Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Απήγαγαν την 10 ημερών κόρη της λέγοντας πως πέθανε στη φωτιά: Tην ξαναβρήκε 6 χρόνια μετά, εξαιτίας μιας τσίχλας

Απίστευτη ιστορία!

31 Μαΐου 2023 09:05
Απήγαγαν την 10 ημερών κόρη της λέγοντας πως πέθανε στη φωτιά: Tην ξαναβρήκε 6 χρόνια μετά, εξαιτίας μιας τσίχλας
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Η Luz Cuevas πληροφορήθηκε ότι το 10 ημερών μωρό της πέθανε σε πυρκαγιά. Περιέργως, έξι χρόνια αργότερα, το βρήκε. Αλλά τι συμβαίνει μετά από αυτό;

Ήταν ένα λακκάκι στο μάγουλο του παιδιού που έκανε τη μητέρα να χτυπήσει η καρδιά της και πάλι δυνατά. Η Luzaida Cuevas παρακολουθούσε το πρόσωπο ενός κοριτσιού που έπαιζε σε ένα πάρτι γενεθλίων όταν κάτι της έκανε κλικ. Αυτό που είδε μπροστά της ήταν το δικό της πρόσωπο, τα δικά της λακκάκια – το κορίτσι δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από την κόρη της, το μωρό που της είπαν ότι είχε πεθάνει πριν από έξι χρόνια.

Καλώντας την κοντά της, η Cuevas είπε στο κορίτσι ότι είχε κολλήσει τσίχλα στα μαλλιά της και ότι επρόκειτο να τη φτιάξει. Γρήγορα, έβγαλε πέντε τούφες, τις έβαλε σε μια χαρτοπετσέτα και τις έβαλε σε μια πλαστική σακούλα. Είχε μάθει το κόλπο από αστυνομικές εκπομπές και ήξερε ότι για να αποδείξει αυτό το συναίσθημα που είχε στο στομάχι της θα έπρεπε να πάρει δείγμα DNA.

Δείτε ακόμα: Ήθελε να μείνει έγκυος και η ζωή της έκανε την μεγαλύτερη έκπληξη - Όταν πήγε στον γιατρό έπαθε σοκ με αυτό που ανακάλυψε

Απήγαγαν την 10 ημερών κόρη της λέγοντας πως πέθανε στη φωτιά: Tην ξαναβρήκε 6 χρόνια μετά, εξαιτίας μιας τσίχλας

Της είχαν απαγάγει την 10 ημερών κόρη λέγοντας πως είχε πεθάνει στη φωτιά

Οι εξετάσεις απέδειξαν ότι το ένστικτό της είχε δίκιο, το κοριτσάκι που ήταν γνωστό ως Aaliyah ήταν στην πραγματικότητα η Delimar Vera. Και όπως ακριβώς υποψιαζόταν πάντα η 31χρονη, το μωρό που υποτίθεται ότι πέθανε σε πυρκαγιά σε ηλικία μόλις 10 ημερών, ήταν ζωντανό όλο αυτό το διάστημα.

Τον Δεκέμβριο του 1997, μια γυναίκα που παρίστανε τη μητέρα του παιδιού φέρεται να την έκλεψε από το υπνοδωμάτιό της στο σπίτι της οικογένειάς της στο φτωχό προάστιο Φράνκφορντ της Φιλαδέλφεια και έβαλε φωτιά για να καλύψει τα ίχνη της. Η Carolyn Correa, 42 ετών – ξαδέλφη από γάμο του πατέρα της Delimar, Pedro Vera, και τακτική επισκέπτρια στο σπίτι της οικογένειας – πιστεύεται ότι πήρε το μωρό λίγα μίλια πέρα από τα σύνορα της πολιτείας στο Willingboro του New Jersey και προσποιήθηκε στην οικογένειά της ότι το παιδί ήταν δικό της. Την ονόμασε Aaliyah από το όνομα της τραγουδίστριας, την έστειλε σε ιδιωτικό σχολείο και την προετοίμασε για να γίνει ηθοποιός και πριγκίπισσα καλλιστείων.

