Τετάρτη, 29 Μαΐου 2024

Τι γίνεται με τα προφίλ μας στο Facebook όταν πεθαίνουμε; Η επιλογή του «προφίλ εις μνήμην» και η «επαφή κληρονομιάς»

Ενώ κάποιοι το βρίσκουν αυτό απίστευτα παράξενο και λίγο ανατριχιαστικό, υπάρχουν και εκείνοι που το βρίσκουν αυτό παρήγορο

17 Ιουλίου 2023 18:51
Τι γίνεται με τα προφίλ μας στο Facebook όταν πεθαίνουμε; Η επιλογή του «προφίλ εις μνήμην» και η «επαφή κληρονομιάς»
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Το ερώτημα που κυριαρχεί στο μυαλό πολλών ανθρώπων, είναι τι γίνεται με τον λογαριασμό μας στο Facebook όταν εμείς φεύγουμε από αυτόν τον κόσμο.

Αν και αυτό είναι κάτι που τους ανθρώπους που πεθαίνουν δεν τους αφορά πλέον, πρέπει να σημειώσουμε πως σε αυτούς τους σύγχρονους καιρούς, οι άνθρωποι που πεθαίνουν αφήνουν πίσω τους ένα διαδικτυακό αποτύπωμα, το οποίο συνεχίζει να υπάρχει και μετά το θάνατό τους. Και ενώ κάποιοι το βρίσκουν αυτό απίστευτα παράξενο και λίγο ανατριχιαστικό, υπάρχουν κι εκείνοι που το βρίσκουν αυτό παρήγορο.

Διαβάστε επίσης: «Φαρμακερό» πρόστιμο πολλών εκατομμυρίων στο Facebook - Ποιος και γιατί κατηγορεί τη γνωστή πλατφόρμα

Τι συμβαίνει με τον λογαριασμό μας στο Facebook όταν πεθάνουμε

Οι απαντήσει αυτές δίνονται σε μια σελίδα αφιερωμένη σε αυτές τις πληροφορίες, στην οποία το Facebook αναφέρει πως «μπορείτε να επιλέξετε να διαγραφεί οριστικά ο λογαριασμός σας σε περίπτωση που πεθάνετε».

Κι αν αναρωτιέστε πως θα καταλάβει το Facebook ότι έχετε πεθάνει, η απάντηση δίνεται στην παρακάτω πρόταση.

«Αυτό σημαίνει ότι όταν κάποιος μας ενημερώσει ότι έχετε πεθάνει, όλα τα μηνύματα, οι φωτογραφίες, οι αναρτήσεις, τα σχόλια, οι αντιδράσεις και οι πληροφορίες σας θα αφαιρεθούν αμέσως και μόνιμα από το Facebook».

Ουσιαστικά, το κύριο προφίλ σας και τυχόν πρόσθετα προφίλ στο Facebook θα διαγραφούν.

Τι γίνεται με τα προφίλ μας στο Facebook όταν πεθαίνουμε

Ωστόσο, υπάρχει και ακόμα μια πιθανότητα. Σε περίπτωση που θέλετε να διατηρήσετε μια… υπενθύμιση του εαυτού σας και μετά το θάνατό σας, μπορείτε να μετατρέψετε τη σελίδα σας σε «προφίλ εις μνήμην».

Ουσιαστικά η σελίδα σας θα γίνει σελίδα αφιερωμένη στη μνήμη σας, την οποία θα φροντίζει κάποιος που πρέπει να ορίσετε ως «επαφή κληρονομιάς».

 

Viral

Ροή ειδήσεων

Share