Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Προσοχή: Το νέο κόλπο για την υποκλοπή των PIN από τα ΑΤΜ (photos)

Συναγερμός!

12 Μαΐου 2022 14:51
Προσοχή: Το νέο κόλπο για την υποκλοπή των PIN από τα ΑΤΜ (photos)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πολλοί δεν το έχουν προσέξει στις καθημερινές τους συναλλαγές στα ATM. Ωστόσο, μια μικρή τρύπα στην υποδοχή των χρημάτων, στο πλαστικό περίβλημα, κρύβει ένα μυστικό που δείχνει πόσο έχουν προχωρήσει οι απατεώνες.

Οι Αρχές του Λονδίνου ανακάλυψαν μία μικροσκοπική κάμερα, που ήταν κρυμμένη μέσα σε ένα πλαστικό κάλυμμα στην υποδοχή διανομής μετρητών, που θα μπορούσε να καταγράψει το θύμα την ώρα που πληκτρολογεί το pin του.

Παράλληλα, δείτε εδώ πώς θα λειτουργούν πλέον τα ΑΤΜ.

 Προσοχή: Το νέο κόλπο για την υποκλοπή των PIN από τα ΑΤΜ (photos)

Μια φωτογραφία του πίνακα όταν οι αστυνομικοί το ξεκόλλησαν από το μηχάνημα δείχνει το φωτογραφικό εξοπλισμό και το πόσο προσεκτικά τοποθετήθηκε ο μηχανισμός του εσωτερικό του.

Η συσκευή αποκαλύφθηκε σε ένα ATM στο νεκροταφείο του Αγίου Παύλου, στο κεντρικό Λονδίνο τον περασμένο μήνα και είναι μία από τις πολλές παρόμοιες ανακαλύψεις που έγιναν στην περιοχή τις τελευταίες εβδομάδες.

 Προσοχή: Το νέο κόλπο για την υποκλοπή των PIN από τα ΑΤΜ (photos)

Στις 7 Μαρτίου, μια παρόμοια κάμερα βρέθηκε σε ένα άλλο ΑΤΜ στην περιοχή. Αυτή τη φορά, η τρύπα είχε τοποθετηθεί σε ένα κομμάτι πλαστικό πίσω από το πληκτρολόγιο.

Το μοναδικό κόλπο για να βγάλετε λεφτά από το ΑΤΜ χωρίς κάρτα και PIN

Το ΑΤΜ είναι ουσιαστικά... κομμάτι της καθημερινότητάς μας, αλλά και αυτά με τη σειρά τους εκσυγχρονίζονται, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να κάνουμε τις συναλλαγές μας δίχως απαραίτητα να χρησιμοποιήσουμε κάρτα και PIN.

Ήρθε η στιγμή και τα ATMs να προσαρμοστούν σε νέα δεδομένα, να υποστηρίξουν τις σύγχρονες τεχνολογικές τάσεις, αλλά και να ικανοποιήσουν την ανάγκη για ανέπαφες συναλλαγές, που απογειώθηκε μετά την εμφάνιση του Covid-19. Έτσι, ό,τι γνωρίζατε έως σήμερα αλλάζει, καθώς πλέον μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ATM contactless (με ανέπαφη χρήση κάρτας δηλαδή), αλλά και αξιοποιώντας υπηρεσίες, όπως το ψηφιακό πορτοφόλι (Wallet) ή το Apple Pay, που είναι διαθέσιμες σε χρήστες οι οποίοι έχουν ψηφιοποιήσει τις κάρτες τους μέσω κινητού τηλεφώνου για εφαρμογές Android και Apple. Ας δούμε αναλυτικά ποιες είναι πλέον οι δυνατότητές σας και πώς αλλάζει ο τρόπος που πραγματοποιείτε συναλλαγές, ακόμη και χωρίς κάρτα, αν και πάντοτε χρειάζεται προσοχή σε πιθανή κλοπή.

TAGS
 

Viral

Ροή ειδήσεων

Share