Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023

Η συγκλονιστική ιστορία της πιο viral φωτογραφίας αγάπης σκύλου-ανθρώπου: «Είχε κακοποιηθεί ως κουτάβι - Θα χρειαζόταν σύντομα ευθανασία...»

Θα δακρύσετε!

22 Σεπτεμβρίου 2023 09:09
Η συγκλονιστική ιστορία της πιο viral φωτογραφίας αγάπης σκύλου-ανθρώπου: «Είχε κακοποιηθεί ως κουτάβι - Θα χρειαζόταν σύντομα ευθανασία...»
Από Κυριάκος Μελλίδης

Ο δεσμός και η αγάπη ενός ανθρώπου με τον σκύλο του, είναι από τα ισχυρότερα συναισθήματα που υπάρχουν. Και αυτό το ξέρουν καλά ο John Unger από το Bayfield Wis και ο πιστός του σύντροφος, ένας ημίαιμος ποιμενικός σκύλος με το όνομα Schoep.

Παράλληλα, θυμίζουμε το παράδειγμα προς μίμηση: Ιδιοκτήτης καφετέριας σκεπάζει με κουβέρτες αδέσποτα σκυλιά για να μην κρυώνουν

«Έπασχε από αρθρίτιδα και θα χρειαζόταν σύντομα ευθανασία»

Μετά από 19 χρόνια από την ημέρα που το υιοθέτησε, ο Unger έμαθε ότι ο σκύλος του είχε σοβαρή αρθρίτιδα και ίσως χρειαστεί σύντομα ευθανασία. Ήταν συντετριμμένος, αλλά και αποφασισμένος να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου του Schoep.

Ο Unger ήξερε ότι οι άνθρωποι που πάσχουν από αρθρίτιδα ανταποκρίνονται καλά στη θεραπεία με νερό, οπότε έφερε τον ηλικιωμένο σκύλο του σε ένα από τα αγαπημένα τους σημεία: Τη λίμνη Superior. Η ιδέα του ήταν να εκμεταλλευτεί τις υψηλότερες από το μέσο όρο θερμοκρασίες της λίμνης το καλοκαίρι και να αφήσει τον Schoep να νιώσει αβαρής, χαλαρός και να μην πονάει.

Διάσωση σκύλου
Διάσωση σκύλου

Η φωτογραφια έγινε viral σε χρονο ρεκόρ

Λαμβάνοντας υπόψη τη δυσάρεστη πρόγνωση του κτηνιάτρου, ο Unger τηλεφώνησε επίσης στη φίλη του φωτογράφο, Hannah Stonehouse Hudson, για να δει αν είχε χρόνο να τραβήξει μια φωτογραφία του Schoep για κάθε ενδεχόμενο.

Η Stonehouse Hudson τους συνάντησε στη λίμνη και για πέντε περίπου λεπτά τράβηξε μερικές φωτογραφίες. Λίγες ημέρες αργότερα, ανέβασε την αγαπημένη της φωτογραφια στο Facebook και η φωτογραφια έγινε viral σε χρονο ρεκόρ.

«Τις πρώτες τέσσερις ημέρες ήμουν κυριολεκτικά σε σοκ», δήλωσε ο John Unger. Πέρασε τις δύο πρώτες ημέρες διαβάζοντας κάθε ένα από τα σχόλια στο Facebook. Τα περισσότερα από αυτά πρόσφεραν λόγια ενθάρρυνσης για τον Schoep και θαυμασμού για τον Unger. «Το να βλέπω ότι αυτή η φωτογραφία τους ανέβασε το ηθικό… αυτό ακριβώς ανεβάζει και το δικό μου ακόμα πιο ψηλά να αυνεχίσω», δήλωσε ο Unger.

Είχε κακοποιηθεί ως κουτάβι και χρειάστηκαν μήνες για να εμπιστευτεί…

Ο Unger υιοθέτησε τον Schoep μαζί με την τότε αρραβωνιαστικιά του. Είχε κακοποιηθεί ως κουτάβι και χρειάστηκαν μήνες για να εμπιστευτεί τον Unger. Αλλά ο Unger δεν το έβαλε κάτω. Έμεινε ξύπνιος μαζί του εκείνη την πρώτη νύχτα και στη συνέχεια πολλές νύχτες, πείθοντάς τον να τον εμπιστευτεί, μπαίνοντας μερικές φορές στο χ.ωρο του στα τέσσερα. Όπως είπε, ήθελε ο Schoep να τον βλέπει σαν έναν άλλο σκύλο και όχι σαν άνθρωπο που προσπαθεί να του κάνει κακό!

Ένα χρόνο περίπου αφότου ο Unger και η αρραβωνιαστικιά του υιοθέτησαν τον Schoep, η σχέση τους διαλύθηκε. Οι δυο τους μοιράστηκαν την κηδεμονία της Schoep για λίγο καιρό, μέχρι που εκείνη έφυγε για μεταπτυχιακό στο Κολοράντο, και οι δυό τους έμειναν μόνοι.

«Σκεφτόμουν να αυτοκτονήσω»

Ο Unger δήλωσε ότι πάλευε με την κατάθλιψη για μια ολόκληρη ζωή και μετά το τέλος της σχέσης του, πέρασε μερικά δύσκολα χρόνια. Μια ιδιαίτερα δύσκολη νύχτα πήγε τη Schoep τη συνηθισμένη του βόλτα στη λίμνη Μίσιγκαν. «Βγήκα στον κυματοθραύστη και σκεφτόμουν να αυτοκτονήσω», είπε. «Εντάξει, αυτή είναι η ώρα». Και κοίταξα τον Schoep… είχε ένα βλέμμα που δεν είχα ξαναδεί».

Χρειάστηκε αυτό το βλέμμα του Schoep για να βοηθήσει τον Unger να επιστρέψει από το χείλος του γκρεμού. «Με τράβηξε από εκείνη τη φάση … περπατήσαμε το υπόλοιπο της νύχτας μέχρι την αυγή». Την επόμενη μέρα ευχαρίστησε τον Schoep που του έσωσε τη ζωή.

Ο Unger ξέσπασε σε κλάματα καθώς αναλογιζόταν πόσα του έχει δώσει ο Schoep και πώς προσπάθησε να κάνει ό,τι καλύτερο μπορούσε για να του δίνει πάντα ό,τι μπορούσε. «Ο Schoep μου έδωσε τα πάντα, ανεξάρτητα από τις συνθήκες, ακόμη και όταν δεν μπορούσα να του δώσω το καλύτερο φαγητό».

Πηγή: mypet.gr

 

Viral

Ροή ειδήσεων

Share