Πέμπτη, 13 Μαΐου 2021

Του έπεσε το κινητό στη λεκάνη της τουαλέτας του τρένου, αλλά αυτό ήταν μόνο η αρχή του κακού…

Δείτε τι μπορεί να συμβεί…

28 Ιανουαρίου 2021 22:20
Του έπεσε το κινητό στη λεκάνη της τουαλέτας του τρένου, αλλά αυτό ήταν μόνο η αρχή του κακού…
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν σας τύχει κάτι αντίστοιχο, μην προσπαθήσετε σε καμία περίπτωση να βάλετε το χέρι σας και να το πιάσετε!

Δείτε τι μπορεί να συμβεί…

Του έπεσε το κινητό στη λεκάνη της τουαλέτας του τρένου, αλλά αυτό ήταν μόνο η αρχή του κακού…

Στην προσπάθεια του να πιάσει το κινητό που είχε πέσει στην τουαλέτα, κατέληξε με το χέρι του σφηνωμένο στην λεκάνη και χρειάστηκε ολόκληρη επιχείρηση για να τον απεγκλωβίσουν.

Τουαλέτα τρένου

Τρένο τουαλέτας

Κινητό έπεσε τουαλέτα

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι συμβαίνει στα απόβλητα ενός αεροπλάνου; Δεν πάει το μυαλό σας!

Μια από τις μεγαλύτερες χαρές του να ζεις σε ένα σύγχρονο σπίτι είναι να μπορείς να πας στην τουαλέτα με την άνεση σου.

Το θεωρούμε δεδομένο μέχρι να βρεθούμε σε ένα παράξενο, μικροσκοπικό μπάνιο. Τότε είναι που αναζητούμε το σπίτι μας περισσότερο από ποτέ. Τίποτα δεν είναι καλύτερο από αυτό.

Κάτι που όμως δυσκολεύει τα ταξίδια μας: Στο σπίτι δεν χρειάζεται να το σκεφτείς, απλά πας όποτε έχεις ανάγκη. Στο δρόμο, είναι πιο επικίνδυνο. Κάποιοι έξυπνοι άνθρωποι το σκέφτονταν για καιρό και έχουν βρει ενδιαφέρουσες λύσεις.

Στο τρένο, σας ζητούν να μην τραβήξετε το καζανάκι όσο είστε στο σταθμό. Γιατί; Επειδή τα περιττώματα πέφτουν στις ράγες. Αυτή η λύση δεν θα ταίριαζε και πολύ στο αεροπλάνο, έτσι έχουν βρει μια πολύ πιο εξελιγμένη λύση σε αυτό το παμπάλαιο πρόβλημα. Υπάρχει κάποιο άλλο μέρος το οποίο θα θέλετε να αποφύγετε περισσότερο από την τουαλέτα ενός αεροπλάνου;

Είναι στριμωχτή, μικροσκοπική και καθόλου άνετη. Πως τα καταφέρνουν αυτοί που έχουν κλειστοφοβία σε μεγάλες πτήσεις;

Απόβλητα αεροπλάνου που πάνε;

Αλλά η τουαλέτα του αεροπλάνου είναι ένα αναγκαίο κακό. Αν πρέπει να πας, πρέπει να πας. Όταν καταφέρνεις να στριμωχτείς μέσα σε μια τέτοια τουαλέτα για το νούμερο δύο, τι συμβαίνει μετά;

Μπορεί να έχετε ακούσει ιστορίες για γαλάζιο πάγο που έπεφτε από τον ουρανό πάνω σε σπίτια. Ναι, ήταν περιττώματα από αεροπλάνα. To μπλε αποσμητικό αναμειγνύεται με τα περιττώματα και δίνει αυτό το χαρακτηριστικό χρώμα.

Υπάρχουν τουλάχιστον 27 περιπτώσεις όπου τα περιττώματα διέρρευσαν από το αεροπλάνο, πάγωσαν στην ατμόσφαιρα και μετά έλιωσαν όταν το αεροπλάνο επέστρεψε σε χαμηλότερο ύψος για να προσγειωθεί.

Όχι μόνο δεν είναι καθόλου ευχάριστο να πέφτουν περιττώματα από τον ουρανό, αλλά είναι και επικίνδυνο. Έτσι χρειάστηκε να δημιουργηθεί ένα διαφορετικό σύστημα.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι συμβαίνει στα απόβλητα ενός αεροπλάνου; Δεν πάει το μυαλό σας!

Το ’80 τα αεροπλάνα άρχισαν να υιοθετούν ένα σύστημα με κενό αέρος. Το νερό δεν είναι καλή επιλογή για τα αεροπλάνα. Φανταστείτε να κολλούσατε στην τουαλέτα κατά τη διάρκεια των αναταράξεων. Θα είστε ευγνώμονες για την αναρρόφηση όταν δεν θα γεμίσετε από πάνω ως κάτω με ένα μπλε, χημικό νερό.

Όταν πατάτε το καζανάκι, ανοίγει μια βαλβίδα που τραβάει προς τα κάτω τα περιττώματα. Το σύστημα αυτό τα τραβάει προς μια μεγάλη δεξαμενή με την ταχύτητα αγωνιστικού αυτοκινήτου.

Αυτές οι δεξαμενές δεν επιτρέπουν τις διαρροές όπως το παλιό σύστημα και δεν υπάρχει πια το μπλε χημικό. Αλλά πρέπει να αδειάζουν πριν ξεκινήσει ξανά το αεροπλάνο. Είναι βρόμικη δουλειά, αλλά υπάρχει ένα ειδικό φορτηγό γι’αυτό και ένας γενναίος ήρωας με λάστιχο.

Το πιο πιθανό είναι ότι έχει ήδη αδειάσει η δεξαμενή όταν στέκεστε στον διάδρομο, προσπαθώντας να μετρήσει το χρόνο που θα χρειαστείτε για να προλάβετε την ανταπόκριση σας.

 

Viral

Ροή ειδήσεων

Share