Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Δάκρυσε από χαρά η Έλενα Αγαθαγγέλου: Νίκησε τον καρκίνο και βγήκε από τον γολγοθά - «Οι χημειοθεραπείες κράτησαν για...»

Μήνυμα ελπίδας από την κοπέλα

2 Ιουνίου 2023 19:55
Δάκρυσε από χαρά η Έλενα Αγαθαγγέλου: Νίκησε τον καρκίνο και βγήκε από τον γολγοθά - «Οι χημειοθεραπείες κράτησαν για...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Έλενα Αγαθαγγέλου, βίωνε τους τελευταίους έξι μήνες έναν Γολγοθά, η οποία νίκησε τον καρκίνο στο Γενικό Νοσοκομείου Λεμεσού και δάκρυσε από χαρά. Τι είπε για τις χημειοθεραπείες;

Μιλώντας στο SigmaLive η Έλενα ανέφερε ότι η διάγνωση έγινε τον περασμένο Οκτώβριο έπειτα από αρκετούς μήνες αναλύσεων και επισκέψεων σε διάφορους γιατρούς καθώς δεν υπήρχαν εμφανή συμπτώματα. Με την ευκαιρία, συγκλόνισε ο Γιώργος Καραμίχος για τη μάχη του με τον καρκίνο.

Βγήκε νικήτρια

Όπως ανέφερε διαγνώστηκε με αιματολογικό καρκίνο, ή αλλιώς λέμφωμα, εξηγώντας ότι αυτή η πάθηση πλήττει πολλούς νέους ανθρώπους.

«Οι χημειοθεραπείες κράτησαν για 6 μήνες και τελείωσαν εχτές με τη βοήθεια του Θεού. Το καμπανάκι έγινε δωρεά, μαζί με τον πίνακα μου στο πλάι, όπου αναγράφεται ένα μήνυμα ελπίδας, στον θάλαμο του αιματολογικού στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου και έγιναν οι χημειοθεραπείες» είπε.

Διευκρίνισε ότι ήταν η πρώτη που είχε την χαρά να το χτυπήσει. «Από εδώ και πέρα θα το χτυπάει ο κάθε καρκινοπαθής που τελειώνει τις χημειοθεραπείες του και βγαίνει νικητής κι εύχομαι πραγματικά να μη φύγει ούτε ένας χωρίς να το χτυπήσει. Εύχομαι η δική μου εμπειρία και πορεία να αποτελέσει δύναμη ελπίδας, πάθος για ζωή, θάρρος για αγώνα!»

Συγγενείς και φίλοι χθες επιφύλαξαν μια έκπληξη στην Έλενα καθώς μαζεύτηκαν έξω από το σπίτι της με πανό και μπαλόνια για να γιορτάσουν μαζί της τη νίκη της.

Οι γιατροί της έδιναν 12 μήνες ζωής: Εκείνη είχε καρκίνο στον εγκέφαλο και κατάφερε 4 χρόνια μετά να πάρει το πτυχίο της

Η ιστορία της Λόρα Νουτάλ δεν μπορεί να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Μέσω μιας εξέτασης ρουτίνας στα μάτια διαγνώστηκε με τον πιο επιθετικό καρκίνο στον εγκέφαλο, οι γιατροί της έδωσαν μόλις 12 μήνες ζωής αλλά εκείνη δεν τα έβαλε ποτέ κάτω και τα κατάφερε. 4 χρόνια μετά είναι πλέον πτυχιούχος και ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.

Η ιστορία της Λόρα

Μόλις ολοκληρώθηκε η θεραπεία της, η Λόρα επέστρεψε στις σπουδές της, έδωσε εξετάσεις και πήρε το πτυχίο την στην πολιτική, τη φιλοσοφία και τα οικονομικά. Με την ευκαιρία, συγκλόνισε ο Γιώργος Καραμίχος για τη μάχη του με τον καρκίνο.

Λόρα Νουτάλ

Τώρα, δηλώνει έτοιμη να κάνει όσα περισσότερα μπορεί από τα πράγματα που ονειρευόταν να κάνει. Φορώντας, χαμογελαστή, την τήβεννο, είπε πως η στιγμή αυτή είναι «επική»:

«Οι γιατροί μου είπαν ότι δεν θα επέστρεφα στο πανεπιστήμιο. Δεν πίστευα ότι θα αποφοιτούσα, αλλά να ‘μαι, επιτέλους».

 

Viral

Ροή ειδήσεων

Share