Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Τρεχάτε ποδαράκια μου» στο λιμάνι του Πειραιά: Πιτσιρικάδες πρόλαβαν στις... καθυστερήσεις το πλοίο - Είχαν σηκωθεί ήδη οι πόρτες (video)

«Βαρύ» το πρωινό ξύπνημα ακόμη και για διακοπές

4 Αυγούστου 2022 09:37
«Τρεχάτε ποδαράκια μου» στο λιμάνι του Πειραιά: Πιτσιρικάδες πρόλαβαν στις... καθυστερήσεις το πλοίο - Είχαν σηκωθεί ήδη οι πόρτες (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κάτι το πρωινό ξύπνημα, κάτι ο κακός υπολογισμός της ώρας και κάτι η κίνηση που μπορεί να συναντήσουν στον δρόμο, έχει ως αποτέλεσμα αρκετοί να είναι οι επιβάτες που χάνουν το πλοίο τους.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει άλλωστε το περιστατικό -που έχει μείνει στην ιστορία- και έχει καταγραφεί από τον ΣΚΑΙ, με τον νεαρό να είναι μπροστά στην πόρτα, να ετοιμάζεται να ανέβει για να μπει μέσα και την τελευταία στιγμή να μην τα καταφέρνει.

Κάπως έτσι, δυο νεαροί έφτασαν πολύ κοντά σε αυτό το σημείο στον Πειραιά, όπως μπορείτε να δείτε και από το video του καναλιού του Φαλήρου. Αμφότεροι έσκασαν τρέχοντας και μπήκαν στο πλοίο, το οποίο ήδη είχε αρχίσει να κλείνει τις πλαϊνές του πόρτες.

Δείτε το βίντεο:

«Αντέχουν» τα ελληνικά αεροδρόμια σε σχέση με τα ευρωπαϊκά

Σαφώς καλύτερη είναι η εικόνα των αεροδρομίων της Ελλάδας σχετικά με τις καθυστερήσεις σε σχέση με τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά. Αυτό αναφέρουν πηγές του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Δείτε επίσης: «Στενάζουν» οι αεροπορικές εταιρείες: Εικόνες χάους στα αεροδρόμια της Ευρώπης με απεργίες και καθυστερήσεις (video)

Όπως αναφέρει το υπουργείο, τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί στα μεγάλα αεροδρόμια της Ευρώπης, ευθύνονται τουλάχιστον κατά 80%, για τις μικρές καθυστερήσεις που παρουσιάζονται σε κάποια από τα αεροδρόμια της Ελλάδας και σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται η ελληνική εναέρια κυκλοφορία.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει ότι το 53% των πτήσεων στο Ελ. Βενιζέλος προσγειώνεται την προβλεπόμενη ώρα. Από το υπόλοιπο 47%, το 80% οφείλεται σε καθυστερήσεις από το εξωτερικό (ο συνολικός αριθμός πτήσεων τον Ιούνιο του 2022 ήταν -περίπου- 9650, ενώ οι πτήσεις με καθυστέρηση 4520).

H καλύτερη εικόνα στα ελληνικά αεροδρόμια, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οφείλεται στη συστηματική προεργασία που έχει κάνει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, κυρίως μέσω της συνεχούς επαφής με τους Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας, έχοντας εξηγήσει αναλυτικά, ότι η εφετινή αεροπορική κίνηση θα ξεπερνούσε τα δεδομένα του 2019.

Μάλιστα, υπενθυμίζουν πως η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος υπερψήφισε στις 9/5/2022 την Κοινή Συμφωνία, η οποία περιελάμβανε μια σειρά από μέτρα, που στόχο είχαν να ανακουφίσουν την εναέρια κυκλοφορία από τις επικείμενες καθυστερήσεις.

Συγκεκριμένα, η συμφωνία προέβλεπε:

Την εφαρμογή νέων προγραμμάτων εργασίας με αποτέλεσμα την αύξηση κατά σχεδόν 10% στις παραγόμενες ανθρωποώρες, για την ενίσχυση των βαρδιών σε ώρες και ημέρες με αυξημένη κυκλοφορία.

Την αύξηση των ελαχίστων κινήσεων που εκτελούνται, και ιδίως στα αεροδρόμια:

  • της Αθήνας κατά 27%, με άμεση προτεραιότητα στις πτήσεις από Μύκονο και Σαντορίνη
  • του Ηρακλείου κατά 20%, και
  • της Σαντορίνης κατά 20%.

Επίσης, την απόδοση του Bonus για το 2020.

 

Viral

Ροή ειδήσεων

Share