Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Σάλος με μεγάλη απάτη σε ATM - Αν δείτε αυτό στο πληκτρολόγιο μη βγάλετε χρήματα!

Προσοχή!

2 Οκτωβρίου 2022 15:26
Σάλος με μεγάλη απάτη σε ATM - Αν δείτε αυτό στο πληκτρολόγιο μη βγάλετε χρήματα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα ΑΤΜ μπορεί να μοιάζει κανονικό με την πρώτη ματιά, αλλά αν το παρατηρήσετε καλύτερα μπορείτε να ανακαλύψετε εξωφρενικά πράγματα. Ένα από αυτά είναι και το πληκτρολόγιο που βρίσκεται πάνω.

Παρόλο που δε μπορείτε να κάνετε κάτι αν ένα ΑΤΜ έχει ήδη πειραχτεί, μπορείτε να προστατευτείτε χρησιμοποιώντας ΑΤΜ τραπεζών που εμπιστεύεστε. Ένα κόλπο που κάνουν και μπορούν να σας εξαπατήσουν εύκολα είναι αυτό με το ψεύτικο πληκτρολόγιο, αλλά και με την ψεύτικη υποδοχή για την κάρτα σας -διαβάστε εδώ όσα πρέπει να ξέρετε-.

atm απάτη στο πληκτρολόγιο

Οπότε καλό θα ήταν, πριν βάλετε την κάρτα σας και πληκτρολογήσετε τον αριθμό να παρατηρήσετε το ATM της τράπεζας, ώστε να μην υπάρξει κάποια απάτη.

Μεγάλη απάτη στα ΑΤΜ- Δείτε που κρύβουν κάμερα για να "διαβάζει" την κάρτα σας

Γενικά κυκλοφορούν πολλές απάτες, με τις οποίες προσπαθούν να σας εξαπατήσουν μέσα από ένα ΑΤΜ, και ενδεχομένως να αποσπάσουν χρηματικά ποσά μέσα από την κάρτα σας.

Ένα από αυτά είναι η κρυμμένη κάμερα, ή και κάτι περίεργο που μπορείτε να δείτε στην υποδοχή της κάρτας. Το μηχάνημα που “διαβάζει” την κάρτα και μια κάμερα, έχουν ενσωματωθεί ως μέρος του ΑΤΜ, ή κρύβονται στο μέρος, όπου τοποθετούνται διαφημιστικά.

Απάτη: Αν δείτε αυτό το πληκτρολόγιο σε ΑΤΜ μη βγάλετε χρήματα

Απάτη: Αν δείτε αυτό το πληκτρολόγιο σε ΑΤΜ μη βγάλετε χρήματα

Νέα απάτη μέσω εφαρμογής από ΑΤΜ - Σας κλέβουν για πλάκα

Νέα απάτη από επιτήδειους που αγοράζουν προϊόντα ή υπηρεσίες και ζητούν να πληρώσουν μέσω συγκεκριμένης εφαρμογής από ΑΤΜ, μπαίνοντας έτσι στους λογαριασμούς των θυμάτων.

Εκτός από το ότι μπορούν να κλέψουν τον κωδικό της κάρτας σας, τώρα υπάρχει και νέα απάτη με εφαρμογή. Ένας άνδρας είχε πέσει θύμα στην Αλεξανδρούπολη, συγκεκριμένα ένας 51χρονος ιδιοκτήτης επιχείρησης εστίασης με τον οποίο επικοινώνησε τηλεφωνικά ένας άγνωστος που ισχυρίστηκε ότι εκπροσωπεί ομάδα η οποία θέλει να δειπνήσει στην επιχείρηση του.

Ο δράστης έπεισε τον 51χρονο να του καταβάλει τα χρήματα που συμφώνησαν για το δείπνο μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής. Έτσι, ο απατεώνας τους καθοδήγησε τηλεφωνικά, και έκλεψαν από τον τραπεζικό λογαριασμό τους 600 ευρώ!

 

Viral

Ροή ειδήσεων

Share