Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Μητέρα δημοσίευσε αυτή τη φωτογραφία με το μαύρο της νύχι - Ο λόγος; Θα σας σοκάρει

Τι της συνέβη;

29 Νοεμβρίου 2022 10:08
Μητέρα δημοσίευσε αυτή τη φωτογραφία με το μαύρο της νύχι - Ο λόγος; Θα σας σοκάρει
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αυτή η μητέρα δημοσίευσε μια φωτογραφία με το μαύρο νύχι της, για να προειδοποιήσει όσους την δουν. Ποιο το μήνυμα που θέλει να περάσει;

Όταν η Μέλανι Ουίλιαμς ανακάλυψε ένα περίεργο μελανό σημείο κάτω από το νύχι της στην αρχή νόμισε πως επρόκειτο για μύκητες ή κρεατοελιά. Δυστυχώς όμως, όπως αποδείχθηκε, ήταν κακοήθης όγκος…

Ευτυχώς για την ίδια πρόλαβε και αφαίρεσε το μελάνωμα πριν κάνει μετάσταση, ως αποτέλεσμα όμως έχασε τον μισό της αντίχειρα. Το ίδιο συνέβη και σε μια άλλη γυναίκα, όταν ένα βερνίκι νυχιών προκάλεσε μελάνωμα στο δάχτυλό της.

Ο λόγος που η μητέρα 3 παιδιών αποφάσισε να μοιραστεί μαζί μας τη συγκεκριμένη φωτογραφία, είναι για να προειδοποιήσει τους ανθρώπους να ελέγχουν τακτικά όλα τα σημεία του σώματός τους – ακόμη και τα πιο απίθανα – για ενδείξεις καρκίνου.

Η Μέλανι , μαμά πλήρους απασχόλησης για τον γιο της που πάσχει από αυτισμό, τόνισε: «Μη το αφήνετε στην τύχη και μη βρίσκετε δικαιολογίες. Θα προσαρμοστώ σε χρόνο ρεκόρ, αλλά αν το είχα αφήσει θα έχανα πολλά περισσότερα από έναν αντίχειρα.»

Μη μου αφήνετε σχόλια για το πόσο γενναία είμαι ή το πόσο λυπάστε. Αντί αυτού, μοιραστείτε αυτό το μήνυμα και ελέγξτε τον εαυτό σας!

Μετά από αυτό δεν θα ξανακάνεις ημιμόνιμο μανικιούρ στα νύχια - Τεράστιος κίνδυνος για...

Οι σύγχρονες τεχνικές δίνουν τη δυνατότητα στις γυναίκες που θέλουν να έχουν πάντα περιποιημένα νύχια, για αυτό και επιλέγουν το ημιμόνιμο μανικιούρ αντί για το απλό. Ποιον κίνδυνο όμως εγκυμονεί για την υγεία;

Ειδικά τώρα που έρχεται καλοκαίρι θα ψάχνετε σχέδια για να τα διατηρήσετε περιποιημένα, και εμείς σας έχουμε μερικές ιδέες εδώ. Σκεφτείτε το όμως πριν επιλέξετε το ημιμόνιμο. Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι οι λάμπες-στεγνωτήρες που χρησιμοποιούνται για το ημιμόνιμο μανικιούρ, μπορεί να έχουν βλαβερές συνέπειες.

Το υπεριώδες φως που εκπέμπουν για να γίνει ο πολυμερισμός των υλικών/βερνικιών μπορεί να προκαλέσει ακόμη και καρκίνο του δέρματος, υποστηρίζουν οι επιστήμονες.

Πρόσφατη έρευνα Γεωργιανών επιστημόνων μάλιστα, επισημαίνει ότι οκτώ χρήσεις της λάμπας είναι αρκετές για να προκαλέσουν βλάβη στο DNA του δέρματος, που είναι και ο κύριος ένοχος για τον καρκίνο του δέρματος.

Πρώτες στη λίστα της ομάδας υψηλού κινδύνου είναι οι γυναίκες που κάνουν ημιμόνιμο μανικιούρ κάθε εβδομάδα, που σημαίνει ότι περνούν κάθε φορά 10 λεπτά κάτω από το υπεριώδες φως που στεγνώνει τα νύχια. Το συγκεκριμένο φως εκπέμπει ακτίνες UVA, η υψηλή έκθεση στις οποίες μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο του μελανώματος.

Οι ειδικοί πάντως είναι καθησυχαστικοί και επισημαίνουν ότι μια γυναίκα που χρησιμοποιεί στεγνωτήρες νυχιών είναι εκτεθειμένη στους ίδιους κινδύνους με αυτούς που παραμονεύουν όταν οδηγεί με το αυτοκίνητό της στο δρόμο. Οι λύσεις που προτείνουν για ασφαλές μανικιούρ είναι οι εξής:

  • Για τα κανονικά βερνίκια νυχιών είναι προτιμότερο το «παραδοσιακό» στέγνωμα και η αποφυγή του στεγνωτήρα.
  • Οι γυναίκες που προτιμούν το μανικιούρ με τζελ μπορούν απλά να ζητήσουν από την αισθητικό, αντί για απλή κρέμα, στο μασάζ χεριών να χρησιμοποιήσει μια αντιηλιακή ή πολύ ενυδατική κρέμα.
 

Viral

Ροή ειδήσεων

Share