Κυριακή, 03 Δεκεμβρίου 2023

Τιμήθηκε για τις υπηρεσίες της: Η σπουδαία Ελληνίδα σκυλίτσα φύλακας είναι μητέρα 43 σκύλων-στρατιωτών!

Δοξάζετε όπως της αξίζει!

21 Σεπτεμβρίου 2023 11:37
Τιμήθηκε για τις υπηρεσίες της: Η σπουδαία Ελληνίδα σκυλίτσα φύλακας είναι μητέρα 43 σκύλων-στρατιωτών!
Από Κυριάκος Μελλίδης

Ελληνίδα σκυλίτσα: Για τις ιδιαίτερες υπηρεσίες του, τιμήθηκε ο σκύλος στρατιώτης που βρίσκεται στον Ελληνικό Στρατό Ξηράς.

Η σκυλίτσα που βραβεύτηκε για τις υπηρεσίες της

Πρόκειται για τον θηλυκό ράτσας Βελγικό Ποιμενικό (Mallinois), που αποφοίτησε με άριστα από το Σχολείο Εκπαίδευσης Στρατιωτικών Σκύλων. Επίσης, ραγίζουν καρδιές με έναν κακοποιημένο σκύλο που δέχεται χάδια για πρώτη φορά.

Η σκυλίτσα αυτή βραβεύθηκε για την προσφορά της στο Στρατό Ξηράς, ως πατρογονικός στρατιωτικός σκύλος. Η τελετή αποφοίτησης από το Σχολείο Εκπαίδευσης Στρατιωτικών Σκύλων, πραγματοποιήθηκε στο Γ΄ Κτηνιατρικό Νοσοκομείο (Γ΄ ΚΝΟ) τον Απρίλιο του 2017.

Γεννήθηκε το 2009 και εντάχθηκε στη δύναμη των στρατιωτικών σκύλων του Γ΄ ΚΝΟ, ως σκύλος αναπαραγωγής. Η προσφορά του παραπάνω σκύλου στο Στρατό Ξηράς, ως πατρογονικού, είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφού απέδωσε 43 επίλεκτους στρατιωτικούς σκύλους, με μεγάλο οικονομικό όφελος για την Υπηρεσία.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το ΓΕΣ η σκυλίτσα αφού ολοκλήρωσε την αναπαραγωγική ζωή της, συνεκπαιδεύεται με το νέο συνοδό του, προκειμένου να συνεχίσει με νέα αποστολή ως φύλακας σε Μονάδα του Γ ‘ Σώματος Στρατού.

Σκύλος στον Ελληνικό Στρατό
Σκύλος στον Ελληνικό Στρατό

Σπαράζει καρδιές: Το συγκινητικό βίντεο δείχνει την αφοσίωση και τη φροντίδα που δείχνει ένας σκύλος στον ετοιμοθάνατο ιδιοκτήτη του

Ο καθένας μας μπορεί να καταλάβει και να θαυμάσει το απίστευτο δέσιμο που έχουν οι άνθρωποι με τους καλύτερους του φίλους, δηλαδή τα σκυλιά. Το παρακάτω συγκινητικό βίντεο δείχνει την αφοσίωση και τη φροντίδα που δείχνει ένας σκύλος στον ετοιμοθάνατο ιδιοκτήτη του.

Ο Ali Abuhata ήταν εθελοντής στο DC Shiba Inu Rescue, και ιδιοκτήτης μιας σκυλίτσας, της Sachi. Ο Ali, όμως, έφυγε από τη ζωή την προηγούμενη εβδομάδα όντας περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του. Τις τελευταίες του μέρες, οι γιατροί επέτρεψαν στη Sachi να επισκεφθεί τον Ali στο νοσοκομείο για να του πει το τελευταίο αντίο.

Η ιστορία της Sachi και του Ali, σύμφωνα με την κόρη του, έχει ως εξής, «Πριν από 13 χρόνια, μας είπε ο μπαμπάς μου ότι είχε 2 εβδομάδες ζωής. Τότε διάβασα μια έρευνα που έλεγε ότι οι σκύλοι μπορούν να επεκτείνουν τη ζωή της καρδιάς ενός ασθενούς, και παρά τη θέλησή του, υιοθετήσαμε ένα κουτάβι από το καταφύγιο Shiba Inu που το ονομάσαμε Sachi.»

Συνέχισε λέγοντας: «Την αγάπησε από την πρώτη στιγμή, κι εκείνη το ίδιο. Κάθε φορά που πηγαίναμε στο νοσοκομείο έλεγα στον μπαμπά μου, “Η Sachi σε χρειάζεται, πρέπει να έρθεις στο σπίτι” και κάθε φορά ερχόταν.

Δύο εβδομάδες πριν μπει ο πατέρας μου στο νοσοκομείο, η Sachi άρχισε να συμπεριφέρεται περίεργα. Λαχάνιαζε εύκολα, πήγαινε πάνω- κάτω, έκλαιγε, και με ακολουθούσε συνέχεια. Την Τετάρτη που ο μπαμπάς μου πήγε στο νοσοκομείο, σταμάτησε να συμπεριφέρεται περίεργα.

Μέχρι την Παρασκευή το πρωί, δεν είχε πλέον περίεργη συμπεριφορά και ο κτηνίατρός της εκτιμά πως προσπαθούσε να μας πει ότι ο πατέρας μου ήταν άρρωστος. Ο κτηνίατρος λέει ότι η Sachi γνώριζε την κακή κατάσταση της υγείας του πατέρα μου.

Πολλές φορές τον περίμενε έξω από την πόρτα με ένα παιχνίδι στο στόμα της, νόμιζε ότι θα γυρίσει σπίτι, όμως εκείνος δε γύρισε, κι έτσι αποφασίσαμε να την πάρουμε στο νοσοκομείο για να τον αποχαιρετήσει.»

 

Viral

Ροή ειδήσεων

Share