Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Το πιο καλόκαρδο κόλπο: Γειτονιά ενώθηκε και έμαθε νοηματική για να επικοινωνήσει με αυτόν τον κωφό άνδρα

Κίνηση που μας γεμίζει τόση ελπίδα για τους διπλανούς μας!

10 Απριλίου 2023 11:30
Το πιο καλόκαρδο κόλπο: Γειτονιά ενώθηκε και έμαθε νοηματική για να επικοινωνήσει με αυτόν τον κωφό άνδρα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μαθήματα ανθρωπιάς δίδαξε μια γειτονιά στη Κωνσταντινούπολη. Αλιεύσαμε από το Ίντερνετ ένα όμορφο κοινωνικό πείραμα που δείχνει πως μπορούμε την ζωή καλύτερη των συνανθρώπων μας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Muharrem είναι ένας κωφός άνδρας από την Κωνσταντινούπολη και δέχτηκε μια τεράστια έκπληξη από τους γείτονές του, καθώς έμαθαν νοηματική για να του μιλήσουν!

Μια ομάδα από ανθρώπους της γνωστής εταιρείας Samsung, μαζί με μια διαφημιστική, πέρασαν έναν ολόκληρο μήνα στήνοντας κάμερες και διδάσκοντας στους κατοίκους της εν λόγω γειτονιάς τη νοηματική. Παράλληλα, σας θυμίζουμε τη νύφη που έκρυβε κάτι από τον πατέρα της - Την ημέρα του γάμου, όταν έπρεπε να βάλει το νυφικό της αποκαλύφθηκε το μυστικό (photos)

Την ημέρα που η έκπληξη συνέβη, η αδερφή του, Ozlem, βγήκε μαζί του μια βόλτα και ο Muharrem είχε παραξενευτεί που τόσοι πολλοί άνθρωποι του απευθύνονταν στη νοηματική. Ακόμα και ο οδηγός του ταξί που πήραν τους μίλησε με χειρονομίες και μπορεί ο Muharrem να αναρωτιόταν τι συμβαίνει, η αδερφή του όμως ήξερε για την έκπληξη.

Γείτονες συννενοούνται στη νοηματική με τον κωφό συμπολίτη τους

Η όμορφη έκπληξη με μια γειτονιά να χρησιμοποιεί τη νοηματική γλώσσα

Αυτό αποδεικνύει για ακόμα μια φορά πόσο σημαντικό είναι να ρίχνουμε τα τείχη στην επικοινωνία, αλλά και πόσο ουσιώδες μπορεί να είναι για ορισμένους ανθρώπους αυτό για την καθημερινότητά τους.

Όταν έφτασαν στην κεντρική πλατεία, ο άνδρας περικυκλώθηκε από τους γείτονές του, οι οποίοι του μιλούσαν στη νοηματική και οι αντιδράσεις του, που καταγράφηκαν από τις κάμερες, κάνουν τα λόγια περιττά.

Ντροπιαστική ιστορία: «Δε θέλω το παιδί του συντρόφου μου στον γάμο μας - Έχει αυτισμό και θα μας κάνει ρεζίλι»

Την δική της ιστορία, μοιράστηκε η Μαρίνα λίγο πριν έρθει η ώρα του γάμου της. Όπως ανέφερε, ο μελλοντικός σύζυγος της έχει ήδη ένα παιδί, με αυτισμό. Η ίδια όπως είπε, δεν τον θέλει στο γάμο γιατί θα της χαλάσει τη... ζαχαρένια της...

Τα σοκαριστικά λόγια της:

«Με λένε Μαρίνα και επιτέλους μετά από τρία χρόνια που σχεδιάζω το γάμο μου θα πραγματοποιηθεί φέτος το καλοκαίρι. Πάνω που με το σύντροφό μου είχαμε αρχίσει έτσι στο χαλαρό τις πρώτες ετοιμασίες ήρθε μετά από λίγο ο κορονοϊός και τα σταμάτησε όλα.

Σίγουρα θα μπορούσαμε να είχαμε παντρευτεί όλο αυτό το διάστημα αλλά εγώ θέλω γάμο ανοιχτό, μεγάλο, αριστοκρατικό, με πολύ κόσμο και όχι με 10-20 άτομα όπως μας είχαν επιβάλλει. Προτιμούσα να περιμένω και να κάνω υπομονή παρά να συμβιβαστώ με κάτι που δεν με ευχαριστούσε.

Τώρα που το ένα πρόβλημα λύθηκε και μπορώ να κάνω επιτέλους το γάμο των ονείρων μου, θέλω να λύσω και ένα δεύτερο πρόβλημα που έχει προκύψει. Ο σύντροφός μου είναι χωρισμένος – ευτυχώς γιατί η γυναίκα αυτή δεν ήταν για εκείνον – και έχει και ένα παιδί, το οποίο έχει βαρύ αυτισμό και δεν θέλω σε καμία περίπτωση να έρθει στο γάμο μας.

Ο σύντροφός μου, επιμένει ότι δεν μπορεί να λείπει το παιδί από το γάμο αλλά εγώ προτιμώ να μην παντρευτώ παρά να έρθει το παιδί του. Δεν μπορώ να έχω ένα αυτιστικό παιδί στο γάμο μου να φωνάζει, να ουρλιάζει και να κάνει τα σπαστικά του. Θα μας χαλάσει την ωραιότερη μέρα της ζωής μας.

Μία φορά παντρεύονται οι άνθρωποι – συνήθως – και εγώ δεν θα καταδικάσω από τώρα τη μέρα αυτή επειδή το παιδί του είναι άρρωστο και δεν μπορεί να ελέγξει τον εαυτό του. Ευτυχώς το παιδί μένει με τη μάνα του και σε μας έρχεται μόνο ΠΣΚ.

Καλούλικο είναι μωρέ δεν λέω το καημένο αλλά όχι για εκείνη τη μέρα που παντρευόμαστε. Φοβάμαι ότι θα μας κάνει ρεζίλι. Τι να κάνω;

Μαρίνα.»

 

Viral

Ροή ειδήσεων

Share