Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

«Έχω καρκίνο, πολεμάω και φοράω περούκα, δεν πρέπει να ντρεπόμαστε»

Ιταλίδα παρουσιάστρια συγκλονίζει με τη μαρτυρία της

25 Ιουνίου 2021 09:03
«Έχω καρκίνο, πολεμάω και φοράω περούκα, δεν πρέπει να ντρεπόμαστε»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε μια προσωπική, συγκλονιστική μαρτυρία προέβη Ιταλίδα τηλεοπτική παρουσιάστρια του καναλιού Italia Uno, του ομίλου Μπερλουσκόνι. Η Νάντια Τόφφα, 38 ετών. Πρόκειται για μια από τις κύριες παρουσιάστριες της εκπομπής δημοσιογραφικής έρευνας και σάτιρας Le Iene, (Οι Ύαινες). Επίσης, δες πώς έμαθε ότι είχε καρκίνο η Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Στις 2 του περασμένου Δεκεμβρίου, ενώ βρισκόταν για επαγγελματικές υποχρεώσεις στην Τεργέστη, έχασε τις αισθήσεις της μέσα στο ξενοδοχείο στο οποίο διέμενε και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Έπειτα από 2 μήνες ξεκούρασης, κατά την επιστροφή της στην εκπομπή, χθες βράδυ, θέλησε να αποκαλύψει, σε απευθείας μετάδοση:

«Μου διαγνώσθηκε καρκίνος. Τους δυο μήνες που μας πέρασαν υποβλήθηκα σε θεραπεία, έκανα χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία μετά από επέμβαση. Μου αφαίρεσαν το 100% του καρκίνου αυτού, αλλά έκανα τις προληπτικές θεραπείες, διότι θα μπορούσε να έχει μείνει κάποιο κύτταρο της ασθένειας».

Συγκινημένη, η Νάντια Τόφφα συμπλήρωσε: «Θέλησα να κάνω γνωστή την εμπειρία μου αυτή, διότι δεν υπάρχει τίποτα για το οποίο πρέπει κανείς να ντρέπεται, ούτε και η περούκα αυτή που φοράω».

Η Ιταλίδα παρουσιάστρια απευθύνθηκε στους τηλεθεατές της, λέγοντάς τους : «Σας ζητώ να συνεχίσετε να φέρεσθε απόλυτα κανονικά. Να συνεχίσετε να μου κάνετε αστεία όπως πρώτα, όταν θα με συναντάτε στον δρόμο να μου λέτε τα ίδια πράγματα, όπως πριν. Μην μας φέρεστε σαν να είμαστε άρρωστοι, διότι είμαστε πολεμιστές. Όποιος δίνει μάχη κατά του καρκίνου, είναι ο δυναμικότερος και πιο εντάξει άνθρωπος που υπάρχει».

Το μήνυμα της προβάλλεται από όλα τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης και προκάλεσε την εγκάρδια αντίδραση χιλιάδων χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Προσοχή: Ποια 5 καθημερινά αντικείμενα είναι επικίνδυνα για την υγεία - Προκαλούν καρκίνο και…

Εκτός από ορισμένες τροφές, οι οποίες, κάτω από ορισμένες συνθήκες μπορούν να αποτελέσουν απειλή για την υγεία μας, ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είμαστε με διάφορα καθημερινά αντικείμενα. Ποια αντικείμενα είναι αυτά που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα για την υγεία μας;

Σκεύη της κουζίνας και τα δοχεία αποθήκευσης ή τα πλαστικά μπουκάλια. Αν και τα χρησιμοποιούμε καθημερινά δεν αγνούμε τους κινδύνους που μπορεί να κρύβουν για την υγεία. Επίσης, με αυτές τις 10 τροφές που υπερκαταναλώνουμε καθημερινά τρέφονται τα καρκινικά κύτταρα.

