Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πέθανε η γατούλα σας; Πόσο κοστίζει η αποτέφρωση μιας γάτας;

Στις Ηνωμένες Πολιτείες η αποτέφρωση είναι μια δημοφιλής επιλογή

6 Ιουνίου 2023 12:58
Πέθανε η γατούλα σας; Πόσο κοστίζει η αποτέφρωση μιας γάτας;
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Το να χάσεις την αγαπημένη σου γάτα είναι μια αποκαρδιωτική εμπειρία και είναι δύσκολο να δεις πέρα ​​από τα αντίο. Το να αποφασίσετε πώς να βάλετε το κατοικίδιο σας να ξεκουραστεί μπορεί να είναι συντριπτικό όταν είστε αναστατωμένοι. Μερικές φορές είναι πιο εύκολο να εξετάσετε τις επιλογές σας προτού η γάτα σας περάσει, έτσι ώστε να αρθεί μέρος του βάρους λήψης αποφάσεων όταν έρθει η ώρα.

Γρήγορη επισκόπηση

  1. Υπάρχουν πολλές επιλογές για το χειρισμό των υπολειμμάτων κατοικίδιων ζώων, συμπεριλαμβανομένης της καύσης και της ταφής.
  2. Πολλές κτηνιατρικές κλινικές μπορούν να χειριστούν για εσάς ολόκληρη τη διαδικασία της αποτέφρωσης από την αρχή μέχρι το τέλος.
  3. Ανάλογα με τις επιλογές που θα επιλέξετε, η ιδιωτική αποτέφρωση θα μπορούσε να κοστίσει από 150 έως 500 $ και η ταφή κατοικίδιων ζώων θα μπορούσε να είναι σημαντικά πιο ακριβή.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η αποτέφρωση είναι μια δημοφιλής επιλογή, αλλά η κατανόηση του συστήματος τιμολόγησης μπορεί να είναι λίγο μπερδεμένη. Τα κρεματόρια ενδέχεται να αναφέρουν την τιμή της καύσης χωριστά από το κόστος της τεφροδόχου. Μπορεί επίσης να υπάρχουν άλλα κρυφά κόστη που δεν έχετε λάβει υπόψη.

Το κόστος της καύσης της γάτας στην Ελλάδα είναι συνήθως από 100 έως 200 δολάρια. Αλλά αυτό είναι μόνο για την ίδια την ιδιωτική αποτέφρωση και το συνολικό κόστος μπορεί να είναι μεγαλύτερο. Ας εξετάσουμε τι να περιμένουμε με τη διαδικασία της αποτέφρωσης και ποιες πρόσθετες χρεώσεις και πρακτικές θα πρέπει να προγραμματίσετε.

Πέθανε η γατούλα σας; Πόσο κοστίζει η αποτέφρωση μιας γάτας;

Εύρεση κρεματόριου

Τις περισσότερες φορές, ο κτηνίατρός σας μπορεί να χειριστεί ολόκληρη τη διαδικασία της αποτέφρωσης και μπορείτε να παραλάβετε τις στάχτες από το κτηνιατρείο σας.

Η εύρεση ενός κρεματόριου μπορεί να είναι σχετικά εύκολη εάν η κτηνιατρική σας κλινική έχει ένα προτιμώμενο γραφείο κηδειών για κατοικίδια. Εάν συμβαίνει αυτό, θα πρέπει να μπορούν να αναλάβουν όλη τη διαχείριση, τη μεταφορά και την αποτέφρωση με μία μόνο χρέωση.

Μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή ανησυχίες μπορεί να έχετε, απομακρύνοντας πολύ το άγχος. Εναλλακτικά, μπορείτε να βρείτε ένα κρεματόριο για κατοικίδια κάνοντας αναζήτηση στο διαδίκτυο ή μέσω μιας σύστασης από έναν φίλο. Το τοπικό καταφύγιο ζώων μπορεί επίσης να σας συμβουλεύσει εάν προτιμάτε να κάνετε τις ρυθμίσεις μόνοι σας.

