Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Πόση είναι η οικονομική αξία ενός Χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου

Η κατάκτηση ενός ολυμπιακού μεταλλίου και δη του χρυσούείναι αυτό λέμε...αξία ανεκτίμητη ή όχι

30 Ιουλίου 2021 09:51
Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Πόση είναι η οικονομική αξία ενός Χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Η κατάκτηση ενός ολυμπιακού μεταλλίου, και δη του χρυσού, είναι αυτό λέμε... αξία ανεκτίμητη. Ωστόσο, πέραν από την αθλητική διάσταση του θέματος, υπάρχει και η οικονομική, καθώς το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο αποτελείται από χρυσό (σε μικρή ποσότητα) και ασήμι (κατά συντριπτική πλειοψηφία).

Πόση, λοιπόν, είναι η οικονομική του αξία;

Σύμφωνα με τον ειδικό αναλυτή του CNBC, Robert Hum η αξία του χρυσού ολυμπιακού μεταλλίου δεν ξεπερνά τα 820 δολάρια. Συγκεκριμένα, ένα ολυμπιακό μετάλλιο έχει 6 γραμμάρια χρυσού, αξίας 353 δολαρίων, και 550 γραμμάρια ασημιού, αξίας 466 δολαρίων.

Με την πρόσφατη ισοτιμία, των 1,1873 δολαρίων ανά ευρώ, αυτό μας βγάζει περίπου 690 ευρώ. Δηλαδή, η αξία ενός χρυσού ολυμπιακού μεταλλίου είναι ελάχιστα μεγαλύτερη από τον νέο κατώτατο μισθό, των 663 ευρώ.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Δεν τα κατάφερε η Άννα Κοράκάκη - Εκτός μεταλλίων στη σκοποβολή με πιστόλι 25μ.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Η Άννα Κορακάκη δεν κατάφερε να υπερασπισθεί το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε το 2016 στα 25μ. σπορ πιστόλι, καθώς στον τελικό έμεινε εκτός βάθρου, καταλαμβάνοντας την 6η θέση. Απ΄την άλλη ο Στέφανος Ντούσκος χάρισε το πρώτο μετάλλιο στην Ελληνική αποστολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην ιαπωνική πρωτεύουσα, αφού τερμάτισε πρώτος στον τελικό του μονοθέσιου σκιφ ανδρών.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνίδα, δις Ολυμπιονίκης, είχε τερματίσει στην ίδια θέση και στα 10μ. αεροβόλο πιστόλι γυναικών των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Η κορυφαία Ελληνίδα σκοπεύτρια πήρε 18 βαθμούς στον τελικό του αγωνίσματός της, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να διεκδικήσει ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο, όπως έκανε στους Αγώνες του Ρίο. Όπως και στα 10 μέτρα με αεροβόλο πιστόλι, η Κορακάκη ξεκίνησε αγχωμένα τον αγώνα της και στη συνέχεια ανέβασε την απόδοσή της, με την τρίτη σειρά βολών να την φέρνει μέχρι την 4η θέση.

Ακολούθησε όμως μία κακή σειρά βολών, με αποτέλεσμα να μείνει στην 6η θέση του αγωνίσματος, όπως και τον προηγούμενο αγώνα της στο Τόκιο. H δις Ολυμπιονίκης της Ελλάδας πάντως, απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι αποτελεί μία από τις κορυφαίες αθλήτριες της Ελλάδας.

Για την ιστορία, την πρώτη θέση πήρε η Βιταλίνα Μπατσαράσκινα από τη Ρωσία, με νέο ολυμπιακό ρεκόρ, ενώ η Κιμ από την Ιαπωνία κατέλαβε το ασημένιο μετάλλιο και η Σιάο από την Κίνα το χάλκινο.

 

Viral

Ροή ειδήσεων

Share