Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σπαρακτικό: Σκύλος κλαίει χωρίς να μπορεί να καταλάβει γιατί τον εγκατέλειψε η οικογένειά του (photos-video)

Σκηνή που έχει προκαλέσει συγκίνηση σε όλο τον κόσμο

10 Δεκεμβρίου 2021 13:38
Σπαρακτικό: Σκύλος κλαίει χωρίς να μπορεί να καταλάβει γιατί τον εγκατέλειψε η οικογένειά του (photos-video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα ανεξέλεγκτα δάκρυα ενός συντετριμμένου σκύλου ράτσας pitbull που εγκαταλείφθηκε από την οικογένειά του σε ένα καταφύγιο είναι ένα από τα πιο θλιβερά πράγματα που μπορείτε να δείτε.

Φρίκη στη Βρετανία: Σκότωσε το σκύλο του γείτονα με δηλητηριασμένο κρέας

Η εγκατάλειψη ενός κατοικίδιου φαίνεται να είναι μια συνηθισμένη πρακτική σε ορισμένες οικογένειες που δεν ενδιαφέρονται για τις συνέπειες μιας τέτοιας χειρονομίας. Μια πράξη σκληρότητας εναντίον ενός πλάσματος που φροντίζει όλα τα μέλη αυτής της οικογένειας για χρόνια.

σκυλοσ-κλαμα

Τα σκυλιά είναι, χωρίς αμφιβολία, τα πιο πιστά ζώα και τα ανθρώπινα όντα έχουν πολλά να μάθουν από αυτά. Ελπίζουμε λοιπόν ότι η ιστορία του Blue King θα βοηθήσει στην ευαισθητοποίηση.

Αυτός ο μικρός φίλος πέρασε ένα πικρό επεισόδιο στη ζωή του.

Αυτός ο Pitbull ζούσε με την οικογένειά του στην Καλιφόρνια (ΗΠΑ), αλλά μια μετακόμιση σε άλλη πόλη έκανε αυτούς τους ανθρώπους να κάνουν ό,τι μπορούσαν για να απαλλαγούν από το φτωχό ζώο.

σκυλοσ-κλαμα

Ωστόσο, για να μην τον αφήσουν στους δρόμους, οι ιδιοκτήτες αποφάσισαν να τον μεταφέρουν σε ένα τοπικό καταφύγιο, όπου τον άφησαν με την ελπίδα ότι κάποιος άλλος θα φρόντιζε το φτωχό σκυλί.

Αυτό που φαινόταν τρομακτικό έργο για τον σκύλο ήταν πηγή μεγάλης θλίψης για τον σκύλο.

Η οικογένεια έφυγε ήσυχη γιατί τον είχε φροντίσει, αλλά αυτό δεν συνέβαινε με τον Blue King, ο οποίος δεν μπορούσε να καταλάβει πώς οι γονείς του τον είχαν αφήσει σε εκείνο το μέρος γεμάτο αγνώστους και δεν είχαν επιστρέψει.

σκυλοσ-κλαμα

Ο σκύλος δεν κατάλαβε γιατί τον είχαν εγκαταλείψει.

Όπως τα περισσότερα τετράποδα που βιώνουν αυτή την εμπειρία, έτσι και αυτός ο Pitbull έδειξε τη λύπη και τα βάσανά του από την αρχή, αλλά συνέβη κάτι που άφησε άφωνους τους φροντιστές του: ο Blue King ήταν τόσο συντετριμμένος που δεν μπορούσε να σταματήσει να κλαίει.

Αν και πολλά σκυλιά υποφέρουν σε όλη τους τη ζωή, σπάνια κλαίνε για να δείξουν τη θλίψη τους. Συντετριμμένοι από την κατάσταση, οι εθελοντές στο καταφύγιο «Saving Carson Shelter Dogs» αποφάσισαν να παρέμβουν.

σκυλοσ-κλαμα

Το μέρος όπου εγκαταλείφθηκε ο Blue King είναι ένα καταφύγιο υψηλού κινδύνου όπου κάνουν ευθανασία σε ζώα για να ελέγξουν τον συνωστισμό, οπότε φοβήθηκαν ότι ο θάνατος θα ήταν η μόνη λύση για τον Blue αν δεν έβρισκε σύντομα οικογένεια.

