Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Αυτή είναι η πρώτη φωτογραφία που δημοσιεύτηκε ποτέ στο ίντερνετ

Το γνωρίζατε;

26 Ιουλίου 2021 09:17
Αυτή είναι η πρώτη φωτογραφία που δημοσιεύτηκε ποτέ στο ίντερνετ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με μια απλή αναζήτηση στη μηχανή αναζήτησης της Google μπορεί κανείς να βρει εκατοντάδες αλλά και χιλιάδες φωτογραφίες μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Αυτό, φυσικά, δεν ίσχυε πάντα. Κάποτε οι φωτογραφίες που κυκλοφορούσαν στο web ήταν ακόμη και μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Όπως συνέβη στην αρχή του ίντερνετ. Ποια ήταν, όμως, η πρώτη φωτογραφία που ανέβηκε ποτέ; Ό,τι κι αν έχεις στο μυαλό σου, μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικό από την πραγματικότητα.

Η αλήθεια είναι πως η πρώτη φωτογραφία που δημοσιεύτηκε ποτέ στον ιστό είναι τέσσερις κοπέλες που ποζάρουν όλο νάζι στο φακό. Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα ότι πρόκειται για μια φωτογραφία που έχει υποστεί αρκετή επεξεργασία.

Πρόκειται για μια φωτογραφία η οποία ανήκει στο μουσικό συγκρότημα «Les Horrible Cernettes». Η φωτογραφία έχει βγει το 1992 από τον Σιλβάρο ντε Γκενάρο, ο οποίος εργαζόταν μάλιστα εργαζόταν στο CERN. Ο ίδιος δούλευε μαζί με τον Τιμ Μπέρνερς-Λι, έναν από τους δημιουργούς του παγκόσμιου ιστού.

πρώτη φωτογραφία ίντερνετ

Τι σημαίνει το Error 404 που βλέπουμε σε σελίδες στο ίντερνετ; Πώς πήρε το χαρακτηριστικό του νούμερο;

Είναι ένα από τα πιο εκνευριστικά πράγματα στη διαδικτυακή μας ζωή, αυτό που χαλάει τη ζαχαρένια του σερφαρίσματος στο ίντερνετ. Ο ήχος της πληκτρολόγησης αποκαλύπτει τους κωδικούς σας!

Πας να μπεις σε μια ιστοσελίδα, αυτή δεν φορτώνει και εμφανίζεται ξαφνικά η ειδοποίηση ότι η σελίδα δεν βρέθηκε. «Εrror 404» γράφει (Λάθος 404) ή «404 Not Found» (404 Δεν Βρέθηκε) και ξέρεις καλά τι σημαίνει αυτό για την περιήγησή σου. Τι σημαίνει όμως γενικότερα;

Το 404 είναι ένα τυποποιημένο πρότυπο του κώδικα HTTP που στέλνεται από έναν σέρβερ στο πρόγραμμα περιήγησης απ’ όπου έφυγε το αίτημα HTTP. Ο browser εμφανίζει το μήνυμα για να δείξει ότι η επικοινωνία με τον σέρβερ έγινε μεν κανονικά, αλλά το αίτημα δεν διεκπεραιώθηκε. Αφορά σε σελίδες, sites και link που δεν οδηγούν πουθενά (γνωστά ως «dead links» ή «broken links») δηλαδή.

undefined

Πώς αναλύεται όμως το 404; Το πρώτο «4» μας ενημερώνει ότι το λάθος είναι του πελάτη, της ιστοσελίδας δηλαδή (όχι του σέρβερ). Ο σέρβερ μας λέει ότι κάναμε κάτι λάθος, πληκτρολογήσαμε λάθος τη διεύθυνση ή ζητήσαμε μια σελίδα που δεν είναι διαθέσιμη ή μια ιστοσελίδα που δεν δουλεύει. Τα Error της σειράς 500 υποδεικνύουν αντιθέτως ότι το σφάλμα είναι του σέρβερ.

Το μεσαίο «0» αναφέρεται σε γενικά συντακτικά λάθη. Μπορεί να σηματοδοτεί δηλαδή λάθος πληκτρολόγηση της διεύθυνσης. Όσο για το τελευταίο «4», μας πληροφορεί για το είδος του προβλήματος (Bad Request, Unauthorized).

Όσο για το πώς καθιερώθηκε το 404, ο δημοφιλής αστικός μύθος θέλει να ήταν αυτός ο αριθμός της αίθουσας στο CERN της Ελβετίας, εκεί που γεννήθηκε ο Παγκόσμιος Ιστός δηλαδή. Αν και κάτι τέτοιο δεν έχει επαληθευτεί ποτέ…

 

Viral

Ροή ειδήσεων

Share