Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

30χρονη χάνει το φως της σταδιακά από μία ανίατη ασθένεια - Όταν πάει να περπατήσει... όλα αλλάζουν! (Video)

Συγκινητικό!

15 Μαρτίου 2023 19:07
30χρονη χάνει το φως της σταδιακά από μία ανίατη ασθένεια - Όταν πάει να περπατήσει... όλα αλλάζουν! (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια 30χρονη που γίνεται τυφλή σιγά-σιγά, επειδή νοσεί από μια σπάνια ανίατη ασθένεια και χάνει σταδιακά την όραση της, έχει γίνει viral στο διαδίκτυο, καθώς δημοσιεύει στιγμιότυπα από την καθημερινότητα της.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: 19χρονη παρθένα έμεινε έγκυος και τώρα την φωνάζουν «Παναγία» - Όταν διαβάσετε το γιατί θα «παγώσετε»

Όπως αναφέρει η nypost.com, η Jessie Wolinsky σε ηλικία 7 ετών διαγνώστηκε με μελαγχρωματική αμφιβληστροειδίτιδα, μια σπάνια ασθένεια που προκαλεί σιγά-σιγά τύφλωση με την πάροδο του χρόνου. Πλέον, νομικά θεωρείται τυφλή, ωστόσο μπορεί να δει αχνά, μέχρι να απωλέσει τελείως την όραση της.

Η νεαρή γυναίκα αναφέρει μπορεί να αντιμετωπίζει με αισιοδοξία τη ζωή, ωστόσο τα πράγματα δεν ήταν πάντα έτσι. Σε σειρά βίντεο που έχει αναρτήσει στο TikTok, αναφέρει πως τα όνειρα της διαλύθηκαν, όταν έμαθε για την ασθένεια της, από την οποία πάσχουν περίπου 100.000 άτομα στις ΗΠΑ.

«Έπεσα σε κατάθλιψη και έμπλεξα με ουσίες, τα όνειρα που έκανα διαλύθηκαν», είπε χαρακτηριστικά. Εντούτοις, κατάφερε να ξεπεράσει τα προβλήματα της και ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.

Βέβαια, τα προβλήματα της δεν έχουν φύγει, αλλά μόλις αρχίζουν, καθώς με το πέρασμα του χρόνου, τυφλώνεται κι άλλο, μέχρι να χάσει τελείως την όραση της. Έτσι, πρέπει να προσαρμόζει τις απαιτήσεις, τις ανάγκες της, αλλά και την ψυχολογία της.

Παραδείγματος χάριν, πριν από μερικά χρόνια μπορούσε να διαβάσει κανονικά βιβλία ή γενικά γράμματα, όπως πλέον δεν μπορεί να το κάνει. Μάλιστα, κυκλοφορεί με μπαστούνι, ενώ της αρέσει να κάνει συνέχεια ταξίδια.

«Το να τυφλώνομαι έχει ανατρέψει τον τρόπο που αντιμετώπιζα τη ζωή. Μια μέρα δεν θα μπορώ να δω πώς μοιάζω. Γιατί λοιπόν περνάω τόσο πολύ χρόνο τώρα με το να αγχώνομαι για την εμφάνισή μου ή να μην δημοσιεύω αυτή τη φωτογραφία επειδή έχω μια ρυτίδα ή ένα διπλό πηγούνι ή οτιδήποτε άλλο είναι αυτό», είπε για την ζωή της.

 

Viral

Ροή ειδήσεων

Share