Επιλέγοντας το είδος της αποτέφρωσης που σας ταιριάζει

Υπάρχουν πολλές επιλογές για το χειρισμό των υπολειμμάτων κατοικίδιων ζώων, συμπεριλαμβανομένης της καύσης και της ταφής.

Υπάρχουν πολλές επιλογές για τη φροντίδα της γάτας σας μετά τον θάνατό της. Μερικοί άνθρωποι επιλέγουν μια πλήρη κηδεία (ναι, αυτό είναι δυνατό, απλά μιλήστε στο κρεματόριο σας απευθείας), αλλά πολλοί προτιμούν να αποτεφρώσουν τη γάτα τους. Οι επιλογές αποτέφρωσης περιλαμβάνουν ομαδική ή ιδιωτική αποτέφρωση όταν επιστρέφονται τα αποτεφρωμένα λείψανα του κατοικίδιου ζώου σας.

Η στάχτη μπορεί να επιστραφεί σε ένα σφραγισμένο φέρετρο ή μικρό γλυπτό ή σε ένα δοχείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ταφή ή διασπορά στο σπίτι. Κάθε υπηρεσία κρεματόριο έχει τη δική της σειρά από καλόγουστα δοχεία για να διαλέξετε και να ταιριάξετε σε κάθε περίσταση.

Θα πρέπει να σκεφτείτε εάν θέλετε να επισκεφτείτε μια ταφόπλακα, να κρατήσετε τις στάχτες της γάτας σας σε κάποιο ασφαλές μέρος και κοντά σας ή να τις σκορπίσετε σε μερικά από τα αγαπημένα της μέρη. Μια άλλη υπέροχη επιλογή είναι να τα σκορπίσετε σε μια γλάστρα και να καλλιεργήσετε ένα τριαντάφυλλο ή ένα δέντρο μνήμης.

Πέθανε η γατούλα σας; Πόσο κοστίζει η αποτέφρωση μιας γάτας;

Δουλεύοντας τα κρυμμένα πρόσθετα

Οι στάχτες κατοικίδιων ζώων μπορούν να σας επιστραφούν σε ένα βασικό δοχείο, μια λάρνακα ή ακόμα και ένα φέρετρο, αλλά κάθε επιλογή θα έχει διαφορετικό κόστος.

Εάν ο κτηνίατρός σας κάνει τις ρυθμίσεις για εσάς, συζητήστε μαζί του το κόστος και τυχόν πρόσθετα. Εάν συνδέεστε απευθείας με το κρεματόριο, εξετάστε τα ακόλουθα έξοδα:

  • Κόστος ιδιωτικής καύσης
  • Κόστος παραλαβής/μεταφοράς του κατοικίδιου ζώου σας στο κρεματόριο
  • Επιπλέον κόστος εάν θέλετε να παρακολουθήσετε την καύση
  • Κόστος του δοχείου ή του φέρετρου
  • Κόστος παράδοσης πίσω σε εσάς
  • Έξτρα (αναμνηστικά κ.λπ.)

Με όλα αυτά τα πρόσθετα έξοδα, η ιδιωτική αποτέφρωση θα μπορούσε να κοστίσει από 150 έως 500 ευρώ. Μπορεί να είναι πολύ περισσότερο εάν αποφασίσετε για κηδεία και ταφή κατοικίδιων ζώων.

Μερικές φορές, η εύρεση κεφαλαίων για ιδιωτική αποτέφρωση δεν είναι δυνατή ή μπορεί να αισθάνεστε ότι δεν είναι σωστό να κρατάτε τις στάχτες του κατοικίδιου ζώου σας. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει η επιλογή της κοινοτικής (ομαδικής) αποτέφρωσης. Το μέσο κόστος της κοινόχρηστης αποτέφρωσης κυμαίνεται από 30 έως 100 .

