Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Εσείς γνωρίζετε για ποιο λόγο οι κυλιόμενες σκάλες έχουν οριζόντιες γραμμές;

Δεν είχαμε ιδέα!

17 Ιανουαρίου 2022 14:58
Εσείς γνωρίζετε για ποιο λόγο οι κυλιόμενες σκάλες έχουν οριζόντιες γραμμές;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Χρησιμοποιείς καθημερινά κυλιόμενες σκάλες, αλλά -βάζουμε στοίχημα ότι- αυτό δεν το είχες φανταστεί. Ωστόσο, αυτό δεν είναι το μοναδικό πράγμα που αγνοούσαμε για θέματα που βιώνουμε στην καθημερινότητά μας, δείτε εδώ για ποιο λόγο η Τρίτη και 13 θεωρείται γρουσούζικη ημέρα.

Είναι από τις πράγματα που ακριβώς επειδή έτσι τα βρήκαμε, έτσι έχουμε συνηθίσει να τα βλέπουμε από τη μέρα που γεννηθήκαμε, δεν έχουμε μπει ποτέ στη διαδικασία του «γιατί».

Αν χρησιμοποιείς κυλιόμενες σκάλες, σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει το ότι κάθε σκαλί έχει μικρές οριζόντιες γραμμές. Ενώ αυτές οι γραμμές προσδίδουν μια αρμονία στο σχεδιασμό τους, ο λόγος που υπάρχουν δεν έχει να κάνει με το design, αλλά με τη λειτουργικότητα αυτού του μέσου.

Εσείς γνωρίζετε για ποιο λόγο οι κυλιόμενες σκάλες έχουν οριζόντιες γραμμές;

Καθώς το κάθε σκαλοπάτι της κυλιόμενης φτάνει στο σημείο που γίνεται φλατ - που συνήθως υπάρχει κάτι που μοιάζει με μαύρο βουρτσάκι- καθαρίζεται από κάθε πιθανό σκουπίδι που μπορεί να έχει πέσει στις σκάλες. Αυτές οι οριζόντιες αυλακώσεις σε συνδυασμό με το βουρτσάκι διασφαλίζουν ότι τα πιο επικίνδυνα υλικά δεν θα γλιστρήσουν μέσα στο μηχανισμό ώστε να κάνουν την κυλιόμενη να κολλήσει ή -ακόμα χειρότερα- να καταρρεύσει.

Επιπλέον, είναι κι ένας τρόπος να αποφευχθεί ο κίνδυνος να γλιστρήσεις πατώντας πάνω στη σκάλα (ειδικά αν έχει χυθεί κάποιο υγρό από κάποιον περαστικό).

Εσείς γνωρίζετε το λόγο που τα δάχτυλα "μουλιάζουν" στο νερό;

Ίσως έχετε ακούσει ότι είναι λόγω του νερού που περνά στο εξωτερικό στρώμα του δέρματος και τα δάχτυλα, το “μουλιάζει” και το κάνει να “φουσώνει” και να δημιουργεί ρυτίδες. Αλλά αποδεικνύεται ότι η εξήγηση αυτή δεν είναι τελικά και τόσο σωστή. Και μιας και μιλάμε για δάχτυλα, δείτε τι μπορεί να αποκαλύπτει το μικρό σας δάχτυλο για την προσωπικότητά σας.

νερό δάχτυλα
Ο πραγματικός λόγος είναι ότι τα αιμοφόρα αγγεία κάτω από το δέρμα συστέλλονται σαν μια ακούσια αντίδραση του νευρικού συστήματος στη βύθιση του δέρματος στο νερό. Αυτό κάνει τα ανώτερα στρώματα του δέρματος να “μαζεύονται” και να ρυτιδιάζουν.

Οι επιστήμονες το συμπέραναν αυτό όταν παρατήρησαν ότι το δέρμα των ατόμων με νευρική βλάβη δεν ζαρώνει μέσα στο νερό. Τόσο απλά!

 

Viral

Ροή ειδήσεων

Share