Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ποια είναι η Ashley Peldon: Η YouTuber που βγάζει λεφτά ουρλιάζοντας σε… ταινίες!

Απίστευτο!

15 Ιουνίου 2022 12:04
Ποια είναι η Ashley Peldon: Η YouTuber που βγάζει λεφτά ουρλιάζοντας σε… ταινίες!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Ashley Peldon είναι επαγγελματίας καλλιτέχνιδα κραυγών που ξοδεύει ώρες ουρλιάζοντας σε μικρόφωνα υψηλής πιστότητας για να καταγράψει διάφορους τύπους κραυγών για ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές.

Δείτε επίσης: Υιοθέτησε και εσύ αυτό το κόλπο του 1 λεπτού και δεν θα ξυπνάς πια με πρησμένο πρόσωπο

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς οι σταρ του Χόλιγουντ καταφέρνουν να κάνουν τις κραυγές τους στις ταινίες τέλειες; Δεν είναι κάτι εύκολο αν το σκεφτείτε, και η πραγματικότητα είναι ότι δεν το καταφέρνουν. Ακριβώς όπως οι κασκαντέρ αντικαθιστούν τους περισσότερους ηθοποιούς για επικίνδυνες σκηνές, οι καλλιτέχνες κραυγών βάζουν σε κίνδυνο τις φωνητικές τους χορδές για σκηνές που θα μπορούσαν να βλάψουν προσωρινά ή μόνιμα τη φωνή των ηθοποιών.

Η Ashley Peldon είναι ένας τέτοιος καλλιτέχνης κραυγών που μπορεί με φυσικό τρόπο να παράγει μια ποικιλία κραυγών που καταγράφονται και χρησιμοποιούνται σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές.

«Είμαστε σαν κασκαντέρ, που κάνουμε τα δύσκολα πράγματα που θα μπορούσαν να βλάψουν τη φωνή ενός ηθοποιού ή είναι εκτός του εύρους τους», έγραψε πρόσφατα η Ashley στην εφημερίδα The Guardian. «Ως καλλιτέχνης κραυγών, πρέπει να γνωρίζεις τις λεπτές διαφορές μεταξύ των κραυγών και να καθορίζεις αν θα πρέπει να κορυφώνονται σε συγκεκριμένα σημεία ή να παραμένουν σταθερές για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα».

Το ταλέντο της Ashley στο ουρλιαχτό ανακαλύφθηκε σε νεαρή ηλικία και η ικανότητά της να ουρλιάζει φυσικά έπαιξε μεγάλο ρόλο στο να πάρει τους πρώτους κινηματογραφικούς ρόλους της. Σε ηλικία 7 ετών, πήρε ρόλο στην ταινία Child of Anger, η οποία αφηγείται την αληθινή ιστορία ενός κοριτσιού που είχε υποστεί σοβαρή κακοποίηση ως παιδί και περιείχε μεγάλες σκηνές με φωνές και ουρλιαχτά. Κοιτάζοντας πίσω, η Ashley αισθάνεται ότι ήταν το Child of Anger που διαμόρφωσε την καριέρα της.

Όταν έφτασε στα 20 της χρόνια, η Ashley Peldon είχε κάνει πάνω από 40 ταινίες και τηλεοπτικές σειρές και αναζητούσε ήδη μια ήσυχη ζωή, οπότε μεταπήδησε στη φωνητική υποκριτική. Ήταν αρκετά τυχερή ώστε να λάβει ρόλους που της επέτρεπαν να χρησιμοποιήσει τη μεγάλη γκάμα των κραυγών της, και αυτό ήταν που τελικά την έκανε γνωστή.

«Αν δω ένα ζωύφιο, θα ουρλιάξω. Θα ουρλιάξω όταν φοβάμαι ή τρομάζω. Είναι τόσο φυσικό, βγαίνει κατευθείαν», λέει η νεαρή ηθοποιός φωνής.

Η δουλειά ενός καλλιτέχνη κραυγών ξεκινάει στο στάδιο μετά την παραγωγή της ταινίας. Μερικές φορές, οι ηθοποιοί απλά δεν έχουν το χρόνο να δώσουν μια τρομερή ερμηνεία κραυγής, και κάποιοι απλά δεν έχουν το φωνητικό εύρος. Εδώ είναι που μπαίνουν στο παιχνίδι άνθρωποι σαν την Άσλεϊ.

Μπορούν να καθορίσουν καλύτερα ποιο είδος κραυγής λειτουργεί καλύτερα για μια συγκεκριμένη σκηνή και έχουν τις φωνητικές ικανότητες για να αποδώσουν ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Η Ashley λέει ότι υπάρχουν πολλές διαφορετικές κραυγές, όπως κραυγές φόβου, θυμού, οργής, κραυγές χαράς και επιτυχίας, καθώς και ουρλιαχτά, κραυγές πόνου και προσπάθειας, αλλά από όλες αυτές, αυτές που εκφράζουν θλίψη είναι οι πιο δύσκολες για τον καλλιτέχνη της κραυγής.

Η Peldon λέει ότι δεν κάνει εξάσκηση στις κραυγές της, απλά βγαίνουν κατά κάποιον τρόπο φυσικά, ανάλογα με τη σκηνή στην οποία εργάζεται. Ωστόσο, μερικές φορές κάνει μέχρι και οκτώ ώρες ουρλιάζοντας στα μικρόφωνα, κάτι που μπορεί να αισθάνεται εξαντλητικό.

 

Viral

Ροή ειδήσεων

Share