Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2022

Αυτό το γουρούνι ήταν θύμα εργαστηριακών πειραμάτων...Σήμερα η εικόνα του σοκάρει

Κατάφερε να επιβιώσει

21 Ιουλίου 2022 15:15
Αυτό το γουρούνι ήταν θύμα εργαστηριακών πειραμάτων...Σήμερα η εικόνα του σοκάρει
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εκατομμύρια ζώα χρησιμοποιούνται και κακοποιούνται κάθε χρόνο σαν πειραματόζωα, και πολλά από αυτά είναι γουρούνια. Αυτό στην παρακάτω ιστορία υπήρξε θύμα των πειραμάτων, αλλά κατάφερε να επιβιώσει.

Αυτό το 4 μηνών γουρουνάκι ήταν πειραματόζωο και το κακοποιούσαν βίαια σε εργαστήριο. Το γουρουνάκι βρέθηκε να πονά πολύ με 18 σοβαρά εγκαύματα στο δέρμα. Αυτό ξεπερνά τα όρια του πειράματος – ήταν βασανιστήριο. Το ίδιο συνέβη και σε μαιμούδες σε εργαστήριο, που όπως θα δείτε εδώ, οι εικόνες προκαλούν παγκόσμια οργή!

Η Κέιτλιν Κιμίνι είναι η ιδρύτρια του Rancho Relaxo και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ζώων, ειδικά κατά των πειραμάτων σε αυτά. Κατάφερε να σώσει το γουρουνάκι, την Άλμπα, από την φρικτή μοίρα της και την πήρε μαζί με τα υπόλοιπα ζώα στο ράντσο της. Το Rancho Relaxo είναι ένα μη κερδοσκοπικό καταφύγιο ζώων στο Woodstown του New Jersey.

«Πέρασε 8 εβδομάδες στο εργαστήριο, από την πρώτη ως την όγδοη εβδομάδα της ζωής της. Της έκαναν πειράματα με φωτιά. Τους έχω βάλει έλαιο καρύδας και ελπίζουμε να μειωθούν κάπως, αλλά δεν θα φύγουν ποτέ.» Η Κέιτλιν ήθελε να κάνει τα πάνα για να πάρει μαζί της την Άλμπα κι έτσι την έβαλαν να υπογράψει εμπιστευτικό συμφωνητικό από την εταιρία. Η Κέιτλιν δεν μπορεί να πει τίποτα για τις ακριβείς συνθήκες των δοκιμών.

«Όταν συμφωνείς να πάρεις ένα ζώο από αυτά τα εργαστήριο, στην ουσία κάνεις συμφωνητικό εχεμύθειας. Δεν επιτρέπεται να πω τίποτα σχετικά με το προϊόν για το οποίο γίνονταν οι δοκιμές. Δεν επιτρέπεται να πως καν από ποια πολιτεία προέρχεται.» Είναι αρκετά ασυνήθιστο αυτά τα ζώα να ελευθερώνονται, αφού συνήθως τους κάνουν ευθανασία.

Σύμφωνα με την Κέιτλιν , στα άλλα δύο γουρούνια που ήταν μαζί με την Άλμπα έκαναν ευθανασία, αλλά φαίνεται ότι ένας υπάλληλος συμπάθησε την Άλμπα και βοήθησε να ελευθερωθεί.

Αυτό το γουρούνι ήταν θύμα εργαστηριακών πειραμάτων...Σήμερα η εικόνα του σοκάρει

«Η Άλμπα είχε έντονη προσωπικότητα. Ήταν πολύ τρυφερή, ήθελε την αγάπη των ανθρώπων και το εργαστήριο σχεδόν συμφώνησε να την ελευθερώσει για να ζήσει την ζωή της. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει κανονικά. Είναι πολύ, πολύ σπάνιο.»

Πριν μεταφερθεί η Άλμπα μόνιμα στο Rancho Relaxo, έπρεπε να συνηθίσει την νέα της ζωή. Μια νεαρή γυναίκα, η Κρίστεν, την φρόντισε για έναν μήνα ώστε να είναι υγιής, της έκανε τα εμβόλια που έπρεπε και την πήγε στον κτηνίατρο. Η Τζάνις, μια άλλη εθελόντρια, φρόντισε να βρει στην Άλμπα σπιτικό.

Η Κέιτλιν λέει ότι η Άλμπα είναι ένα πολύ γλυκό και τρυφερό ζώο. «Δεν καταλαβαίνεις αν έχει ψυχικά τραύματα. Η προσωπικότητα της είναι απίστευτη. Είναι τόσο τρυφερή και εμπιστεύεται πολύ τους ανθρώπους.»

Το γουρουνάκι έχει κάνει πολλούς φίλους στο ράντσο, παρ’όλο που τα άλλα γουρούνια χρειάζονται ακόμη χρόνο για να την συνηθίσουν. Η Κέιτλιν είναι σίγουρη ότι σύντομα θα γίνουν φίλοι μαζί της.

«Οι σκύλοι την αγαπούν, κι εκείνη το ίδιο. Λατρεύει τους επιστάτες μας. Έχει γνωρίσει τρία από τα γουρούνια που μένουν στο καταφύγιο μας – τον Έλμερ, την Μάρθε και την Λίντα. Τα πάει τέλεια με τον Έλμερ, αλλά η Μάρθε και η Λίνταείναι λίγο σνομπ.»

Μετά από τα φρικτά βασανιστήρια της, η Άλμπα έχει πλέον μια ήρεμη ζωή στο ράντσο χάρη στην Κέιτλιν και τους υπόλοιπους εθελοντές. Παρ’όλο που τα σωματικά τραύματα της είναι ακόμη ορατά, εκείνη τα πάει πολύ καλά!

 

Viral

Ροή ειδήσεων

Share