Όλοι πίστευαν πως είχε “χαθεί” στη φωτιά

Η Correa κατηγορείται έκτοτε για απαγωγή, εμπρησμό, επίθεση, απόκρυψη της θέσης ενός παιδιού και παρέμβαση στην επιμέλεια ενός παιδιού. Ο δικηγόρος της δηλώνει ότι εξετάζει το ενδεχόμενο υπεράσπισης λόγω παραφροσύνης.

Απήγαγαν την 10 ημερών κόρη της λέγοντας πως πέθανε στη φωτιά: Tην ξαναβρήκε 6 χρόνια μετά, εξαιτίας μιας τσίχλας

Η Cuevas έχει πει ότι δεν πίστεψε ποτέ τους πυροσβέστες όταν της είπαν ότι η κόρη της είχε χαθεί στη φωτιά. Είπαν ότι το σώμα του μωρού είχε καταστραφεί τόσο πολύ από τις φλόγες που δεν μπόρεσαν να βρουν κανένα απομεινάρι. Αλλά η μητέρα της παρέμεινε καχύποπτη. Γιατί η κούνια του μωρού ήταν άδεια όταν έτρεξε μέσα στους καπνούς για να βγάλει το παιδί έξω; Γιατί το παράθυρο του υπνοδωματίου ήταν ανοιχτό, ενώ έξω επικρατούσε παγωνιά; Γιατί δεν υπήρχαν καθόλου λείψανα;

Η υστερική μητέρα φώναζε στους πυροσβέστες ότι νόμιζε ότι το μωρό της είχε κλαπεί, αλλά της είπαν “ίσως έφταιγαν τα νεύρα μου”. Ποτέ δεν εκδόθηκε πιστοποιητικό θανάτου επειδή δεν βρέθηκε ποτέ πτώμα. Η Cuevas λέει ότι ήθελε τότε να διερευνήσει το θέμα η αστυνομία, αλλά όταν έμαθε τι θα κόστιζαν οι δικηγόροι συνειδητοποίησε ότι δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να συνεχίσει το θέμα.

Παρ’ όλα αυτά, η Cuevas διατηρούσε πάντα την αίσθηση ότι η κόρη της δεν είχε πεθάνει. Στις 24 Ιανουαρίου, στο πάρτι γενεθλίων των παιδιών, είπε στη φίλη της ότι ήταν σίγουρη ότι το κοριτσάκι ήταν το παιδί της, η Delimar. “Όταν την είδα, είδα ότι ήταν η κόρη μου. Θέλω να την αγκαλιάσω. Θέλω να τρέξω μαζί της”, δήλωσε στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Αποφασισμένη να αποδείξει την υπόθεσή της, η Cuevas απευθύνθηκε σε έναν τοπικό πολιτικό για βοήθεια. Ο πολιτειακός εκπρόσωπος Angel Cruz άκουσε την ιστορία της Cuevas για μιάμιση ώρα, αλλά δυσκολεύτηκε να την αφομοιώσει. Ήταν επιφυλακτικός, αλλά “κάτι μέσα του” τον έκανε να σκεφτεί ότι αυτή η παράξενη ιστορία θα μπορούσε να έχει κάποια βάση στην αλήθεια.

Ο Κρουζ κάλεσε την αστυνομία και η Κορρέα υποβλήθηκε σε εξέταση DNA που έδειξε ότι η Aaliyah Hernandez ήταν όντως η Delimar. Όταν η Correa έφτασε για να δώσει ένα δεύτερο δείγμα DNA, της πήραν το παιδί. Η Correa τέθηκε υπό κράτηση με εγγύηση 1 εκατομμυρίου δολαρίων, αφήνοντας πολλά ερωτήματα. Ερωτήματα όπως το πώς φίλοι και συγγενείς της Correa πίστεψαν την ιστορία της για τόσα χρόνια; Αν όντως έκλεψε το μωρό και έβαλε φωτιά στο σπίτι, ποιος τη βοήθησε, αφού η αστυνομία δεν φαίνεται να έχει καμία αμφιβολία ότι είχε συνεργό; Γιατί τηλεφώνησε στον πρώην σύζυγό της τρεις ημέρες πριν από την πυρκαγιά για να του πει ότι γέννησε ένα κοριτσάκι;

Όταν την χώρισαν για πρώτη φορά από την Correa, η Delimar ούρλιαζε και θρηνούσε. Σύμφωνα με τον βοηθό εισαγγελέα, Leslie Gomez, η Correa είπε: “Αντίο, αυτή είναι η τελευταία φορά που θα δεις τη μαμά”. Στη συνέχεια, η Delimar τοποθετήθηκε προσωρινά σε ανάδοχη οικογένεια.

