Κυριακή, 01 Οκτωβρίου 2023

Απίστευτο περιστατικό στη Νότια Αφρική: Τουρίστας έπαθε νέκρωση όρχεως από δάγκωμα κόμπρας στην τουαλέτα

Του βγήκε ξινό το σαφάρι

6 Νοεμβρίου 2021 14:37
Απίστευτο περιστατικό στη Νότια Αφρική: Τουρίστας έπαθε νέκρωση όρχεως από δάγκωμα κόμπρας στην τουαλέτα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το πρώτο περιστατικό νέκρωσης όρχεως από δάγκωμα κόμπρας παρουσίασαν δύο γιατροί από την Ολλανδία σε επίσημη έκθεση, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Science Direct. Πρόκειται για άνδρα ο οποίος χρειάστηκε χειρουργική επέμβαση για να αποκαταστήσει το πέος του, αφού τον δάγκωσε κόμπρα ενώ βρισκόταν στην τουαλέτα κατά τη διάρκεια ενός σαφάρι που έκανε στη Νότια Αφρική.

Σύμφωνα με τη Dailymail, ο 47χρονος Ολλανδός πήγε να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα ενώ επισκεπτόταν ένα φυσικό καταφύγιο της χώρας. Τότε μια εξαιρετικά δηλητηριώδης κόμπρα που ήταν κρυμμένη μέσα στην λεκάνη δάγκωσε τον άντρα στα γεννητικά όργανα.

Αθήνα: Εξελίξεις για τον 30χρονο που δαγκώθηκε από κόμπρα

Ο άνδρας χρειάστηκε να περιμένει τρεις ώρες για την επείγουσα μεταφορά του με ελικόπτερο στο πλησιέστερο νοσοκομείο, το οποίο βρισκόταν σχεδόν 350 χιλιόμετρα (220 μίλια) μακριά. Τότε αισθάνθηκε ένα έντονο κάψιμο στα γεννητικά του όργανα, τα οποία άρχισαν να πρήζονται και να γίνονται...μωβ. Πρόκειται για συμπτώματα νέκρωσης του οσχέου ή αλλιώς της «σαρκωφαγικής ασθένειας».

Η συγκεκριμένη ασθένεια, η οποία συνήθως αναφέρεται ως «ασθένεια που τρώει τη σάρκα» είναι δυνητικά θανατηφόρα και προκαλείται από βακτήρια που μολύνουν τον ιστό κάτω από το δέρμα. Οι τοξίνες των συγκεκριμένων βακτηρίων μολύνουν τον ιστό κάτω από το δέρμα.

Αποκαταστάθηκε η λειτουργία των γεννητικών του οργάνων

Συνολικά νοσηλεύτηκε για 9 ημέρες και τελικά οι γιατροί του αφαίρεσαν ιστό από την περιοχή των γεννητικών οργάνων. Ο ασθενής υποβλήθηκε στην ίδια διαδικασία ακόμα μία φορά σε άλλο νοσοκομείο, αυτή τη φορά στην Ολλανδία.

Στο διάστημα που ακολούθησε οι γιατροί άρχισαν την ανοικοδόμηση του γεννητικού οργάνου του χρησιμοποιώντας ένα μόσχευμα που πήραν από τη βουβωνική χώρα του και με το οποίο αντικατέστησαν το νεκρό ιστό από το δάγκωμα του φιδιού. Ένα χρόνο μετά το περιστατικό ο άνδρας φέρεται να είχε ανακτήσει τόσο την πλήρη λειτουργία όσο και την αίσθηση του πέους του.

Οι δύο γιατροί, από την Ολλανδία προτρέπουν όσους επισκέπτονται περιοχές με πολλά φίδια, όταν πηγαίνουν στην τουαλέτα, να πατούν πάντα το καζανάκι πριν καθίσουν.

 

Viral

Ροή ειδήσεων

Share