Σύμφωνα με το Reader’s Digest, τα αντικείμενα αυτά που χρησιμοποιούμε καθημερινά και μπορεί κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες να γίνουν ιδιαίτερα επικίνδυνα για την υγεία μας είναι τα εξής:

Φθαρμένα αντικολλητικά τηγάνια όταν υπερθερμανθούν

Κάποια αντικολλητικά τηγάνια που περιέχουν (PFC) όταν υπερθερμανθούν εκπέμπουν μια καρκινογόνο ουσία (TFE). Το πρόβλημα παρουσιάζεται όταν τα σκεύη αυτά φθαρούν και για αυτό και τότε πρέπει να αντικαθίστανται.

Ορισμένες συσκευασίες τροφίμων fast food

Κάποιες από τις συσκευασίες όπου συνήθως τοποθετείται fast food περιέχουν πολυστερίνη, η οποία σε παλαιότερες μελέτης έχει συνδεθεί με την εμφάνιση καρκίνου.

Παλιά και φθαρμένα μαγειρικά σκεύη

Ορισμένα μαγειρικά σκεύη περιέχουν υψηλά ποσοστά αλουμινίου που έχει συνδεθεί με την πρόωρη εμφάνιση Αλτσχάιμερ. Για το λόγο αυτό όταν φθείρονται πρέπει να αντικαθίστανται.

Αθλητικά μπουκάλια νερού

Κάποια από τα μπουκάλια αυτά περιέχουν πολυκαρβονικά,που κρύβουν την επικίνδυνη για την υγεία δισφαινόλη, την οποία έρευνες έχουν συνδέσει με την εμφάνιση καρκίνου του προστάτη.

Πλαστικά μπουκάλια όταν επαναχρησιμοποιούνται

Πολλοί συνηθίζουν να μην πετούν τα μπουκάλια νερού που αγοράζουν όταν τελειώνει το περιεχόμενό τους, καθώς τα επανεγεμίζουν με νερό βρύσης και τα τοποθετούν στο ψυγείο για να έχουν… παγωμένο νερό. Ωστόσο, αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει καθώς κάποια από αυτά περιέχουν τερεφθαλικό πολυαιθυλένιο και πρέπει να χρησιμοποιύνται μία και μόνο φορά.

Χοληστερίνη τέλος! 5+1 φυσικοί τρόποι για να τη ρίξετε χωρίς χάπι

Χοληστερίνη τέλος! 5+1 φυσικοί τρόποι για να τη ρίξετε χωρίς χάπι αλλά και 10 τροφές που καθαρίζουν τις αρτηρίες. Η διαχείριση της χοληστερόλης είναι μια δια βίου διαδικασία. Ακολουθήστε τις συστάσεις του γιατρού σας σχετικά με τη διατροφή, την άσκηση και φαρμακευτική αγωγή. Αν συνεργάζεστε μαζί με το γιατρός σας μπορεί να μειώσετε τα επίπεδα της χοληστερόλης σας και να κρατήσετε την καρδιά σας γερή. Ενώ, δείτε ποιες είναι αυτές οι τροφές που ανεβάζουν την "κακή" χοληστερόλη.

Χοληστερίνη: 5+1 φυσικοί τρόποι για να τη ρίξετε χωρίς χάπι

Χάστε βάρος

Η απώλεια βάρους είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσει στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων. Τα επιπλέον κιλά αυξάνουν την υψηλή χοληστερόλη, την υψηλή αρτηριακή πίεση και τον διαβήτη τύπου 2. Η απώλεια βάρους – ιδιαίτερα το λίπος της κοιλιάς – βοηθά στην αύξηση της HDL “καλής» χοληστερόλης και μειώνουν την LDL “κακή» χοληστερόλη.

Καταπολεμήστε το άγχος

Το χρόνιο στρες μπορεί να αυξήσει άμεσα τα επίπεδα της χοληστερόλης. Προσπαθήστε να μειώσετε τα επίπεδα του άγχους σας με ασκήσεις χαλάρωσης, διαλογισμού. Δώστε έμφαση στην αναπνοή σας, και πάρτε βαθιές, αναπνοές.

