Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μαχήτρια ζωής: Πρόωρο μωρό γεννιέται με έναν πνεύμονα δίνει αγώνα επιβίωσης και κερδίζει την μάχη για τη ζωή

Άκρως συγκινητική ιστορία

12 Ιανουαρίου 2023 22:48
Μαχήτρια ζωής: Πρόωρο μωρό γεννιέται με έναν πνεύμονα δίνει αγώνα επιβίωσης και κερδίζει την μάχη για τη ζωή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Charlotte μας διδάσκει πως ένας άνθρωπος γεννιέται μαχητής στη ζωή του. Από την ώρα που γεννήθηκε το μωρό πέρασε σχεδόν όλο το μέρος της ζωής του μέσα σε ένα νοσοκομείο μακριά από την μητέρα, τον πατέρα και την δίδυμη αδερφούλα του.

Όλα αυτά, όμως, είναι παρελθόν, αφού η μικρούλα πήρε εξιτήριο και επέστρεψε στο σπίτι της, έπειτα από μια σωτήρια επέμβαση που της χάρισε μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Με την ευκαιρία, δείτε τι συνέβη όταν ένα μωρό γεννήθηκε με τεράστια εξογκώματα στο κεφάλι και πέρασαν 20 μήνες.

Η ιστορία της Charlotte

Η Charlotte και η πανομοιότυπη δίδυμη αδερφή της Olivia γεννήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2021 αλλά τον Ιανουάριο, η Charlotte εισήχθη στο νοσοκομείο με λοίμωξη του αναπνευστικού. Αρχικά, η μικρούλα τοποθετήθηκε σε μηχανή οξυγόνωσης ενώ αργότερα οι γιατροί διέγνωσαν στένωση τραχείας και πλήρεις τραχειακούς δακτυλίους, ένα γενετικό ελάττωμα στον αεραγωγό της.

μωρό με έναν πνεύμονα

Ο επικεφαλής του τμήματος παιδιατρικής ωτορινολαρυγγολογίας στο Νοσοκομείο Παίδων Rady όπου νοσηλευόταν η Charlotte, ανέφερε πως η πάθησή της ήταν σπάνια. Αυτό που θα έσωζε το κοριτσάκι προκειμένου να μπορεί να ζήσει κανονικά, χωρίς μηχανική υποστήριξη, ήταν μια επέμβαση με πιθανότητα επιτυχίας μόλις 20%.

Η χειρουργική επέμβαση

Η χειρουργική επέμβαση της Charlotte πραγματοποιήθηκε και στέφθηκε με επιτυχία! Οι γιατροί αποκάλεσαν τη Charlotte «μαχήτρια» καθώς το κοριτσάκι ανταπεξήλθε όχι μόνο στην επικίνδυνη επέμβαση, αλλά και στο κρίσιμο μετεγχειρητικό διάστημα.

Μετά από 185 μέρες νοσηλείας η μικρούλα επιστρέφει στο σπίτι της μαζί με την δίδυμη αδερφή και τους γονείς της., οι οποίοι πλέουν σε πελάγη ευτυχίας.

 

Viral

Ροή ειδήσεων

Share