Μετά την κοινή αποτέφρωση, οι αποτεφρώσεις μπορεί να διασκορπιστούν σε έναν κήπο μνήμης στο κρεματόριο, τον οποίο μπορούν να επισκεφθούν οι γονείς των κατοικίδιων ζώων. Φροντίστε να συζητήσετε αυτήν τη διαδικασία με το κρεματόριο του ατόμου σας και να ελέγξετε αν υπάρχουν συγκεκριμένες ώρες επίσκεψης.

Μπορεί επίσης να προσφέρεται μεμονωμένη αποτέφρωση όταν τα κατοικίδια αποτεφρώνονται ταυτόχρονα αλλά σε διάταξη πλέγματος και οι στάχτες της γάτας σας επιστρέφονται σε εσάς. Αυτό μπορεί να έχει ελαφρώς χαμηλότερη χρέωση από την ιδιωτική αποτέφρωση όπου το κατοικίδιο ζώο σας θα αποτεφρωθεί μόνο του.

Τα περισσότερα κρεματόρια προσφέρουν πρόσθετα αναμνηστικά που μπορούν να είναι μια μοναδική υπενθύμιση του κατοικίδιου ζώου σας και να φέρουν άνεση ενώ θρηνείτε. Αυτά περιλαμβάνουν κοσμήματα που περιέχουν στάχτες, αποτυπώματα ποδιών, κηροπήγια και αποκόμματα γούνας, για να αναφέρουμε μόνο μερικά.

Πολλές διαδικτυακές υπηρεσίες μπορούν να σας βοηθήσουν με αυτό στο μέλλον, εάν σας επιστραφούν οι στάχτες της γάτας σας. Ωστόσο, εάν θέλετε ένα αποτύπωμα ποδιού από γούνα, θα πρέπει να ενημερώσετε αμέσως το κρεματόριο ή τον κτηνίατρό σας.

Αντιμετώπιση Αποχαιρετισμού

Το πένθος για το θάνατο ενός αγαπημένου κατοικίδιου είναι δύσκολο να πλοηγηθεί, αλλά υπάρχουν πολλοί πόροι που θα σας βοηθήσουν να ανταπεξέλθετε.

Η θλίψη δεν εμφανίζεται μόνο όταν το κατοικίδιό σας έχει περάσει. Η προκαταρκτική θλίψη μπορεί να ξεκινήσει πριν πεθάνει το κατοικίδιο ζώο σας και μπορεί να είναι πολύ έντονη και αναστατωτική. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν έχετε κλείσει ένα προγραμματισμένο ραντεβού ευθανασίας για τη γάτα σας λόγω της επιδείνωσης της ποιότητας ζωής της. Επικεντρωθείτε στο να περάσετε λίγο ξεχωριστό χρόνο με τη γάτα σας πριν πείτε αντίο.

Το να ξέρουν οι φίλοι και η οικογένειά σας ότι χρειάζεστε την κατανόηση και την υποστήριξή τους μπορεί να σας βοηθήσει πάρα πολύ κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης στιγμής. Επιπλέον, μερικοί άνθρωποι βρίσκουν άνεση στο να σχεδιάζουν εκ των προτέρων για να απομακρύνουν το άγχος των πρακτικών ζητημάτων αφού περάσει το κατοικίδιο ζώο τους. Ορισμένοι κτηνίατροι και κρεματόρια προσφέρουν μια υπηρεσία προγραμματισμού αποχαιρετισμού που σας δίνει την ευκαιρία να συζητήσετε εκ των προτέρων τις επιθυμίες σας.

