Τρίτη, 13 Απριλίου 2021

Μωρό γεννήθηκε με 3 πέη: Οι γιατροί ακρωτηρίασαν τα άλλα 2 (photo)

Πρώτη καταγεγραμμένη περίπτωση Τριφαλλίας!

4 Απριλίου 2021 19:31
Μωρό γεννήθηκε με 3 πέη: Οι γιατροί ακρωτηρίασαν τα άλλα 2 (photo)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ένα νεογέννητο μωρό από το Ιράκ είναι η πρώτη καταγεγραμμένη περίπτωση ανθρώπου που γεννήθηκε με 3 πέη. Ενώ, ένα μωρό γεννήθηκε με μια πάθηση γνωστή ως υδροκεφαλία.

Από τα τρία πέη με τα οποία γεννήθηκε το μωρό, μόνο το ένα ήταν λειτουργικό, με τους γιατρούς να αποφασίζουν να ακρωτηριάσουν τα άλλα δύο. Πρόκειται για την πρώτη καταγεγραμμένη περίπτωση Τριφαλλία(τριπλού πέους) και βρέθηκε στην πόλη Ντοχούκ, στο Βόρειο Ιράκ, σύμφωνα με τη βρετανική ταμπλόιντ, Daily Mail.

Το παράξενο ιατρικό περιστατικό καταγράφηκε στην ιατρική επιθεώρηση nternational Journal of Surgery Case Reports και αμέσως έγινε viral στα social media.

"Απ’ όσο γνωρίζουμε, είναι η πρώτη περίπτωση με τρία πέη ή τριφαλλία που έχει αναφερθεί" έγραψε στη μελέτη ο Δρ Σακίρ Σαλίμ Τζαμπαλί.

"Καμία άλλη παρόμοια περίπτωση έχει καταγραφεί στην ιατρική βιβλιογραφία για ανθρώπους" συνεχίζει ο επιστήμονας. Σύμφωνα με τις ιατρικές αναφορές, μόνο ένα από τα τρία πέη ήταν λειτουργικό, διέθετε δηλαδή ουρήθρα-το σωληνάκι που περνούν τα ούρα και το σπέρμα.

Πέρα από το λειτουργικό πέος, υπήρχε ακόμη άλλο ένα με μήκος 2 εκατ. κι ένα τρίτο με μήκος μόλις 1 εκατ.

Οι γιατροί αποφάσισαν να ακρωτηριάσουν τα άλλα δύο πέη, με τον Δρ. Τζαμπαλί να αναφέρει ότι δεν υπήρξαν προβλήματα κι επιπλοκές.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι μόνο 1 στα 5 ή 6 εκατομμύρια αγόρια γεννιούνται με διφαλλία, δηλαδή δύο πέη κάθε χρονιά.

Δείτε τη φωτογραφία - Προσοχή σκληρή εικόνα:

Μωρό γεννήθηκε με 3 πέη

 

Viral

Ροή ειδήσεων

Share