Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Νεαροί έσωσαν σκύλο από πνιγμό σε ποτάμι. Του πέταξαν ένα σχοινί και το άρπαξε με το ρύγχος του

Ραγίζει καρδιές

12 Ιανουαρίου 2022 10:53
Νεαροί έσωσαν σκύλο από πνιγμό σε ποτάμι. Του πέταξαν ένα σχοινί και το άρπαξε με το ρύγχος του
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όταν τα ζωντανά όντα κινδυνεύουν να πεθάνουν, υπάρχει ένα ένστικτο επιβίωσης που είναι ικανό να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο. Γι’ αυτό πολλές φορές μπορούμε να δούμε σκηνές στις οποίες τα ζώα παλεύουν για τη ζωή τους, αν και μερικές φορές φαίνεται ότι δεν έχουν διαφυγή.

Στην περίπτωση των σκύλων, αυτό το ένστικτο είναι πολύ δυνατό, αφού είναι ικανά να επιβιώσουν κάθε δύσκολη στιγμή. Και είναι γνωστό για τα εγκαταλελειμμένα σκυλιά που καταφέρνουν να ξεπεράσουν καταστάσεις που θα μπορούσαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους, όπως ακραία κλίματα , υποσιτισμός και αφυδάτωση .

Αλλά ένας κίνδυνος που μερικές φορές πρέπει επίσης να αντιμετωπίσουμε είναι όταν σκύλοι πέσουν κατά λάθος στο νερό, είτε σε πισίνες, στον ωκεανό ή σε καταρρακτώδεις ποταμούς.

Αν και ενστικτωδώς ξέρουν να κολυμπούν, με τη γνωστή τους «σκυλική κολύμβηση», όταν ένα άτομο ή ένα ζώο πιαστεί σε ισχυρά ρεύματα νερού είναι δύσκολο για αυτούς να βγουν ζωντανοί ή, τουλάχιστον, χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς. .

Αυτό συνέβη στην Ταϊλάνδη, όπου κυκλοφόρησε βίντεο ενός κουταβιού που κατάφερε να βγει ζωντανό από ένα ποτάμι αφού άρπαξε ένα σχοινί με το ρύγχος του που κάποιοι νεαροί του πέταξαν για να το σώσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες , δύο περαστικοί παρατήρησαν ότι ένας αδέσποτος σκύλος προσπαθούσε να φτάσει στην όχθη ενός ποταμού αλλά δεν τα κατάφερε γιατί το ρεύμα ήταν πολύ βίαιο.

Πρόκειται για τον Nattapat Chadakorn με έναν φίλο του που κατέβηκε από το αυτοκίνητό τους για να πάνε στην ακτή. Αμέσως έπιασαν ένα σκοινί το οποίο πέταξαν στο νερό με την ελπίδα να το πάρει ο σκύλος.

Το κυνηγόσκυλο προσπάθησε απεγνωσμένα να το πιάσει με το ρύγχος του, αλλά απέτυχε αρκετές φορές . Μετά από ένα λεπτό πολλών προσπαθειών, το σκυλάκι μπόρεσε να πιάσει το σχοινί και οι νεαροί το σήκωσαν με δύναμη.

Όταν τον έβγαλαν από το νερό, το σκυλάκι ξάπλωσε ανάσκελα σε ένδειξη ευγνωμοσύνης και οι νέοι του έκαναν χάδια. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα απομακρύνθηκε ήρεμα, γνωρίζοντας ότι αυτοί οι δύο ήρωες του είχαν σώσει τη ζωή.

 

Viral

Ροή ειδήσεων

Share