Απήγαγαν την 10 ημερών κόρη της λέγοντας πως πέθανε στη φωτιά: Tην ξαναβρήκε 6 χρόνια μετά, εξαιτίας μιας τσίχλας

Το παιδί κρύφτηκε κάτω από ένα τραπέζι και πετάχτηκε φωνάζοντας

Όταν συνάντησε για πρώτη φορά επίσημα την πραγματική της μητέρα, οι δικηγόροι ανέφεραν ότι το παιδί κρύφτηκε κάτω από ένα τραπέζι και πετάχτηκε φωνάζοντας: “Έκπληξη”. Όταν ρωτήθηκε από την Cuevas, “Ξέρεις ποια είμαι;”, το κοριτσάκι απάντησε: “Είσαι η μητέρα μου”.

Ο Cruz δήλωσε στην τηλεόραση ABC: “Την αγκάλιασε [η Cuevas] και τη φίλησε- η κόρη της κάθισε στην αγκαλιά της. Τη στιγμή που περίμενε πριν από έξι χρόνια, την πήρε”.

Οι αμερικανικές κοινωνικές υπηρεσίες συνέστησαν η επανένωση της οικογένειας να γίνει στο πλαίσιο μιας αργής διαδικασίας, αλλά ο κυβερνήτης της πολιτείας αποφάσισε ότι το παιδί πρέπει να δοθεί πίσω στην πραγματική του οικογένεια “το συντομότερο δυνατό”. Οι ειδικοί λένε ότι αυτό μπορεί κάλλιστα να είναι λάθος.

Αργά το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, η Delimar έφτασε στο νέο σπίτι της οικογένειάς της. Φορώντας μια μπλε μπλούζα με κουκούλα και ένα ροζ παντελόνι, την οδήγησαν από την πίσω πόρτα σε μια ομάδα υποδοχής που περιελάμβανε τα τρία αδέρφια της, ηλικίας τεσσάρων, 10 και 11 ετών. “Είμαι στο πραγματικό μου σπίτι”, δήλωσε το παιδί στους δημοσιογράφους. Σε ερώτηση για το πώς ένιωθε, απάντησε χαχανίζοντας: “Ευτυχισμένη”.

Αλλά θα είναι τόσο εύκολο; Οι ειδικοί σε θέματα παιδικής πρόνοιας και οι ψυχολόγοι προβλέπουν πως όχι. Ο κόσμος της έχει ανατραπεί. Ξαφνικά δεν έχει πρόσβαση στη γυναίκα που πάντα θεωρούσε μητέρα της, στα αδέλφια που θεωρούσε αδέρφια της ή στους παππούδες και τις γιαγιάδες που λέγεται ότι αγαπούσε. Ο βίαιος αποχωρισμός της από εκείνη την προηγούμενη ζωή μπορεί να οδηγήσει σε ανασφάλειες και σύγχυση. Και όχι μόνο αυτό, αλλά το κορίτσι που γνωρίζει τον εαυτό της ως Aaliyah Hernandez έχει μεγαλώσει μιλώντας αγγλικά- η πραγματική της μητέρα είναι ισπανόφωνη με μικρή μόνο γνώση της αγγλικής γλώσσας. Έπειτα, υπάρχει το σοκ όταν μαθαίνει ότι η μητέρα που αγαπούσε έχει συλληφθεί και κατηγορείται ότι την απήγαγε από την κούνια της όταν ήταν μωρό.

Η Jillian Lindon, κλινική ψυχολόγος που ειδικεύεται στην εργασία με παιδιά, λέει ότι ένα κορίτσι έξι ετών είναι απίθανο να καταλάβει τι της έχει συμβεί.

