Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Πού να μην κρύψετε ποτέ χρήματα μέσα στο σπίτι

Θα έχετε το κεφάλι σας ήσυχο, όσο λείπετε...

14 Σεπτεμβρίου 2022 14:13
Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Πού να μην κρύψετε ποτέ χρήματα μέσα στο σπίτι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έχετε αποφασίσει να φύγετε για ολιγοήμερες διακοπές, αλλά σκέφτεστε τι θα κάνετε με τα μετρητά και ό,τι άλλο αξίας υπάρχει μέσα στο σπίτι;

Ένα από τα πράγματα που μένουν να κάνετε μιας και εκτός από όσα θα πάρετε μαζί, εξίσου σημαντικό είναι και να φροντίσετε να είναι ασφαλή όσα θα αφήσετε πίσω σου. Ιδιαίτερα αν έχετε κάποια μετρητά στο σπίτι -δεν μιλάμε για μεγάλα ποσά, και τα λίγα χρήματα, σημαντικά είναι- τότε καλό είναι να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στη φύλαξή τους τις ημέρες που θα λείπετε.

Δείτε επίσης: Ταξιδιάρες ψυχές: Προλαβαίνετε ακόμη να κλείσετε εισιτήρια - Το νησί που σας ταιριάζει με βάση το ζώδιό σας!

Πού να μην κρύψετε ποτέ χρήματα μέσα στο σπίτι

Είστε έτοιμοι λοιπόν να φύγετε για διακοπές και μένει να φροντίσετε για το πού θα φυλάξετε τα χρήματα μέσα στο σπίτι. Υπάρχουν κάποια απαγορευτικά σημεία και κάποια τα οποία αποτελούν την ιδανική επιλογή. Ας ξεκινήσουμε, όμως, με τα απαγορευτικά. Σε ηλεκτρικές συσκευές, έστω και παλιές. Αν σας μπει στο μυαλό να κρύψετε χρήματα μέσα σε μικροσυσκευές ή ακόμη και στην μπαταρία ενός πολύ παλιού κινητού τότε μην το κάνετε. Είναι πιθανόν οι συσκευές να κινήσουν το ενδιαφέρον του διαρρήκτη ως αντικείμενα και τελικά όταν τις πάρει να διαπιστώσει ότι έκανε την τύχη του.

κλέφτης σπίτι

Το δεύτερο απαγορευμένο σημείο είναι το στρώμα και ο λόγος προφανής. Αποτελεί την νούμερο ένα κλασική κρυψώνα. Δε θες να γίνεις τόσο προβλέψιμος! Επόμενες πολύ κακές επιλογές για να φυλάξεις τα χρήματά σου είναι μέσα σε συρτάρια και πίσω από πίνακες. Δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει κανένα συρτάρι κλειστό ενώ οι πίνακες μπορεί να αποτελέσουν και οι ίδιοι αντικείμενο κλοπής. Επίσης, οποιοδήποτε ασυνήθιστο αντικείμενο σε ένα δωμάτιο του σπιτιού είναι κόκκινο πανί οπότε, για παράδειγμα, μην κρύψεις χρήματα σε μια κούπα μέσα στο υπνοδωμάτιο. Μην ξεχνάς και αυτό: μην κρύψεις χρήματα στον κήπο, εάν διαθέτεις, ή στις γλάστρες στο μπαλκόνι. Μπορεί να βρεθείς προ εκπλήξεων, δίχως να επισκεφθούν την οικία σου κλέφτες.

Ιδέες για ασφαλείς κρυψώνες

Εκτός από τις απαγορεύσεις, ωστόσο, υπάρχουν και μερικά σημεία που μπορείς να κρύψεις με μεγαλύτερη ασφάλεια τα χρήματά σου. Τα παιδικά παιχνίδια είναι μια καλή λύση ιδιαίτερα σε ένα ήδη ακατάστατο δωμάτιο. Έξυπνο είναι επίσης να τυλίξεις τα χρήματα καλά και να τα βάλεις σε μια σακούλα κλείνοντας αεροστεγώς και να τα… θάψεις σε μία γλάστρα εσωτερικού χώρου, όμως, ή ακόμη και σε ένα ασυνήθιστο αντικείμενο του μπάνιου (πχ συσκευασία από σερβιέτες). Όσο μεγαλύτερα μέτρα λαμβάνεις τόσο πιο ξέγνοιαστες θα είναι οι διακοπές σου χωρίς απρόοπτα στην επιστροφή! Μακριά από εμάς αυτή η δυσάρεστη στιγμή αλλά ας προσέχουμε, όπως και να ‘χει…

 

Viral

Ροή ειδήσεων

Share