Έτσι οι εθελοντές δημοσίευσαν ένα βίντεο με τον Blue για να του βρουν ένα σπίτι.

Μετά από αυτό, η Jennifer McKay έμαθε για την υπόθεση και πήγε στο καταφύγιο για να συναντήσει το τετράποδο, αν και στην αρχή η αλληλεπίδραση μαζί του αποδείχτηκε πολύ δύσκολη.

σκυλοσ-κλαμα

«Ήταν πολύ λυπημένη και καταθλιπτική. Δεν μπορούσε καν να με κοιτάξει. Είχα οπτική επαφή με όλα τα άλλα σκυλιά και κουνούσαν την ουρά τους, αλλά δεν μπορούσε να σηκωθεί. Δεν μπορούσε να με κοιτάξει. Ήμουν πολύ λυπημένος», θυμήθηκε η Τζένιφερ.

Η γυναίκα τον ερωτεύτηκε αμέσως και θέλησε να τον πάρει σπίτι, αλλά πρώτα η Μπλου έπρεπε να περάσει ένα τεστ ιδιοσυγκρασίας.

σκυλοσ-κλαμα

Για μια εβδομάδα, κατά τη διάρκεια του τεστ, η Τζένιφερ επισκεπτόταν τον σκύλο για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του, αλλά φαινόταν ότι η Μπλου δεν ήθελε τίποτα περισσότερο από το να δει την παλιά της οικογένεια.

«Έβλεπες ότι κάθε φορά που περνούσε κάποιος, συμπεριφερόταν σαν να έψαχνε τα πρώην μέλη της οικογένειας του. Ήταν σαν να ήξερε ότι τον είχαν αφήσει εκεί», είπε η Τζένιφερ.

Όταν η Jennifer πήρε τελικά την άδεια να πάρει τον Blue King στο σπίτι, εξεπλάγη από τη ριζική αλλαγή που εμφανίστηκε στο τετράποδο.

Μόλις της άνοιξαν το κλουβί, πήγε στη γυναίκα που είχε αποφασίσει να γίνει θετή μητέρα της, δείχνοντας την ευγνωμοσύνη της.

σκυλοσ-κλαμα

Ήταν μια νέα αρχή και η Μπλου φαινόταν να το καταλαβαίνει πολύ καλά.

Εκείνη τη στιγμή, το κουτάβι υπέστη μια ριζική αλλαγή και όλη του η θλίψη μετατράπηκε σε πολλή αγάπη και ενέργεια, γιατί η Μπλου αποδείχθηκε εξαιρετικά παιχνιδιάρικο σκυλί.

Περίμενα ένα χαλαρό και ήρεμο σκυλί, αλλά μόλις άνοιξαν οι πόρτες του κυνοκομείου, ενθουσιάστηκα πολύ. Στο δρόμο για το σπίτι παρατήρησα ότι του αρέσει να ταξιδεύει με αυτοκίνητο. Ήθελα να την αφήσω να βγάλει το κεφάλι της έξω από το παράθυρο», είπε η Τζένιφερ γελώντας.

σκυλοσ-κλαμα

Ευτυχώς, η Μπλου δεν χρειάστηκε να περάσει πολύ χρόνο στο καταφύγιο. Όμως ακόμα κι έτσι, είχε κάθε λόγο να δείξει ότι η καρδιά της ήταν ραγισμένη από την εγκατάλειψη της οικογένειάς του.

Η ιστορία της Blue είχε αίσιο τέλος, και παρόλο που συνέβη πριν από μερικά χρόνια, τα δάκρυα και τα βάσανά του περιγράφουν πολύ καλά τις εμπειρίες άλλων τετράποδων που περνούν αυτήν τη στιγμή μια παρόμοια κατάσταση.

Τα ζώα δεν είναι αντικείμενα που μπορούμε να τα πετάμε όταν δεν μας αρέσουν ή όταν κάτι δεν μας ταιριάζει. Μοιραστείτε αυτήν τη συγκινητική ιστορία, ώστε οι άνθρωποι να καταλάβουν μια για πάντα τι σημαίνει να καταστρέφεις την καρδιά ενός σκύλου.

Το απίστευτα συγκινητικό βίντεο με το περίλυπο σκυλάκι:

Πηγή: pet-sitting.gr

 

Viral

Ροή ειδήσεων

Share