Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Η στιγμή που κωφό μωράκι ακούει για πρώτη φορά τη φωνή της μαμάς του - Θα «λυγίσετε» με το συγκινητικό βίντεο!

Η ανάρτηση της μητέρας στο Twitter

29 Ιανουαρίου 2023 19:35
Η στιγμή που κωφό μωράκι ακούει για πρώτη φορά τη φωνή της μαμάς του - Θα «λυγίσετε» με το συγκινητικό βίντεο!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για πρώτη φορά τη φωνή της μαμάς της άκουσε η μικρή Σάββι – ένα μωράκι μόλις μερικών μηνών, που γεννήθηκε κωφό.

Η Σαββάνα, όπως είναι το πλήρες όνομά της, με τη βοήθεια της τεχνολογίας κατάφερε το Σάββατο (28/01) να ακούσει για πρώτη φορά τους ήχους του περιβάλλοντός της, αφού, από την ημέρα γέννησής της αντιμετωπίζει πρόβλημα ακοής.

Οι γονείς της μικρής, λοιπόν, τής φόρεσαν συσκευές ακουστικής υποστήριξης ειδικά σχεδιασμένες για βρέφη και προσαρμοσμένες στο μέγεθος των μικρών και ευαίσθητων αφτιών της και κατέγραψαν σε κάμερα την αντίδραση του μωρού, η οποία είναι συγκλονιστική.

Η Σάββι ξεκινάει να κλαίει με λυγμούς από την πρώτη στιγμή που ακούει ήχους, καθώς δεν καταλαβαίνει τι ακριβώς συμβαίνει. Όλα αυτά, μέχρι να ακούσει τη φωνή της μητέρας της. Η μικρά σταματά αμέσως να κλαίει και παρατηρεί με συγκίνηση αλλά και απορία την οικογένειά της να τής μιλά.

Η ανάρτηση της μητέρας στο Twitter

Το βίντεο μοιράστηκε στο Twitter η μητέρα του παιδιού, υπογραμμίζοντας ότι: «Είναι εύκολο να θεωρούμε δεδομένα τα μικρά πράγματα, αλλά στο σπίτι μας, το δώρο του ήχου δεν ανήκει σε αυτά! Είμαστε απίστευτα ευγνώμονες για το @moogcenter και το πόσο γρήγορα καταφέραμε να τη βοηθήσουμε. Σε αγαπάμε Savvie!».

Μετά τη γέννα το μωρό ψυθίρισε λίγα "λόγια" - Ο γιατρός το μόνο που μπόρεσε να πει είναι "λυπάμαι πολύ"

Η Μάργκαρετ μόλις είχε φέρει στον κόσμο ένα όμορφο κοριτσάκι. Όλα πήγαιναν καλά. Ο πατέρας ήταν πραγματικά χαρούμενος που είχε μαζί του μια υγιή κόρη. Ο γιατρός τους ζήτησε να πάρει το μωράκι για έναν γρήγορο έλεγχο. Οι γονείς αμέσως συμφώνησαν. Ο γιατρός πήρε το μωρό, το κράτησε στην αγκαλιά του και μετά χλόμιασε. Το μωράκι του ψιθύρισε κάτι στο αυτί. Ο γιατρός πανικοβλήθηκε για αρκετή ώρα.

Λόγω της συμπεριφοράς του, η Μάργκαρετ αγχώθηκε. Ήθελε να σηκωθεί από το κρεβάτι για να πάρει περισσότερες πληροφορίες, αλλά οι νοσοκόμες την εμπόδισαν. Όμως, ήταν αποφασισμένη να πάρει τις απαντήσεις. Αφού περίμενε μισή ώρα, ο γιατρός μπήκε στο δωμάτιο.

Διαβάστε επίσης: Μωρό κοιμόταν κάθε μέρα με ένα τεράστιο φίδι - Αυτό που συνέβη 11 χρόνια μετά δεν το χωρά ο νους σας!

Το πρόσωπο του είχε κοκκινίσει και μετά βίας μπορούσε να κοιτάξει τη Μάργκαρετ και τον σύζυγο της Τίμοθι στα μάτια. Όταν τελικά άρχισε να μιλάει, το μόνο που μπορούσε να πει με δυσκολία ήταν: “Λυπάμαι πολύ”.

Διαβάστε παρακάτω την συγκινητική ιστορία:

Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα

Η Μάργκαρετ άρχισε να δακρύζει όταν ο γιατρός της, άρχισε να λέει αυτά τα απαίσια λόγια: “Έκανα μεγάλο λάθος”. Τι λάθος είχε κάνει ο γιατρός; Τι ψιθύρισε το μωρό στο αυτί του; Το ζευγάρι προσπαθούσε τρία χρόνια για να μείνει έγκυος η Μάργκαρετ και σε μια ακόμη επίσκεψη τους στο γιατρό περίμεναν να ακούσουν τα δυσάρεστα. Είχαν αρχίσει να πιστεύουν ότι ποτέ δε θα αποκτήσουν τα δικά τους παιδιά.

