέρα του παιδιού είναι νοσηλεύτρια διορισμένη στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου και προς στιγμήν φιλοξενείται από ένα ξενοδοχείο.

«Δε ζητάει να της παραχωρηθεί κάποιο σπίτι δωρεάν. Ζητάνε να νοικιάσουν!!!! Κάθε μήνα ανταπεξέρχονται στις υποχρεώσεις τους, αλλά ΔΕΝ τους προτιμούν οι ιδιοκτήτες λόγω της κατάστασης του παιδιού!!!! Ρατσισμός κι απανθρωπιά σε ΟΛΟ το μεγαλείο τους!», αναφέρει ο κ. Μελισσινός.

Μητέρα στο ενοίκιο με αυτιστικό παιδί
Μητέρα στο ενοίκιο με αυτιστικό παιδί

Αναλυτικά η καταγγελία:

«Εγώ δε γνωρίζω την οικογένεια προσωπικά. Είδα την έκκληση για βοήθεια από μια ομάδα στο facebook και επικοινωνώ με τη διαχειρίστρια της ομάδας η οποία προσπαθεί να βοηθήσει την οικογένεια.

Εν τάχει, γνωρίζω πως το σπίτι τους πριν από 10 ημέρες κάηκε. Γνωρίζω πως ψάχνουν σπίτι να μείνουν και λόγω των Φοιτητών και των airbnb στο Ρέθυμνο είναι δύσκολη η εύρεση κατοικίας!!! Με τα πολλά βρήκαν ένα σπίτι να μείνουν έδωσαν προκαταβολή, θα υπέγραφαν συμβόλαια σε λίγες μέρες, μέχρι να τα ετοιμάσει η ιδιοκτήτρια, δεν είπαν στην ιδιοκτήτρια για το πρόβλημα του παιδιού κι όταν ξεκίνησαν σιγά σιγά τη μετακόμιση τους μόλις η ιδιοκτήτρια είδε το παιδί τους έδωσε τα χρήματα πίσω και τους ΠΕΤΑΞΕ στο δρόμο. Γιατί φοβόταν ότι θα είχε πρόβλημα με τους υπόλοιπους ενοίκους αν το παιδί έκλαιγε η έκανε φασαρία λόγω της κατάστασής του.

Η οικογένεια φιλοξενείται από ένα ξενοδοχείο προς το παρών. Η μητέρα του παιδιού είναι νοσηλεύτρια διορισμένη στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου. Δε ζητάει να της παραχωρηθεί κάποιο σπίτι δωρεάν. Ζητάνε να νοικιάσουν!!!! Κάθε μήνα ανταπεξέρχονται στις υποχρεώσεις τους, αλλά ΔΕΝ τους προτιμούν οι ιδιοκτήτες λόγω της κατάστασης του παιδιού!!!! Ρατσισμός κι απανθρωπιά σε ΟΛΟ το μεγαλείο τους!»

 

Viral

Ροή ειδήσεων

Share