Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Θα σας «κάψει»: O viral γρίφος του κλεμμένου 100ευρου - Μόλις ο 1 στους 100 τον λύνει!

Φαίνεται απλός, αλλά δεν είναι!

21 Μαΐου 2022 19:16
Θα σας «κάψει»: O viral γρίφος του κλεμμένου 100ευρου - Μόλις ο 1 στους 100 τον λύνει!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε αυτόν τον γρίφο τα βρήκαν σκούρα πολλοί και οι απαντήσεις που δόθηκαν ήταν… άνευ προηγουμένου.

Η ερώτηση είναι η εξής:

«Ένας άντρας κλέβει 100€ από το ταμείο ενός καταστήματος, στην συνέχεια αγοράζει αγαθά αξίας 70€ από το κατάστημα αυτό και παίρνει πίσω 30€ ρέστα, πόσα λεφτά έχει χάσει το κατάστημα;».

Οι απαντήσεις που δόθηκαν ήταν πολλές. Η σωστή όμως μία και ελάχιστοι τη βρήκαν. Έχεις ένα λεπτό στη διάθεσή σου να σκεφτείς. Έπειτα, δεν τη σωστή απάντηση πιο κάτω…

Η λύση του γρίφου

Στην πραγματικότητα, τα 100€ που κλάπηκαν, ο κλέφτης τα επέστρεψε.

Συνεπώς, το μαγαζί χάνει το κόστος των εμπορευμάτων +30€ που του έδωσε ρέστα. Το κόστος των εμπορευμάτων ήταν σαφώς μικρότερο από 70€, την τιμή δηλαδή στην οποία πωλούνταν. Άρα το μαγαζί έχασε λιγότερα από 100€.

Ο κλέφτης, από τη μεριά του, πήγε χωρίς δικά του χρήματα (αφού πλήρωσε με το 100ευρω που τους είχε κλέψει) και έφυγε με ψώνια αξίας 70€ και 30€ μετρητά.

Τουρκία: Παρουσιαστής σε έξαλλη κατάσταση - «Τα πήρε στο κρανίο» και... έσπασε το στούντιο σε ζωντανή μετάδοση! (video)

Λίγο από τη φήμη του... Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται πως ζήλεψε ο παρουσιαστής του δελτίου ειδήσεων του τουρκικού FoX TV, Σελτζούκ Τεπελί. Ο Τούρκος παρουσιαστής έγινε έξαλλος στον αέρα με ένα ρεπορτάζ που προβλήθηκε για τους αγρότες και ξέσπασε μπροστά στις κάμερες, ενώ βρισκόταν σε ζωντανή σύνδεση.

Δείτε επίσης: Τρομακτική δήλωση Διακόπουλου για τα Ελληνοτουρκικά: «Αν οι γείτονες έπαιρναν 100 F-35, θα έκαναν το Αιγαίο σουβλάκι!» (video)

Μόλις ολοκληρώθηκε η προβολή του βίντεο, ο Τεπελί σχολίασε με τρεμάμενη φωνή: «Οι μισοί από τους αγρότες της χώρας έχουν παραιτηθεί από τις δουλειές τους». Στην συνέχεια πέταξε το στυλό του που κρατούσε στο τραπέζι και έσπασε την κούπα με το νερό, ζητώντας από τον σκηνοθέτη να περάσουν στο επόμενο θέμα της εκπομπής.

Όπως και να 'χει η τηλεθέαση ανέβηκε απότομα και το βίντεο φυσικά έγινε viral. Τώρα για το μέλλον του ίδιου στο κανάλι, μάλλον κρίνεται αβέβαιο...

 

Viral

Ροή ειδήσεων

Share