Ελέγξτε τις ετικέτες

Μια προσεκτική ματιά στις ετικέτες τροφίμων είναι το κλειδί για να έχετε χαμηλή χοληστερόλη.

Έξι τρόποι για να ρίξετε την χοληστερίνη

Τι να κάνετε όταν τρώτε έξω

Αν τρώτε υγιεινά τρόφιμα στο σπίτι μπορείτε να κρατήσετε τη χοληστερόλη υπό έλεγχο. Όμως αν βγαίνετε για φαγητό συνέχεια έξω τότε μπορεί να φορτωθείτε με κορεσμένο λίπος, θερμίδες, και νάτριο.

Ασκηθείτε

Η τακτική άσκηση είναι πολύτιμος σύμμαχος γαι να έχετε μειωμένη χοληστερίνη. Εκτός του ότι χάνετε τα παραπανίσια κιλά η άσκηση βοηθά στην παραγωγή της καλής χοληστερίνης.

Χοληστερίνη: Οι top10 τροφές που καθαρίζουν τις αρτηρίες

Χοληστερίνη: Η υψηλή χοληστερόλη (LDL), η οποία είναι γνωστή και ως “κακή χοληστερόλη”, είναι μία από τις πιο βασικές αιτίες της αθηροσκλήρωσης, δηλαδή της συσσώρευσης σκληρής πλάκας στις αρτηρίες σας, η οποία οδηγεί σε στένωσή τους, εμποδίζει την ομαλή ροή του αίματος και καταλήγει συνήθως σε έμφραγμα του μυοκαρδίου ή άλλη σοβαρή καρδιακή νόσο ή εγκεφαλικό επεισόδιο.

Το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει δέκα τροφές που είναι οι καλύτερες για να καθαρίσουν οι αρτηρίες σας. Παράλληλα δείτε και 8 τροφές που απαγορεύεται... δια ροπάλου να φάτε ωμές

Δείτε τι περιέχει η διατροφή ενάντια στην χοληστερίνη:

Δημητριακά ολικής αλέσεως

Η American Heart Association συνιστά την κατανάλωση τουλάχιστον έξι μερίδων δημητριακών ολικής αλέσεως την ημέρα.

Το πλιγούρι βρώμης, το πίτουρο βρώμης, το κριθάρι και το πίτουρο ρυζιού είναι δημητριακά ολικής αλέσεως που περιέχουν μεγάλες ποσότητες διαλυτών φυτικών ινών, οι οποίες δεσμέυουν την περιττή χοληστερόλη στον οργανισμό σας και του επιτρέπει να την αποβάλλει από το σώμα σας.

Τα δημητριακά ολικής αλέσεως θα σας δώσουν επίσης μαγνήσιο, το οποίο διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, διατηρώντας την πίεση του αίματος σας σε υγιή επίπεδα.

Φρούτα

Βάλτε μερικά φρούτα στην διατροφή σας, επειδή επίσης περιέχουν διαλυτές φυτικές ίνες. Προσθέστε 4-5 μερίδες ημερησίως από μήλα, αχλάδια, μπανάνες, δαμάσκηνα ή πορτοκάλια στην διατροφή σας για να μειώσετε ακόμα περισσότερο την LDL χοληστερόλη στο αίμα σας. Αυτά τα φρούτα παρέχουν επίσης αρκετό κάλιο, το οποίο μπορεί να μειώσει τις επιπτώσεις του διαιτητικού νατρίου στην αρτηριακή πίεση.

Λαχανικά

Τα λαχανικά περιέχουν ενώσεις που ονομάζεται φυτικές στερόλες, οι οποίες λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο με τις διαλυτές φυτικές ίνες. Επιλέξτε 3-5 ημερήσιες μερίδες στην καθημερινή σας διατροφή από έντονα χρωματισμένα λαχανικά (γλυκοπατάτες, μπρόκολο, καρότα κλπ).