Όταν λοιπόν έμαθαν ότι η Μάργκαρετ είναι έγκυος, ήταν εκείνη η στιγμή που νιώθουν πώς το όνειρο τους γίνεται πραγματικότητα. Ο Τίμοθι και η Μάργκαρετ είχαν περάσει από κάθε είδους τεστ για να μπορέσουν να κάνουν παιδιά. Μετά από τόσες πολλές προσπάθειες πίστεψαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Ευτυχώς, δεν ήταν έτσι. Ο γιατρός τους περίμενε για να τους πει τα καλά νέα στο επόμενο τσεκ απ.

Ένας αφόρητος πόνος

Ο γιατρός χαιρέτησε το ζευγάρι και είπε: “Μάργκαρετ δεν έχεις παιδιά, αλλά θα κάνεις δίδυμα”. Αυτή και ο Τίμοθι δεν μπορούσαν να το πιστέψουν. Ποτέ δεν είχαν χάσει την ελπίδα τους και ήταν έτοιμοι να ακούσουν πάλι άσχημα νέα. “Τιμ, πες μου ότι δεν είναι όνειρο.”, είπε η Μάργκαρετ σφίγγοντας το χέρι του συζύγου της. Ακούστηκε πολύ καλό για να είναι αληθινό. Και μάλλον ήταν.

Το να μείνει έγκυος η Μάργκαρετ δεν ήταν η μόνη δυσκολία που αντιμετώπιζε το ζευγάρι. Ένα μήνα πριν γεννηθούν τα δίδυμα, η Μάργκαρετ ένιωσε αφόρητους πόνους στο στομάχι. Δεν μπορούσε να το περιγράψει και δεν είχε την παραμικρή ιδέα τι δεν πήγαινε καλά. Νευρική ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τα μωρά της, κάλεσε τον Τίμοθι στο τηλέφωνο και του εξήγησε για το χειρότερο πόνο που είχε ποτέ στην κοιλιά.

Εκείνος έτρεξε αμέσως στο σπίτι. Είχαν αποφασίσει να κάνουν μια επιπλέον επίσκεψη στο γιατρό, ώστε να του περιγράψουν τα συμπτώματα, ελπίζοντας να ήξερε τι συνέβαινε. Προσευχήθηκαν να μην είναι κάτι σοβαρό.

Ένας γρήγορος έλεγχος

Καθώς πλησίαζαν στο νοσοκομείο, παρατήρησαν τη μεγάλη ουρά που υπήρχε στο πάρκινγκ. Ο Τίμοθι αποφάσισε να αφήσει τη Μάργκαρετ στην είσοδο και να ψάξει να παρκάρει. Ήταν μια κακή στιγμή. Το μικρό νοσοκομείο ήταν γεμάτο κόσμο και ο γιατρός είπε στη Μάργκαρετ ότι θα τη δει στο μεσημεριανό του διάλειμμα λόγω του φορτωμένου προγράμματος.

Ο γιατρός ήταν λίγο ταραγμένος και βιαζόταν. Η Μάργκαρετ του περιέγραψε όλα τα συμπτώματα και τις ανησυχίες της όσο ο γιατρός άκουγε από το στηθοσκόπιο την κοιλιά της. Αφού έσφιξε κάποια σημεία με τα δάχτυλα του, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν ήταν κάτι ανησυχητικό. Ήταν αρκετά σίγουρος ότι οι κράμπες στο στομάχι προκλήθηκαν από κάποιο στρες ή κάτι που έφαγαν τα μωράκια και δεν τους άρεσε.

Ο γιατρός ζήτησε συγγνώμη και έφυγε βιαστικά. Ήταν αποφασισμένος να φάει κάτι στο διάλειμμα του πριν συνεχίσει τη δουλειά. Το ζευγάρι ένιωσε ανήσυχο. Η βιασύνη του γιατρού, τους έκανε να νιώσουν άβολα, καθώς νόμιζαν ότι δεν πρόσεχε τη Μάργκαρετ όταν του περιέγραφε τα συμπτώματα.

