Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πήρε την κάρτα μιας νεκρής ασθενούς για να αγοράσει γαριδάκια από το μηχάνημα

17 λεπτά μετά τον θάνατό της

13 Ιουνίου 2021 10:33
Πήρε την κάρτα μιας νεκρής ασθενούς για να αγοράσει γαριδάκια από το μηχάνημα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια νοσοκόμα στη Βρετανία κατηγορείται ότι έκλεψε την πιστωτική κάρτα μιας νεκρής ασθενούς για να αγοράσει πατατάκια και γλυκά. Η 23χρονη Αγιέσα Μπασαράτ πήρε την τραπεζική κάρτα της 83χρονης γυναίκας μετά τον θάνατό της στις 24 Γενάρη, στο νοσοκομείο Heartlands Hospital του Μπέρμιγχαμ, στη Βρετανία.

Η νεαρή γυναίκα χρησιμοποίησε την κάρτα της πεθαμένης 83χρονης, 17 λεπτά μετά τον θάνατό της, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα. Η 23χρονη χρησιμοποίησε την κάρτα για να κάνει 6 αγορές αξίας μίας λίρας η καθεμιά στο αυτόματο μηχάνημα του νοσοκομείου, χρησιμοποιώντας το πάνελ ανέπαφων αγορών, σύμφωνα με την αστυνομία.

Αργότερα μέσα στην ίδια μέρα, η Μπασαράτ έκανε ακόμη μία παρόμοια αγορά και προσπάθησε ακόμη δύο φορές όταν επέστρεψε ξανά στη δουλειά, στις 28 Γενάρη. Παράλληλα, δείτε πως κλέβουν κάρτες, μετρητά και pin στα ΑΤΜ, χωρίς να καταλάβουμε τίποτα!

Σύμφωνα όμως με την αστυνομία, η κάρτα είχε ήδη ακυρωθεί και η νοσοκόμα συνελήφθη κατά τη διάρκεια της βάρδιάς της την ίδια μέρα να έχει την πιστωτική ακόμη στην κατοχή της.

Η 23χρονη δικαιολογήθηκε στις αρχές ότι είχε βρει την κάρτα και την είχε μπερδέψει με τη δικιά της, αλλά δυστυχώς για τη νοσοκόμα οι κάρτες ήταν διαφορετικού χρώματος.

Η νεαρή κοπέλα τελικά καταδικάστηκε σε δύο ποινές φυλάκισης 5 μηνών η καθεμία με αναστολή 18 μηνών.
«Η οικογένεια της θανούσης έπρεπε να προσπαθήσει να συμβιβαστεί με την ιδέα του θανάτου του αγαπημένου τους προσώπου από κορονοϊό, όταν ανακάλυψαν ότι η κάρτα της έλειπε» σχολίασε ο αστυνομικός Άντριου Σνόουντον, σύμφωνα με το BBC.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το νοσοκομείο Heartlands Hospital διοικείται από το πανεπιστημιακό ίδρυμα του Μπέρμιγχαμ και υπάγεται στο εθνικό σύστημα υγείας της Βρετανίας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του πανεπιστημιακού ιδρύματος, η 23χρονη Αγιέσα Μπασαράτ τέθηκε αμέσως σε αργία μετά την πληροφόρηση για το γεγονός.

Ο εκπρόσωπος εξέφρασε τη συμπάθειά του και τη συγγνώμη του στην οικογένεια της 83χρονης, χαρακτηρίζοντας το γεγονός "αισχρό", τονίζοντας ότι η νοσοκόμα θα αντιμετωπίσει τις αναγκαίες πειθαρχικές συνέπειες.

Αυτό πρέπει να κάνετε για να μην πέσετε θύμα κλοπής στο ΑΤΜ ενώ βγάζετε χρήματα

Μια τεράστια απειλή για τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν τα ATM τραπεζών, είναι το να τους κλέψουν τα χρήματα τα οποία σηκώνουν. Οι απατεώνες έχουν αναπτύξει τον τρόπο κλοπής, όπως θα διαβάσετε και παρακάτω, για αυτό και πρέπει πάντα να προσέχετε!

Όταν χρησιμοποιείτε τα ΑΤΜ για να πάρετε μετρητά ή ακόμα και μόνο για να ελέγξετε το υπόλοιπό σας, πρέπει πρώτα να κάνετε ένα σημαντικό πράγμα πριν εισαγάγετε την τραπεζική σας κάρτα. Πρέπει να ελέγξετε την συσκευή που ονομάζεται «Skimmer». Έτσι εκτός από τις κάμερες που μπορεί να είναι κρυμμένες σε αυτό στο σημείο του ΑΤΜ, όπως θα δείτε εδώ, υπάρχουν και άλλες απάτες.

Οι απατεώνες χρησιμοποιούν skimmers για να κλέψουν τα στοιχεία της κάρτας σας. Μόλις έχουν αυτές τις πληροφορίες μπορούν να κλέψουν χρήματα από τον τραπεζικό λογαριασμό σας με ευκολία. Η απάτη των skimmer γίνεται όλο και πιο συνηθισμένη, καθώς η νέα τεχνολογία 3D εκτύπωσης καθιστά τους skimmers φθηνότερους και ευκολότερους.

Τι είναι το Skimmer;

Το skimmer είναι μια ηλεκτρονική συσκευή που οι απατεώνες βάζουν στα ATM στις υποδοχές πιστωτικών καρτών. Τα skimmers μπορούν να πάρουν τον αριθμό της κάρτας σας. Το κόστος αυτών των συστημάτων στη μαύρη αγορά 8.000 έως 12.000 δολάρια και μπορεί να αποδίδουν εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια. Αυτές οι συσκευές γίνονται όλο και πιο διαδεδομένες με την εμφάνιση της Τρισδιάστατης εκτύπωσης.

Πώς να εντοπίσετε ένα Skimmer;

Ο καλύτερος τρόπος για να ελέγξετε για ένα skimmer είναι να προσπαθήσετε να μετακινήσετε την υποδοχή της κάρτας. Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε ένα ATM, θα πρέπει να το κάνετε. Εάν η υποδοχή είναι χαλαρή θα πρέπει να αποφύγετε τη χρήση αυτού του ΑΤΜ και να ειδοποιήσετε την τράπεζα. Στην παρακάτω εικόνα μπορείτε να δείτε πόσο καλά κάνουν τη δουλειά τους οι απατεώνες.

Πώς να προστατευτείτε;

  • 1. Προσπαθήστε να μετακινήσετε την υποδοχή της κάρτας. Εάν είναι χαλαρή δεν το χρησιμοποιείτε.
  • 2. Πάντα να καλύπτετε το χέρι σας την εισαγωγή του κωδικού PIN.
  • 3. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε ATM που είναι καλά φωτισμένα ή υπό το φως της ημέρας.
  • 4. Αν αντιληφτείτε κάτι ύποπτο, μην χρησιμοποιήσετε αυτό το ΑΤΜ και πάτε σε άλλο.

 

Viral

Ροή ειδήσεων

Share