Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Παίρνει μια πατάτα και βάζει τον φορτιστή του κινητού της...Θα μείνετε άφωνοι με αυτό που θα συμβεί!

Θα θέλετε να το κάνετε!

21 Νοεμβρίου 2022 10:48
Παίρνει μια πατάτα και βάζει τον φορτιστή του κινητού της...Θα μείνετε άφωνοι με αυτό που θα συμβεί!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τι μπορείτε να κάνετε με μια πατάτα; Είναι πολλά πράγματα, ειδικά στην μαγειρική, αλλά αυτό δεν θα το φανταζόμασταν ποτέ. Είναι απίστευτο ότι μπορείτε να φορτίσετε το κινητό σας!

Εκτός από το ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια πατάτα για να μαζέψετε γυαλιά, μπορείτε να κάνετε ακόμα πιο θαυματουργά πράγματα. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ο φορτιστής του τηλεφώνου σας και μια πατάτα. Το καλύτερο; Δεν χρειάζεστε ρεύμα!

Το βίντεο αποδεικνύει ότι είναι αλήθεια, μιας και μπορούμε να δούμε την σήμανση της φόρτισης να εμφανίζεται στην οθόνη.

Βάζει μια πατάτα σε μια σπασμένη λάμπα! Δεν παέι το μυαλό σας σε αυτό που συνέβη!

Είχατε σκεφτεί ποτέ τι μπορείτε να κάνετε με μια πατάτα, εκτός από να την μαγειρέψετε. Σίγουρα αυτή την χρήση της δεν την είχε σκεφτεί ποτέ κανένας από εσάς, και όμως σας λύνει τα χέρια!

Έχουμε ακούσει πολλά περίεργα που μπορούν να συμβούν, όπως να βάλεις ένα τριαντάφυλλο σε μια πατάτα και να φυτρώσει τριανταφυλλιά, αλλά αυτό ποτέ δεν το είχαμε φανταστεί! Είναι πραγματικά εύχρηστο.

Αν έχει σπάσει μια λάμπα στο φωτιστικό σας και έχει κολλήσει είναι πολύ επικίνδυνο να την αφαιρέσετε με τα γυμνά σας χέρια, αφού εύκολα μπορείτε να κοπείτε. Ένας απλός τρόπος, λοιπόν, είναι να βάλετε μια πατάτα και τότε θα μπορέσετε να την βγάλετε με ασφάλεια!

Η αλλαγή της σπασμένης λάμπας δεν ήταν ποτέ ευκολότερη!

Με βραστές πατάτες μπορείτε να έχετε φως σε ένα δωμάτιο για έναν μήνα! Δείτε πώς!

Με βραστές πατάτες μπορείτε να έχετε φως σε ένα δωμάτιο για έναν μήνα! Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να κάνετε πραγματική οικονομία!

Ξέρατε ότι αν βράσετε μια πατάτα για 8 λεπτά, μπορείτε να δημιουργήσετε μια μπαταρία που παράγει 10 φορές περισσότερη ισχύ από αν η πατάτα ήταν ωμή; Ο καθηγητής Φυσικής και Γεωργίας, Haim Rabinowitch, ανακάλυψε ότι αν βάλει κανείς φέτες από πατάτες ανάμεσα σε φύλα χαλκού (κάθοδος) και ψευδαργύρου (άνοδος) και τα συνδέσει με καλώδιο, τότε μπορεί να ανάψει μια λάμπα LED επαρκούς ισχύος για να φωτίσει ένα δωμάτιο για χρονικό διάστημα έως και 40 ημερών.

Μπορείτε να φανταστείτε τις προοπτικές αυτής της έρευνας; Σκεφτείτε τις δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει αυτή η ανακάλυψη για τους ανθρώπους σε υπανάπτυκτες περιοχές του κόσμου.

Αλλά, γιατί οι βρασμένες πατάτες; Τι είναι εκείνο που τις κάνει να λειτουργούν ως τόσο καλές μπαταρίες; Η έρευνα επικεντρώνεται στις πατάτες για δύο βασικούς λόγους: Επειδή υπάρχουν εν αφθονία σε όλο τον κόσμο.

Επειδή μπορούν να καλλιεργηθούν σχεδόν παντού, συμπεριλαμβανομένων και περιοχών του πλανήτη με δύσκολες κλιματικές συνθήκες. Η ίδια η πατάτα, από μόνη της δεν αποτελεί πηγή ενέργειας. Ενεργώντας, όμως, ως γέφυρα μεταξύ των μετάλλων, επιτρέπει στα ηλεκτρόνια να κινούνται ελεύθερα μέσα από το καλώδιο, καθώς βοηθά στην παροχή ηλεκτρικής ενέργειας. Δείτε στο βίντεο πώς μπορείτε να το κάνετε κι εσείς.

 

Viral

Ροή ειδήσεων

Share