Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Έδωσε ρέστα ο παππούς: Ηλικιωμένος χορεύει θρακιώτικα με «Πι» και αποθεώνεται (video)

Απολαυστικός!

3 Φεβρουαρίου 2023 16:57
Έδωσε ρέστα ο παππούς: Ηλικιωμένος χορεύει θρακιώτικα με «Πι» και αποθεώνεται (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα viral βίντεο από την Αλεξανδρούπολη, το οποίο δείχνει έναν ηλικιωμένο να χρησιμοποιεί «Πι» και να χορεύει θρακιώτικα μαζί με τη σύζυγο του. Με την ευκαιρία, δείτε την συγκινητική ιστορία με έναν παππού λίγο πριν πεθάνει.

Το βίντεο αναρτήθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτριο Πέτροβιτς στο Facebook και στη λεζάντα της ανάρτησης έγραψε το εξής:

«Συγκίνησε και χειροκροτήθηκε χθες το ζευγάρι των ηλικιωμένων που χόρεψαν θρακιώτικα στην κοπή πίτας του Σταυρίδειου Εκκλησιαστικού Ίδρύματος Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων “Ο ΑΓΙΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ” της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως. Να είναι πάντα γεροί και να μας εμπνέουν!».

Δείτε το βίντεο που αποδεικνύει ότι η διασκέδαση… χρόνια δεν κοιτά:

Πέθανε στα 103 ο «παππούς Ντόμπρι» που συγκέντρωνε χρήματα και τα έδινε στις εκκλησίες

Ο Παππούς Ντόμπρι Ντόμπρεφ, το όνομα και το επίθετο του οποίου προέρχονται από τη λέξη «καλοσύνη» και τον οποίο πολλοί Βούλγαροι χαρακτήριζαν άγιο, είχε αφιερωθεί εδώ και δεκαετίες στη συγκέντρωση χρημάτων για την ανακαίνιση εκκλησιών.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Αρχικά θα νομίζετε ότι απλά ο παππούς στέκεται πάνω από το παγκάκι. Η αλήθεια όμως είναι πολύ πιο συγκινητική

Γέροντας – σύμβολο

Με μακριά αχτένιστα λευκά γένια, πάντα ντυμένος μ’ ένα μαύρο μανταρισμένο παλτό, ζητιάνευε κυρίως στον μεγάλο καθεδρικό ναό της Σόφιας Αλέξανδρος Νιέφσκι, στον οποίο είχε δωρίσει περισσότερα από 40.000 λέβα (20.000 ευρώ).

Πολλές μονές και εκκλησίες της χώρας είχαν επιβεβαιώσει πως είχαν δεχθεί ποσά από 2.500 έως 10.000 ευρώ καθεμιά.

Στη χώρα του, όπου η διαφθορά αποτελεί ενδημικό φαινόμενο, ο Παππούς Ντόμπρι έγινε δημοφιλής χάρη στα μέσα ενημέρωσης και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που επαινούσαν την ανιδιοτέλειά του.

Το πορτρέτο του να κρατάει ένα κερί, έργο καλλιτεχνών του γκράφιτι, κοσμεί τον τοίχο ενος δεκαώροφου κτιρίου στην ανατολική Σόφια.

 

Viral

Ροή ειδήσεων

Share