Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Επική στιγμή: Μαθήτριες παίρνουν τηλέφωνο τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και παραπονιούνται για την Τράπεζα Θεμάτων (video)

Αφού έκλεισαν το κινητό, ούρλιαξαν από τον ενθουσιασμό τους!

30 Μαΐου 2023 19:50
Επική στιγμή: Μαθήτριες παίρνουν τηλέφωνο τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και παραπονιούνται για την Τράπεζα Θεμάτων (video)
Από Κυριάκος Μελλίδης

Το σύστημα της Τράπεζας Θεμάτων έπεσε χθες και σήμερα με αποτέλεσμα πολλοί μαθητές να μένουν για αρκετή ώρα εκτός σχολικών αιθουσών μέχρι να δώσουν απολυτήριες εξετάσεις.

Έτσι λοιπόν αρκετοί ήταν οι μαθητές που πέρασαν τον χρόνο τους κάνοντας Tik Tok, με μερικά από αυτά να είναι πιο πετυχημένα και... προεκλογικά. Μαθήτριες από τα Ριζώματα Ημαθίας αποφάσισαν λοιπόν να πάρουν στο κινητό την πρόεδρο του κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας» και να παραπονεθούν που έπεσε η Τράπεζα Θεμάτων.

Πήγαν στις τουαλέτες του σχολείου την κάλεσαν και της είπαν το πρόβλημα. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου το σήκωσε και απάντησε στα κορίτσια: «Παιδιά υπομονή. Ήδη το δημοσιοποίησα. Να με ενημερώσετε τι έγινε, εντάξει;».

Στη συνέχεια η πρόεδρος τις ρώτησε πώς λέγονται και είπε «Χάρηκα για τη γνωριμία. Θα τη φτιάξουμε την παιδεία. Δεν θα τα αφήσουμε έτσι τα πράγματα». Αφού οι μαθήτριες έκλεισαν τη κλήση ούρλιαξαν από τον ενθουσιασμό τους που τους απάντησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Νέο φιάσκο με την Τράπεζα θεμάτων! "Έπεσε" και σήμερα το σύστημα - Στον "αέρα" οι εξετάσεις των μαθητών (Video)

Νέα κατάρρευση της Τράπεζας Θεμάτων είχαμ και σήμερα 30 Μαΐου. Καμιά πρόσβαση δεν έχουμε λένε ανήσυχοι και αγανακτισμένοι οι εκπαιδευτικοί που προσπαθούν από τα ξημερώματα να κληρώσουν τα σημερινά θέματα των εξετάσεων.

Τεράστια ταλαιπωρία υφίστανται μαθητές και εκπαιδευτικοί από χθες, καθώς η πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων στην οποία μπαίνουν οι καθηγητές για να κληρώσουν θέματα συνεχίζει και σήμερα να έχει προβλήματα. Διευθυντές σχολείων και εκπαιδευτικοί από τις 6 το πρωί προσπαθούν να μπουν στην Τράπεζα Θεμάτων για να κληρώσουν τα θέματα των σημερινών εξετάσεων και δεν έχουν καμιά δυνατότητα πρόσβασης.

Σήμερα δίνουν εξετάσεις στα Λύκεια όλες οι τάξεις καθώς οι εξετάσεις της Γ' Λυκείου που δεν έγιναν χθες έχουν μεταφερθεί για σήμερα. Κοινή ανακοίνωση για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με την Τράπεζα Θεμάτων εξέδωσε, τη Δευτέρα, το υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναφέροντας ότι οι μαθητές της Γ' Λυκείου θα εξεταστούν σήμερα Τρίτη στο μάθημα που ακυρώθηκε η εξέτασή του, μετά την κατάρρευση του συστήματος.

Επίθεση από... χάκερς λένε τα υπουργεία

Τα υπουργεία Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης απέδωσαν την χθεσινή κατάρρευση της πλατφόρμας της Τράπεζας Θεμάτων σε... κακόβουλη επίθεση.

Όπως υποστήριξαν τα δύο υπουργεία, «έγιναν μαζικές επισκέψεις από τρίτους προς την πλατφόρμα (μέχρι και 280.000 συνδέσεις ανά δευτερόλεπτο) οι οποίες έχουν ως σκοπό να την κάνουν μη λειτουργική. Αυτές οι κατανεμημένες επιθέσεις DDοS αποσκοπούν κακόβουλα να εμποδίσουν την ομαλή πρόσβαση των χρηστών στο σύστημα. Δεν αποτελούν παραβίαση του συστήματος ούτε είναι σε θέση να αποκτήσουν πρόσβαση στα στοιχεία του και τα δεδομένα του»

 

Viral

Ροή ειδήσεων

Share