Απήγαγαν την 10 ημερών κόρη της λέγοντας πως πέθανε στη φωτιά: Tην ξαναβρήκε 6 χρόνια μετά, εξαιτίας μιας τσίχλας

Ένα κορίτσι έξι ετών είναι απίθανο να καταλάβει τι της έχει συμβεί

“Έχει αποχωριστεί με έναν πραγματικά βεβιασμένο τρόπο από τους γονείς και την οικογένειά της. Περιμένω ότι θα υποφέρει από σημαντική θλίψη. Αυτό που θα πρέπει να κάνει αυτό το κοριτσάκι είναι να δεχτεί όχι μόνο μια νέα μητέρα αλλά και αυτό που συνέβη”, λέει.

“Θα είναι αρκετά τραυματικό και θα μπορούσε να έχει σοβαρές συνέπειες για την ίδια και την ικανότητά της να δημιουργεί δεσμούς. Πώς μπορεί να εμπιστευτεί κάποιον μετά από αυτό; Πώς μπορεί να ξαναπροσκολληθεί σε αυτή τη μαμά; Πώς ξέρει ότι δεν θα έρθει κάποιος και δεν θα την απομακρύνει;”

Ο καθηγητής David Messer από το τμήμα παιδικής ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Southbank του Λονδίνου λέει: “Ένα πολύ σημαντικό πράγμα είναι ότι, γενικά, αν το παιδί μπορεί να διατηρήσει επαφή με το προηγούμενο άτομο που το φρόντιζε, τότε δεν είναι μια τόσο ξαφνική αλλαγή, γεμάτη τραύματα και δυσκολίες. Ο αποχωρισμός από αυτό το άτομο – όπως στην προκειμένη περίπτωση – θα είναι αρκετά δύσκολος”.

Αλλά δεν είναι όλα τόσο ζοφερά. Λέει: “Τα παιδιά μπορούν να είναι εκπληκτικά ανθεκτικά. Πρέπει να είναι κανείς αισιόδοξος. Σταδιακά το παιδί μπορεί να καταλάβει ότι το άλλο άτομο δεν ήταν πλήρως ισορροπημένο και, παρόλο που το παιδί είχε στοργή γι’ αυτό το άτομο, θα συνειδητοποιήσει ότι αυτό που έκανε ήταν λάθος”.

Για να γίνουν τα πράγματα ακόμη πιο περίπλοκα, η πρόσφατα επανενωμένη οικογένεια θα μπορούσε σύντομα να εμπλακεί σε νέες νομικές μάχες, καθώς ο εν διαστάσει σύζυγος της Cuevas, Pedro Vera, δήλωσε ότι σκοπεύει να ζητήσει κοινή επιμέλεια- προς το παρόν έχει δικαίωμα επίσκεψης. Η Cuevas προσκόμισε έκτοτε το πιστοποιητικό γέννησης της κόρης της με τον πατέρα να αναφέρεται ως “άγνωστος”.

Αλλά η Cuevas είναι βέβαιη ότι μπορούν να ξεπεράσουν αυτά τα εμπόδια. Η ίδια έχει δηλώσει: “Η Κέβας είναι η μόνη που μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο: “Πιστεύω μέσα στην καρδιά μου ότι θα με δεχτεί”. Προς το παρόν το κοριτσάκι θα εξακολουθήσει να ονομάζεται Aaliyah. “Σιγά σιγά, θα την αποκαλώ Ντελιμάρ”.

Το κοριτσάκι με τα λακκάκια πλέον έχει ήδη συνηθίσει τα φώτα της δημοσιότητας- έχει τον δικό της ατζέντη, έχει εμφανιστεί σε τηλεοπτικές διαφημίσεις και είχε μικρούς ρόλους σε ταινίες. Η μητέρα της εξετάζει ακόμη και συμφωνίες για βιβλία και ταινίες – έχει προσφορές από 25 διαφορετικούς παραγωγούς – και έχει προσλάβει τρεις δικηγόρους και έναν “δικηγόρο της σόουμπιζ”, όπως έχει χαρακτηριστεί. Αλλά μια περίοδος ηρεμίας είναι αυτό που μπορεί πραγματικά να χρειάζονται. Αφού πόζαρε στην πόρτα του νέου οικογενειακού της σπιτιού, η Delimar δήλωσε στους δημοσιογράφους: “Μην έρχεστε πια. Σας παρακαλώ, μην έρχεστε”.

 

Viral

Ροή ειδήσεων

Share