Τα λαχανικά περιέχουν κάλιο, αντισταθμίζει την αρνητική δράση του αλατιού στην υπέρταση. Επίσης, τα σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως το σπανάκι και το κατσαρό λάχανο, παρέχουν μαγνήσιο, το οποίο είναι σημαντικό για τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.

Λαχανικά

Όσπρια

Σημαντικές ποσότητες διαλυτών ινών θα βρείτε επίσης στα όσπρια. Προσπαθήστε να συμπεριλάβετε 3-4 μερίδες όσπρια την εβδομάδα. Συμπεριλάβετε φακές, φασόλια και ρεβίθια στη διατροφή σας για να μειώσετε την LDL χοληστερόλη.

Ψάρια

Τα λιπαρά ψάρια περιέχουν Ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής στις αρτηρίες σας. Η φλεγμονή είναι ένας από τους βασικούς αιτιολογικούς παράγοντες σχηματισμού πλάκας στις αρτηρίες σας. Προγραμματίστε τουλάχιστον 2 μερίδες από λιπαρά ψάρια (σολομός, ιππόγλωσσα, σκουμπρί, τόνος, πέστροφα κλπ) στην εβδομαδιαία διατροφή σας.

Άπαχο κρέας

Χρειάζεστε 85-170 γραμμάρια πρωτεΐνης κάθε μέρα. Αποφύγετε το τηγάνισμα του κρέατος ή το υπερβολικό “καψάλισμά” του στα κάρβουνα. Περιορίστε όσο μπορείτε την κατανάλωση κόκκινου κρέατος, επειδή είναι πλούσιο σε κορεσμένα λιπαρά, τα οποία συμβάλλουν στον σχηματισμό πλάκας στις αρτηρίες σας.

Χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά (ή και και χωρίς λιπαρά) γαλακτοκομικά προϊόντα

Επιλέξτε τέτοιου τύπου γαλακτοκομικά προϊόντα επειδή περιέχουν ελάχιστα κορεσμένα λίπη. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα παρέχουν επίσης ασβέστιο, το οποίο βοηθά στη ρύθμιση της πίεσης του αίματος και συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του μυικού συστήματος. Δεν χρειάζεστε πάνω από 2-3 μερίδες γαλακτοκομικών προϊόντων την ημέρα.

Ξηροί καρποί

Οι ξηροί καρποί περιέχουν Ω-3 και Ω-6 λιπαρά οξέα, τα οποία βοηθούν στον καθαρισμό των αρτηριών, ενώ περιέχουν και αρκετό μαγνήσιο. Χρειάζεστε μόνο μια χούφτα την ημέρα, επειδή οι ξηροί καρποί είναι ταυτόχρονα πολύ πλούσια σε θερμίδες.

Ξηροί καρποί

Έλαια

Τα καλά έλαια περιέχουν επίσης Ω-3 και Ω-6 λιπαρά οξέα, τα οποία βοηθούν την πρόληψη του σχηματισμού πλάκας στις αρτηρίες. Τα υγιή έλαια περιλαμβάνουν το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο και το έλαιο από canola.

Το ελαιόλαδο ενισχύει επίσης τα επίπεδα της HDL (καλής χοληστερόλης), η οποία βοηθά στη μείωση του σχηματισμού πλάκας στις αρτηρίες σας.

Προτιμήστε αυτού του τύπου τα έλαια αντί για βούτυρο στο μαγείρεμα για να πάρετε τις απαραίτητες 2-3 μερίδες που χρειάζεστε κάθε μέρα.

Ροφήματα

Το νερό είναι πολύ βασικό και πρέπει κάθε μέρα να πίνετε τουλάχιστον 6-8 ποτήρια. Αποφύγετε, ωστόσο, χυμούς και επεξεργασμένα ποτά που περιέχουν πολύ ζάχαρη. Το μαύρο τσάι και το κόκκινο κρασί περιέχουν μεγάλες ποσότητες φλαβονοειδών, δηλαδή φυτοχημικών συστατικών που προστατεύουν τις αρτηρίες σας.

 

Viral

Ροή ειδήσεων

Share