Κυριακή, 03 Δεκεμβρίου 2023

Το Γκόλντεν Ριτρίβερ εγκαταλείφθηκε λόγω του όγκου του που γινόταν όλο και μεγαλύτερος

Καρδούλα μου

26 Σεπτεμβρίου 2023 13:40
Το Γκόλντεν Ριτρίβερ εγκαταλείφθηκε λόγω του όγκου του που γινόταν όλο και μεγαλύτερος
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Εδώ είναι μια πραγματικά συγκινητική ιστορία με έναν ηλικιωμένο σκύλο που εγκαταλείφθηκε στην τύχη του λόγω ενός κακού όγκου.

Κανένα πλάσμα δεν πρέπει να νιώθει ποτέ μόνο και αβοήθητο, αλλά η ζωή του Χένρι , ενός άστεγου Γκόλντεν Ριτρίβερ, φαινόταν να είναι μια αδιάκοπη μάχη. Αρχικά μεγάλωσε από μια στοργική οικογένεια, ο Χένρι εγκαταλείφθηκε τραγικά σε μια παραλία στο Νιούπορτ της Καλιφόρνια. Αλλά αυτό δεν ήταν το τέλος του αγώνα του, καθώς κουβαλούσε ένα τεράστιο βάρος μαζί του: έναν όγκο 46 κιλών στο ισχίο του.

Μια μέρα, ένας ευγενικός περαστικός έκανε μια ανακάλυψη που θα άλλαζε τη ζωή του Χένρι για πάντα. Βρίσκοντας τον κατά μήκος της ακτής, παρατήρησε το γλυκό σκυλί να περιπλανιέται και επικοινώνησε αμέσως με τη Valerie Schomburg του Newport Beach Animal Control. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τι τους περίμενε. Αν και είχαν συνηθίσει να διασώζουν αδέσποτα ζώα σε σοβαρές συνθήκες, το θέαμα του Χένρι τους συγκλόνισε. Παρά τις αντιξοότητες που είχε συναντήσει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, ο σκύλος ήταν πάντα χαρούμενος και στοργικός . Μοίραζε φιλιά σε όποιον πλησίαζε, δείχνοντας μια ευγενική καρδιά που δεν γνώριζε σύνορα.

Δείτε επίσης: Έλιωσε το διαδίκτυο: 2χρονη που χάθηκε εντοπίστηκε να κοιμάται πάνω στον έναν σκύλο της οικογένειας ενώ ο άλλος την προστάτευε

Το Γκόλντεν Ριτρίβερ εγκαταλείφθηκε λόγω του όγκου του που γινόταν όλο και μεγαλύτερος

Ευτυχώς, χάρη στις προσπάθειες του Schomburg και την υποστήριξη της χορηγίας, κατέστη δυνατή η χρηματοδότηση της χειρουργικής επέμβασης για την αφαίρεση του γιγαντιαίου όγκου που μαστίζει τον Henry. Παρά τη σοβαρότητα της κατάστασης, ο όγκος ευτυχώς δεν είχε εξαπλωθεί πέρα ​​από τον ώμο. Η επέμβαση στέφθηκε με επιτυχία και αφού απελευθέρωσε τον Χένρι από αυτό το τεράστιο βάρος, ο σκύλος γνώρισε ένα πραγματικό θαύμα. Με 46 κιλά ελαφρύτερος, ο Χένρι περπατά ξανά ελαφρά. Μετά το χειρουργείο, βρήκε ένα στοργικό σπίτι στο Καταφύγιο Ζώων του Newport Beach, αναπληρώνοντας ευτυχώς τον χαμένο χρόνο.

Ο όγκος, που κάποτε ήταν τόσο ογκώδης που τον καθιστούσε αδύνατο να κινηθεί, έχει γίνει απλώς μια κακή ανάμνηση στην εξαιρετική ιστορία ανθεκτικότητάς του . Η δύναμη του Χένρι και η συμπόνια των ανθρώπων που τον βοήθησαν να ξεπεράσει τις αντιξοότητες του είναι απόδειξη του πώς η αγάπη και η δέσμευση μπορούν να αλλάξουν τη ζωή ενός ανυπεράσπιστου όντος.

Ο Henry έγινε τοπική διασημότητα καθώς τα μέσα ενημέρωσης μάθαιναν την ιστορία του, με θαυμαστές σε όλο τον κόσμο. Άνθρωποι από όλο τον κόσμο του έστειλαν δώρα και λιχουδιές για να τον ευχαριστήσουν που άγγιξε την καρδιά τους με την ιστορία του.

Δυστυχώς, ο Χένρι πέθανε ειρηνικά στον ύπνο του, αλλά μπόρεσε να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τον χρόνο του που είχε απομείνει στη Γη και τελικά είχε νιώσει αγάπη για πρώτη φορά, είχε καθαρό ενθουσιασμό για τη ζωή, κάτι που φάνηκε από το συνεχές κούνημα της ουράς του και το μεταδοτικό του χαμόγελο.

Το Γκόλντεν Ριτρίβερ εγκαταλείφθηκε λόγω του όγκου του που γινόταν όλο και μεγαλύτερος

Αν και ο θάνατός του είναι θλιβερή είδηση, μερικά καλά νέα βγήκαν από αυτό. Αφού έκαναν περισσότερη έρευνα, μπόρεσαν να εντοπίσουν τον προηγούμενο ιδιοκτήτη του Henry. Έχει κατηγορηθεί από την Εισαγγελία του OC και η ποινική της υπόθεση είναι ακόμη σε εξέλιξη.

 

Viral

Ροή ειδήσεων

Share