Εμπιστεύτηκαν τον γιατρό

Η Μάργκαρετ ήθελε να εμπιστευτεί τον γιατρό της, αλλά ένιωθε ότι ανησυχούσε περισσότερο για το μεσημεριανό του φαγητό πάρα για τους πόνους στην κοιλιά της. Πώς θα μπορούσε να κάνει μια καλή εκτίμηση σε μόλις λίγα λεπτά; Μπορούσε να ξέρει τι συμβαίνει απλά ακούγοντας από το στηθοσκόπιο και πιέζοντας λίγο την κοιλιά; Γνωρίζοντας ότι δεν μπορούσαν να κάνουν πολλά, αποφάσισαν να γυρίσουν σπίτι δείχνοντας εμπιστοσύνη στον γιατρό. Ο Τίμοθι πήγε να πάρει το αυτοκίνητο, όσο η γυναίκα του περίμενε στην είσοδο.

Ο Τίμοθι αισθανόταν καλύτερα με τη διάγνωση του γιατρού. Δεν υπήρχε λόγος να αμφιβάλλει. Ήξερε ότι ήταν επιστήμονας. Ήταν ιδιαίτερα απασχολημένος εκείνη τη μέρα, επειδή πολλές γυναίκες ήρθαν να τον επισκεφτούν από διάφορα σημεία της πόλης. Επίσης, ο Τίμοθι ήξερε ότι ο γιατρός δε θα κινδύνευε να δώσει λανθασμένη διάγνωση μόνο και μόνο επειδή ήταν πολύ απασχολημένος ή επειδή βιαζόταν να φάει το κολατσιό του.

Οι πόνοι συνεχίστηκαν

Ο Τίμοθι σταμάτησε στην είσοδο του νοσοκομείου και πήρε τη Μάργκαρετ. Στο δρόμο για το σπίτι προσπάθησε να την ηρεμήσει. Ωστόσο, τα λόγια του δεν είχαν καμία ουσία. Τις επόμενες εβδομάδες, ο πόνος συνεχίστηκε και μάλιστα γινόταν όλο και πιο έντονος. Όσο οι μέρες περνούσαν, τόσο η συχνότητα αυξανόταν. Σε αυτό το σημείο το ζευγάρι άρχισε να ανησυχεί. Η Μάργκαρετ αποφάσισε να μην πάει στο νοσοκομείο αυτή τη φορά και να επικοινωνήσει με το γιατρό της στο τηλέφωνο.

Δε χρειάστηκε να περιμένει πολύ. Ο γιατρός το σήκωσε και άκουσε τα ίδια συμπτώματα. Προσπάθησε να την ηρεμήσει. Επέμεινε ότι οι πόνοι προέρχονται από το άγχος. Όμως, τη μέρα που η Μάργκαρετ περίμενε να γεννήσει, οι πόνοι ξαφνικά σταμάτησαν. Καθώς πλησίασε η ημερομηνία γέννησης, οι πόνοι άρχισαν να εξαφανίζονται. Η Μάργκαρετ ήταν σίγουροι ότι θα επέστρεφαν όταν θα άρχιζε ο τοκετός. Ωστόσο, δε γέννησε τη μέρα που περίμενε. Ο γιατρός της είπε ότι οφείλεται από το άγχος και ότι μπορεί να παρατείνει την εγκυμοσύνη της.

Πέρασαν τρεις εβδομάδες

Το ζευγάρι έκανε ότι θα έκανε οποιοσδήποτε στη θέση τους. Αναζήτησαν πληροφορίες από το διαδίκτυο. Ένιωσαν άνετα διαβάζοντας ότι η πραγματική ημερομηνία γέννησης μπορεί να διαφέρει από την αναμενόμενη.

Ωστόσο, οι ανησυχίες τους άρχισαν να αυξάνονται όταν έμαθαν ότι είναι σπάνιο να χαθεί η ημερομηνία γέννησης για αρκετές βδομάδες. Τότε, ήταν που τηλεφωνούσαν στον γιατρό τους καθημερινά και εκείνος προσπαθούσε να τους παρηγορήσει. Προφανώς, ανησυχούσε λίγο και ο ίδιος. Ήξερε ότι η γέννηση θα μπορούσε να παραταθεί για μερικές μέρες, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση είχαν περάσει τρεις εβδομάδες.

Ο γιατρός άρχισε να σκέφτεται. Μήπως του διέφυγε κάτι στη διάγνωση του; Είχε ακολουθήσει όλη τη διαδικασία σωστά; Θυμόταν ότι δεν είχε δει κάτι περίεργο. Η παρατεταμένη εγκυμοσύνη της γυναίκας του είχε δημιουργήσει αμφιβολίες. Αν όντως του είχε διαφύγει κάτι, ποιες ήταν οι συνέπειες του λάθους του; Όμως, υπήρχε κάτι που μπορούσε να κάνει.

 

Viral

Ροή ειδήσεων

Share