Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεαρή φωτογράφος καταγράφει τη ζωή της στο TikTok και γίνεται viral (video)

Την ώρα που οι ρωσικές δυνάμεις εξαπολύουν ανελέητες επιθέσεις σε ουκρανικές πόλεις

10 Μαρτίου 2022 15:49
Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεαρή φωτογράφος καταγράφει τη ζωή της στο TikTok και γίνεται viral (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Νιώθω σαν Εβραίος που κρύβεται από τους φασίστες, αλλά είμαι μια Ουκρανή που κρύβεται από τους Ρώσους σε ένα καταφύγιο» λέει η Βαλέρια Σασενόκ, μια νεαρή φωτογράφος που χρησιμοποιεί το TikTok για να επικοινωνήσει ιστορίες από την καθημερινότητά της, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις εξαπολύουν ανελέητες επιθέσεις σε ουκρανικές πόλεις.

Δραματικό μήνυμα Ζελένσκι: "Δεν γίναμε σκλάβοι - Οι Ρώσοι είναι τέρατα"

Περισσότερες από εξήντα εκατομμύρια προβολές έχουν τα βίντεο της νεαρής, που πριν από τον πόλεμο ήταν φωτογράφος μόδας και έκανε όνειρα. Προσπαθώντας να διατηρήσει... υψηλό φρόνημα, αστειεύεται περιγράφοντας το καταφύγιό της ως «ξενοδοχείο πέντε αστέρων» και τη μητέρα της ως «σεφ με αστέρι Michelin», ενώ φαντάζεται ότι αντί για την εμπόλεμη ζώνη βρίσκεται κάπου στην... κοσμική Ιταλία.

Η φωτογράφος ζει στην πόλη Τσέρνιγκοφ στη Βόρεια Ουκρανία και μοιράζεται στιγμιότυπα από κτίρια που βομβαρδίστηκαν, καθώς και βίντεο με άδεια ράφια σούπερ μάρκετ και μαγείρεμα με κονσέρβες. Η πόλη Τσερνίγκοφ σφυροκοπήθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις με αποτέλεσμα να καταστραφούν δύο σχολεία, αλλά και πολλές κατοικίες.

Μια κοπέλα που πριν από λίγες ημέρες ζούσε μία απόλυτα φυσιολογική καθημερινότητα, σήμερα δεν μπορεί να πιστέψει ότι φυλάγεται από βόμβες με ένα μέλλον που διαγράφεται αβέβαιο! Αντί να νιώσει αδύναμη μέσα στην καταστροφή του πολέμου, η νεαρή κάνει την καταστροφή... τέχνη.

«Δημιουργώ περιεχόμενο στο TikTok γιατί θέλω να το ξέρουν όλοι, δεν είναι πρόβλημα της Ουκρανίας, είναι παγκόσμιο πρόβλημα», είπε στο BBC. «Έχω ένα κανονικό καταφύγιο, είναι σαν ένα μικρό σπίτι υπόγειο, μένω με τους γονείς μου και το σκυλάκι μου», λέει η Βαλέρια.

Η Βαλέρια είναι μόνο μία εκ των Ουκρανών που καταγράφουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωση τα όσα διαδραματίζονται κατά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η οποία έχει περιγραφεί ως ο «πρώτος πόλεμος που έγινε στο TikTok». Ευτυχώς που υπάρχουν τα μέσα κοινωνική δικτύωσης, ώστε κάποια γεγονότα να καταγραφούν δίχως αμφισβήτηση!

 

Viral

Ροή ειδήσεων

Share