Σάββατο, 03 Ιουνίου 2023

Φρενίτιδα στο Twitter με τα γαλλικά του Κουτσούμπα στο Παρίσι - «Σερ αμί, σερ καμαράντ...» (video)

«Υλικό Λούμπεν για τα επόμενα 70 χρόνια», έγραψε ένας χρήστης και μάλλον δεν έχει και πολύ άδικο

23 Μαρτίου 2023 23:47
Φρενίτιδα στο Twitter με τα γαλλικά του Κουτσούμπα στο Παρίσι - «Σερ αμί, σερ καμαράντ...» (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η εμφάνιση του γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στο Παρίσι, όπου, απευθυνόμενος στους απεργούς, μίλησε στα γαλλικά, προκάλεσε ντελίριο στα social media.

Οι αναφορές του επικεφαλής του ΚΚΕ προς στους συγκεντρωμένους, «Σερ αμί, σερ καμαράντ» (αγαπητοί μου φίλοι, αγαπητοί μου σύντροφοι), όπως ήταν φυσικό προκάλεσαν… συνειρμούς με το «ζαμέ α ετέ Κορωπί» τού συνήγορου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου. Ο γ.γ. του ΚΚΕ ταξίδεψε στο Παρίσι για να συμμετάσχει στην απεργιακή κινητοποίηση εργαζομένων κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης, που προωθεί ο Εμανουέλ Μακρόν.

Κουτσούμπας σε διαδηλωτές: Το ΚΚΕ είναι στο πλευρό σας

O Δημήτρης Κουτσούμπας απηύθυνε και χαιρετισμό στην απεργιακή συγκέντρωση στο Παρίσι, κατά τον οποίο τόνισε:

«Εκ μέρους του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, σας μεταφέρουμε την αλληλεγγύη των Ελλήνων κομμουνιστών, της εργατικής τάξης της Ελλάδας προς την αγωνιζόμενη εργατική τάξη της Γαλλίας, και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη σημερινή γενική απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις, στις οποίες θα βρεθούμε κι εμείς στο πλάι σας.

Είμαστε μαζί σας σε αυτόν τον αγώνα που δίνετε, με τα συνδικάτα σας στην πρώτη γραμμή, για να αποσυρθεί, για να καταργηθεί η αντεργατική συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης Μακρόν.

Αυτός ο αγώνας σας έχει ήδη γράψει ιστορία. Το ΚΚΕ, η εργατική τάξη της Ελλάδας, ήταν, είναι και θα είναι στο πλευρό σας. Καλή δύναμη και καλούς αγώνες! Νίκη στους εργαζόμενους της Γαλλίας. Venceremos».

Πάρτι στα social media με τα γαλλικά Κουτσούμπα: Πώς τους πετσόκοψες έτσι; Φυσικά, στα social media έγινε… πάρτι με τα γαλλικά του Δημήτρη Κουτσούμπα.

Δείτε μερικά χαρακτηριστικά «τιτιβίσματα»:

 

Viral

Ροή ειδήσεων

Share