Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023

Στα 25 της υιοθέτησε ένα παιδί με αναπηρίες - Όταν του έκανε το πρώτο μπάνιο ένιωσε κάτι ανατριχιαστικό στο κεφάλι του (photo)

Η συγκινητική τους ιστορία κάνει τον γύρο του διαδικτύου

24 Ιουνίου 2023 23:53
Στα 25 της υιοθέτησε ένα παιδί με αναπηρίες - Όταν του έκανε το πρώτο μπάνιο ένιωσε κάτι ανατριχιαστικό στο κεφάλι του (photo)
Από Κυριάκος Μελλίδης

H Rosanna Maidana από την Santa Fe της Αργεντινής έπαιζε με τον γιο της, Renzo , σε ένα χωράφι όταν τον χτύπησε ένα άλογο. Φοβισμένο, το άλογο κλώτσησε το μικρό αγόρι και του χτύπησε άσχημα το κεφάλι.

Όλα φαινόντουσαν να πηγαίνουν σε αργή κίνηση καθώς ο Renzo έπεσε με την πλάτη του κάτω. Ενώ πήγαιναν στο κοντινότερο νοσοκομείο, η Rosanna μιλούσε στο παιδί για να μείνει ξύπνιο. Στην εντατική, ο γιος της υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία για να δουν οι γιατροί την έκταση της ζημιάς.

Δυστυχώς, τα νέα ήταν άσχημα: ο Renzo είχε χτυπήσει άσχημα και η ζωή του δεν θα ήταν ποτέ πια η ίδια. Με εκτεταμένες βλάβες στον εγκέφαλο, το αγόρι έπρεπε να κρατηθεί στη ζωή με την βοήθεια μηχανημάτων. Από τότε, θεωρείται ένα παιδί με ειδικές ανάγκες.

Τα χρόνια που ακολούθησαν, η Rosanna και ο γιος της ήταν τακτικοί επισκέπτες στο νοσοκομείο. Σε μία από τις εξετάσεις του, η Rosanna παρατήρησε μία νοσοκόμα με ένα παιδί που είχε παρόμοια προβλήματα με τον γιο της. Παράλληλα, σας θυμίζουμε το συγκλονιστικό θαύμα της Παναγίας σε νοσοκομείο και τη θεραπεία καρκινοπαθούς!

25χρονη υιοθέτησε παιδί με αναπηρίες
25χρονη υιοθέτησε παιδί με αναπηρίες

Της φαινόταν παράξενο που το παιδί ήταν μόνο του χωρίς την οικογένειά του και έτσι ρώτησε να μάθει ποιος ήταν. Τότε άκουσε την σπαρακτική ιστορία του Axel Figueroa, ενός μικρού αγοριού με νευρολογικά προβλήματα που είχε εγκαταλειφθεί από τους γονείς του.

Όπως και ο Renzo, ο Axel ήταν ένα συνηθισμένο παιδί μέχρι τα δύο του χρόνια. Ωστόσο, οι βιολογική του μητέρα και ο σύντροφός της τον κακοποίησαν τόσο άσχημα που έμεινε με πολύ σοβαρά εγκεφαλικά προβλήματα.

Από την στιγμή που τον είδα, δεν μπορούσα να σταματήσω να τον σκέφτομαι και ήθελα να τον πάρω μαζί μου. Δεν μπορούσα να καταλάβω πώς μία μητέρα θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο στο ίδιο της το παιδί.’

Παρά το νεαρό της ηλικίας της, η 25χρονη Rosanna ήταν σίγουρη για ένα πράγμα: έπρεπε να υιοθετήσει τον Axel και να του δώσει την οικογένεια που του άξιζε. Τελικά, κατάφερε να φτιάξει τα χαρτιά που χρειαζόντουσαν, αλλά είχε δυσκολίες επειδή ήταν ανύπαντρη μητέρα.

25χρονη υιοθέτησε παιδί με αναπηρίες
25χρονη υιοθέτησε παιδί με αναπηρίες

Έναν χρόνο μετά την αρχή των διαδικασιών, η Rosanna υπέστη μια τραγωδία που κανείς γονιός δεν θα πρέπει να βιώνει: πέθανε ο Renzo. Παρόλο την θλίψη της, ολοκλήρωσε τις διαδικασίες που χρειαζόντουσαν για την υιοθεσία του Axel και τελικά τον Αύγουστο του 2014, έγινε και επίσημα μητέρα του.

Από τότε, η Rosanna, ο Axel και ο άλλος της γιος ζουν όλοι μαζί σαν οικογένεια. Ο Renzo θα μείνει για πάντα στις αναμνήσεις της – την βοήθησε να καταλάβει τι περνάνε τα παιδιά με αναπηρίες.

 

Viral

Ροή ειδήσεων

Share