Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

13χρονη ήταν το πιο όμορφο κορίτσι της τάξης! Όταν όμως έγινε 18 χρονών η αλλαγή της σόκαρε τους πάντες!

Αδιανόητη ιστορία!

27 Σεπτεμβρίου 2022 15:35
13χρονη ήταν το πιο όμορφο κορίτσι της τάξης! Όταν όμως έγινε 18 χρονών η αλλαγή της σόκαρε τους πάντες!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Margherita Barbieri είναι μόλις 18 ετών, αλλά έχει ήδη βιώσει αρκετά σκαμπανεβάσματα στη ζωή της. Ευτυχώς είναι πρόθυμη να μοιραστεί την εμπειρία της, με την ελπίδα ότι θα μπορούσε να βοηθήσει άλλες κοπέλες που βρίσκονται σε παρόμοιες καταστάσεις.

Η Margherita, φιλοδοξούσε να γίνει μπαλαρίνα. Ωστόσο, οι αυστηροί εκπαιδευτές του χορού, της είπαν ότι το σώμα της έχει καμπύλες και ότι ήταν ακατάλληλο για μπαλέτο. Σχολίασαν ότι είχε χοντρούς μηρούς. Η Margherita ήταν αναστατωμένη και στενοχωρημένη από τις παρατηρήσεις τους και έτσι άρχισε μια περιοριστική δίαιτα για να χάσει βάρος.

Η Margherita δεν ήθελε το σώμα της να γίνει εμπόδιο στα όνειρά της, έτσι κατανάλωνε μόνο 140 θερμίδες την ημέρα ή δεν έτρωγε τίποτα για μέρες. Το σώμα της ανταποκρίθηκε και έχασε το μισό της βάρος σε μόλις 12 μήνες, από 50 κιλά έφτασε 25. Παραδέχτηκε ότι τα σχόλια του δασκάλου της την έκανε να μισεί το σώμα της. Αναφέρει: «Το βάρος μου ήταν απολύτως εντάξει, αλλά δεν το είχα συνειδητοποιήσει τότε. Ήμουν αποφασισμένη να γίνω καλύτερη στο μπαλέτο και έτσι άρχισα την υπερβολική άσκηση, χωρίς να τρώω κάτι. Άρχισα να απολαμβάνω να τιμωρώ το σώμα μου και μου άρεσε να μισώ τον εαυτό μου.»

Η Margherita αγωνίστηκε για πολλά χρόνια κατά της ανορεξικής διαταραχής, μέχρι που τελικά βρήκε έναν τρόπο για να τα καταφέρει!

13χρονη ήταν το πιο όμορφο κορίτσι της τάξης. Όταν όμως έγινε 18 χρονών η αλλαγή της σόκαρε τους πάντες!

Δείτε κι αυτό με την ευκαιρία: Πριν 5 χρόνια κόντεψε να πεθάνει από Νευρική ανορεξία. Σήμερα, δημοσιεύει φωτογραφίες της με μπικίνι

Έκανε μια λίστα με 200 τρόφιμα που «φοβόταν», λόγω των πολλών θερμίδων. Το βούτυρο και η σοκολάτα ήταν στη λίστα. Σιγά-σιγά εισήγαγε το καθένα από αυτά στη διατροφή της και το βάρος της αυξήθηκε σταθερά μέχρι που επέστρεψε στο φυσιολογικό της, τα 50 κιλά.

Η Margherita τώρα αισθάνεται πιο υγιής και πιο όμορφη από ποτέ. Έχει εγκαταλείψει το μπαλέτο, συνειδητοποιώντας ότι ήταν ανθυγιεινό για το σώμα της. Το πάθος της είναι τώρα να χορεύει σε μιούζικαλ, όπου αισθάνεται πολύ πιο άνετα. Η Margherita ασχολείται με τα social media και συμβουλεύει όλους εκείνους που την ακολουθούν, να μάθουν να αγαπούν το σώμα τους και τον εαυτό τους και να έχουν μια καλή σχέση με το φαγητό.

Η Ανορεξία είναι μια ισχυρή ασθένεια που συχνά είναι απειλητική για τη ζωή… είναι πολύ τυχερή που κατάφερε να την καταπολεμήσει και ανέκτησε και πάλι τις δυνάμεις της. Μπράβο της!

 

Viral

Ροή ειδήσεων

Share