Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2022

Υπάρχει λόγος που τα PIN στα ATM έχουν 4ψήφιο κωδικό - Δεν πάει το μυαλό σας

Το γνωρίζατε;

23 Νοεμβρίου 2022 10:13
Υπάρχει λόγος που τα PIN στα ATM έχουν 4ψήφιο κωδικό - Δεν πάει το μυαλό σας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αυτός είναι ο σημαντικός που τα PIN στα ATM έχουν 4ψήφιο κωδικό, που πολλοί από μας δεν το ξέραμε αλλά πρέπει να το μάθουμε.

Το PIN, όπως γνωρίζουμε είναι αναγκαίο για κάθε κίνηση μας, και για αυτό πρέπει να προσέχουμε μην υπάρχουν κρυφές κάμερες που μπορούν να το καταγράψουν.Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί τα περισσότερα PIN έχουν μόνο 4 ψηφία ή γιατί απαγορεύονται να μπαίνουν κάποιοι αριθμοί; Δεδομένου ότι ένα ΑΤΜ κάνει συναλλαγές χρημάτων δε θα έπρεπε οι κατασκευαστές των ΑΤΜ να ζητούν ένα πιο μεγάλο PIN, εξαψήφιο ή οκταψήφιο όπως γίνεται και με το email μας;

Υπάρχει μια ιστορία πίσω από αυτό. Το ATM “εφευρέθηκε” από το Σκωτσέζο John Adrian Shepherd-Barron, τον άνθρωπο που πρωτοστάτησε στην ανάπτυξη των μηχανημάτων. Κατά τις δοκιμές ο Barron είχε προτείνει και ένα 6-ψήφιο κωδικό PIN.

Ωστόσο, το πρώτο πρόσωπο που χρησιμοποίησε την “εφεύρεση” ήταν η σύζυγός του Caroline, η οποία όμως απέρριψε την ιδέα της χρήσης ενός εξαψήφιου PIN για την εφεύρεσή του συζύγου της, επειδή μπορούσε να θυμηθεί μόνο μέχρι τέσσερις αριθμούς.

Όταν ο Barron επινόησε την ιδέα συνειδητοποίησε ότι μπορούσε να θυμηθεί τον εξαψήφιο αριθμό που είχε στο στρατό. Αλλά αποφάσισε να το ελέγξει με τη σύζυγό του Caroline.

“Πάνω στο τραπέζι της κουζίνας είπε ότι θα μπορούσε να θυμηθεί μόνο τέσσερις αριθμούς, οπότε χάρη σε εκείνη, τα τέσσερα στοιχεία έγιναν το παγκόσμιο πρότυπο», είπε γελώντας.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πολλές τράπεζες στις μέρες μας που προσφέρουν 6 ψήφιο PIN, για λόγους ασφαλείας, όσοι από εσάς χρησιμοποιούν 4ψήφιο PIN, θα έπρεπε να ευγνωμονούν την Caroline

Βρες ΑΤΜ: Η εφαρμογή που ενημερώνει ποια ATM έχουν χρήματα - Θα σας βοηθήσει

Η εφαρμογή "ΒΡΕΣ ΑΤΜ" μπορεί να σου δείξει ποια ΑΤΜ έχουν χρήματα, για να μην χάνεις τον χρόνο σου άσκοπα. Κατέβασέ την και δεν θα χάσεις.

Πιο επίκαιρη από ποτέ η συγκεκριμένη εφαρμογή, η οποία βρίσκεται στον αέρα εδώ και δύο μέρες και προς το παρόν είναι διαθέσιμη μόνο για Android, αναλαμβάνει να σε ενημερώσει ποια ATM έχουν λεφτά και όχι μόνο! Το αξιοσημείωτο της εφαρμογής είναι ότι μπορεί να σου δείξει ποια ATM έχουν χαρτονομίσματα των 20 ευρώ. Ακόμα δεν θα πέσετε θύμα απάτης κάποιων σημαδεμένων ΑΤΜ, σαν αυτό εδώ.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην περιγραφή της εφαρμογής «Ανακάλυψε τα πιο κοντινά ATM, επέλεξε ποιες τράπεζες σε ενδιαφέρουν και δες σε πραγματικό χρόνο αν έχουν χρήματα προς ανάληψη! 20€, 50€ ή περισσότερα; Ενημέρωσε τους υπόλοιπους για την κατάσταση του ΑΤΜ στο οποίο βρίσκεσαι με δύο clicks και βοήθησε κι εσύ στην αποφυγή ταλαιπωρίας«.

Σύντομα η εφαρμογή θα διατίθεται και για iOS.

TAGS
 

Viral

Ροή ειδήσεων

Share