Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κι όμως ο Γκούφι δεν είναι σκύλος! Τι ζώο είναι σύμφωνα με τον σχεδιαστή του κόμιξ;

Ανατροπή!

16 Νοεμβρίου 2022 10:02
Κι όμως ο Γκούφι δεν είναι σκύλος! Τι ζώο είναι σύμφωνα με τον σχεδιαστή του κόμιξ;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι χαρακτήρες της Disney κράτησαν συντροφιά σε γενιές παιδιών και αποτελούν την πρώτη παρέα animation στον δυτικό κόσμο.

Στα animation δεν έχουν όλα τα πράγματα λογική. Βασικά τίποτα δεν έχει λογική, αλλά όταν τα βλέπεις, έχεις αποφασίσει να διαβείς μια πόρτα που θα υπάρχει η λογική του παραλόγου. Ακόμα όμως και σε αυτή τη συνθήκη, εμφανίζονται μικρές λεπτομέρειες που δεν εξηγούνται ούτε απ΄αυτή τη λογική.

Στο σύμπαν του Μίκι και της παρέας του δύο είναι τα διαχρονικά ερωτήματα:

  • Γιατί ο Ντόναλντ φοράει πετσέτα όταν βγαίνει από το μπάνιο, αφού είναι πάντοτε γυμνός από τη μέση και κάτω και
  • Πώς γίνεται ο Μίκι να έχει φίλο τον Γκούφι, που είναι σκύλος και μιλάει, αλλά να έχει και κατοικίδιο σκύλο, τον Πλούτο, που δεν μιλάει;

Για το πρώτο ερώτημα δεν πήραμε ποτέ απάντηση όμως για το δεύτερο μπορεί να αναιρεθούν όλα όσα πιστεύαμε.

Κι όμως ο Γκούφι δεν είναι σκύλος!

Ο Γκούφι είναι ένας χαρακτήρας που εξελίχθηκε από τον Dippy Dawg. Το δεύτερο όνομα σαφώς είναι γραμμένο έτσι ώστε να θεωρήσουμε πως πρόκειται για σκύλο. Και η αλήθεια είναι πως η φιγούρα του δεν παραπέμπει πουθενά αλλού.

Από τη στιγμή που ο Γκούφι είναι σκύλος, προκύπτει και ένα δεύτερο ερώτημα, πώς γίνεται να τα φτιάχνει με την Κλάραμπελ που είναι αγελάδα, ενώ τέτοιο ανομοιογενές ζευγάρι δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο του Μίκι;

Έρχεται λοιπόν η ανατρεπτική θεωρία!

Η θεωρία υποστηρίζει ότι ο Γκούφι είναι σχεδιασμένος σαν μια αγελάδα του Αμπερντίν και ο λόγος που έχει αποσιωπηθεί από τη Disney, είναι επειδή δεν είναι Αμερικάνος και στο ξεκίνημα της, οι εποχές ήταν φουλ ρατσιστικές. Άρα, λέει η θεωρία, ότι για χρόνια λεγόταν ότι είναι σκύλος, ώστε πια ξεχάστηκε ή δε γινόταν να ανατραπεί με την αλήθεια.

Μια αλήθεια, που αν είναι έτσι, τότε εξηγείται και η σχέση του με την Κλάραμπελ, που είναι άλλη ράτσα αγελάδας, αλλά και το ότι μιλάει ενώ ο Πλούτο δε μπορεί.

 

Viral

Ροή ειδήσεων

Share