Πολλά κρεματόρια θα προσφέρουν επίσης πρόσβαση στους χώρους τους εάν χρειάζεστε ένα ήσυχο μέρος για να θυμάστε τη γάτα σας. Μπορεί επίσης να παρέχουν μνημόσυνο και αφιερώματα για κατοικίδια, όπως αγάλματα και επιτύμβιες στήλες, και για μεμονωμένα κατοικίδια. Επιπλέον, τα αναμνηστικά βιβλία και τα διαδικτυακά αφιερώματα μπορούν να είναι ένας πολύ συγκινητικός τρόπος για να θυμάστε αυτόν τον απίστευτο δεσμό που μοιραστήκατε με τη γάτα σας.

Η θλίψη μπορεί, κατά καιρούς, να αισθάνεται μοναξιά και δύσκολη στην πλοήγηση. Εάν παλεύετε με την απώλεια του κατοικίδιου ζώου σας, υπάρχουν διαδικτυακές υπηρεσίες πένθους κατοικίδιων που μπορούν να σας υποστηρίξουν. Καθώς η θλίψη σηκώνεται, μπορεί να βρείτε παρηγοριά στον ήρεμο θάνατο του κατοικίδιου ζώου σας και στις πολλές όμορφες αναμνήσεις που είχατε μαζί.

Συχνές Ερωτήσεις

Τι κοστίζει η αποτέφρωση γάτας στην Ελλάδα;

Οι τιμές στην Ελλάδα θα διαφέρουν μεταξύ των υπηρεσιών κρεματόριου κατοικίδιων ζώων και των κτηνιατρικών κλινικών που χρησιμοποιείτε. Οι ιδιωτικές αποτέφρωση γατών κοστίζουν συχνά από 150 έως 300 ευρώ ανάλογα με την τεφροδόχο ή το φέρετρο που έχει επιλεγεί. Αυτό το κόστος ενδέχεται να μην περιλαμβάνει μεταφορά και αναμνηστικά, εάν κάνετε τις ρυθμίσεις μόνοι σας.

Μπορεί να υπάρχουν επιλογές για τελετές, προβολές αποτέφρωσης ή ταφές, που θα κοστίσουν περισσότερο. Θα πρέπει να συζητήσετε αυτές τις επιλογές απευθείας με το κρεματόριο. Η κοινόχρηστη αποτέφρωση είναι πιθανό να κοστίσει κάπου μεταξύ 60 και 100 ευρώ.

Πόση στάχτη έχει μια γάτα;

Εάν η γάτα σας αποτεφρωθεί, αυτό θα δημιουργήσει έναν μικρό όγκο στάχτης που μπορεί να χωρέσει σε μια θήκη που μπορείτε να κρατήσετε στην ανοιχτή παλάμη του χεριού σας. Αυτό είναι περίπου δύο έως τρία φλιτζάνια και χωράει όμορφα σε ένα μικρό δοχείο ή φέρετρο για κατοικίδια. Ωστόσο, μπορεί επίσης να είναι αρκετό να διασκορπιστείτε σε πολλές τοποθεσίες ή να μοιραστείτε τα μέλη της οικογένειας, εάν το επιθυμείτε.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να αποτεφρωθεί μια γάτα;

Οι αποτέφρωση μπορεί να διαφέρουν χρονικά και κατά γενικό κανόνα, όσο μεγαλύτερο είναι το κατοικίδιο, τόσο περισσότερος χρόνος διαρκεί η αποτέφρωση. Η αποτέφρωση αιλουροειδών διαρκεί γενικά από 30 λεπτά έως μία ώρα, αλλά μπορεί να πάρει περισσότερο χρόνο σε ορισμένες περιπτώσεις. Ο θάλαμος αποτέφρωσης πρέπει να φτάσει σε εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες για μεγάλο χρονικό διάστημα για να είναι αποτελεσματικός. Εάν επιθυμείτε να είστε παρόντες για την αποτέφρωση του κατοικίδιου ζώου σας, συζητήστε το με το κρεματόριο για να μάθετε αν είναι μια επιλογή.

Πηγή: pet-sitting.gr

 

Viral

Ροή ειδήσεων

Share